Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Θρίλερ με Θεσσαλούς μαθητές στην Ουγγαρία


Άσχημα εξελίσσεται η εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών από το Λύκειο Αμπελώνα Λάρισας στην Ουγγαρία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Τα χαμόγελα πάγωσαν στον αυτοκινητόδρομο Μ1, περίπου 112 χιλιόμετρα πριν από τη Βουδαπέστη. Λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης ο σύγχρονος -κατά τα άλλα- αυτοκινητόδρομος έγινε απροσπέλαστος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί.
Μεταξύ αυτών και οι 40 μαθητές της Γ' Λυκείου που επέβαιναν σε πούλμαν το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στην εθνική από χθες το απόγευμα. Το πούλμαν εκτελούσε το δρομολόγιο Βιέννη-Βουδαπέστη, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής που πραγματοποιεί το λύκειο του Αμπελώνα.
Οι μαθητές αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στην περιοχή Γκιόρ, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί ο στρατός, η πυροσβεστική και ο Ερυθρός Σταυρός της Αυστρίας.
«Δύσκολες συνθήκες»

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολικές και μάλιστα οι μαθητές έμειναν για πολλές ώρες δίχως τροφή. Το αρχικό σχέδιο των τριών συνοδών -που εν τέλει δεν στέφθηκε με επιτυχία- προέβλεπε να μεταβούν οι μαθητές πεζή σε κοντινό σούπερ-μάρκετ για να εφοδιαστούν με τρόφιμα.
Σύμφωνα με το zougla.gr, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με Ούγγρο που έχει εγκλωβιστεί στον ίδιο αυτοκινητόδρομο με τους μαθητές: «Κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά. Μου πήρε τέσσερις ώρες για να διανύσω λίγα μόλις χιλιόμετρα ενώ οι ουρές αυτοκινήτων είναι τεράστιες. Είμαστε αποκλεισμένοι από χθες λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης, ενώ ο στρατός προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους. Πρόκειται να πάρει ώρα, καθώς το έργο τους είναι δύσκολο. Οι σωστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ χιλιάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι προσπαθούν να μάθουν νέα μέσω του ίντερνετ».
Τελικά, σήμερα το απόγευμα, μετέβησαν στο σημείο μέλη της Πολιτικής Προστασίας της Ουγγαρίας παρέχοντας τροφή, νερό και ζεστό τσάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger