Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η «αφρόκρεμα» του γαλάζιου συνδικαλισμού επιστρέφει στο μαντρί...

«...Έτσι η αφρόκρεμα του γαλάζιου συνδικαλισμού θα μπορεί να συνομιλεί επί ίσοις όροις με τους πασοκοσυριζαίους Φωτόπουλους και τα άλλα μπουμπούκια του εργατοπατερισμού. Αισθητή η απουσία του Κολλά.»…

Η αφρόκρεμα του συνδικαλισμού επιστρέφει στο μαντρί!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη στο Capital για να τονισθεί η ενότητα ενόψει συνεδρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε να επιστρέψουν στο κόμμα τα συνδικαλιστικά στελέχη που είχαν διαγραφεί για λόγους αντιμνημονιακής δράσης - όπως ο Θύμιος Λυμπερόπουλος (ταξί) και ο Νίκος Κουτσιούκης (γραμματέας ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα).
Η απόφαση αφορά "στην άρση των ποινών για παραβάσεις καταστατικού κατά την άσκηση της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας".  Έτσι η αφρόκρεμα του γαλάζιου συνδικαλισμού θα μπορεί να συνομιλεί επί ίσοις όροις με τους πασοκοσυριζαίους Φωτόπουλους και τα άλλα μπουμπούκια του εργατοπατερισμού. Αισθητή η απουσία του Κολλά.
Κατά τ΄άλλα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος αναφέρθηκε στα προβλήματα της κοινωνίας για τα οποία "πρώτος εγώ πονάω και γι αυτο βιάζομαι να τα ξεπεράσουμε". "Σε λίγα χρόνια όλα αυτα θα είναι μια κακή ανάμνηση, αλλά αν δεν είχαμε κάνει τις επιλογές που κάναμε θα χρειάζονταν δεκαετίες να ξεπεράσουμε το πρόβλημα", ήταν μία χαρακτηριστική φράση. Δεσμεύτηκε δε, οτι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και, όταν υπάρξει ανάκαμψη, θα ληφθούν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης.
Ο κ. Σαμαράς ταύτισε "τη Δημοκρατία με την Πατρίδα και την Ευρώπη" διότι όποιος περιφρονεί το ένα βλάπτει και τα άλλα. "Σ΄ αυτη την πορεία θα ανοίξουμε τα αυτιά και θα γκρεμίσουμε τα στεγανά", είπε, υποσχόμενος μια τελείως διαφορετική προσυνεδριακή διαδικασία από τις συνηθισμένες. Ανέφερε, για παράδειγμα, ότι τα στελέχη της ΝΔ "θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, θα δουλέψουμε αντισυμβατικά με το Διαδίκτυο" έτσι ώστε "να γεμίσουμε τις μπαταρίες του ελληνικού λαού αλλά να γεμίσουν και οι δικές μας".
Προκατέλαβε μάλιστα τη συνεδριακή ατζέντα, λέγοντας ότι "δεν θα πάμε να λύσουμε εσωτερικά ζητήματα, δόξα τω Θεώ έχουμε απαλλαγεί από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger