Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

πΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚAΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



Δελτίο Τύπου
          Μαζική παράσταση πραγματοποίησαν το πρωί εκπρόσωποι ταξικών σωματείων και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας, όπου ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Τύπου Θανάση Κ. Βογιατζή. Η επιστολή του Πειθαρχικού οργάνου προς το Κ. Βογιατζή με αριθμό πρωτοκ. 68 και ημερομηνία 26-2-2013 είναι αποκαλυπτική. Ουσιαστικά αντιμετωπίζει ως «ιδιώνυμο αδίκημα» την δράση του ΠΑΜΕ μιας και με βάση το «κατηγορητήριο» ο Κ. Βογιατζής ήταν υποχρεωμένος να «παρέχει διευκρινήσεις» γιατί: «υιοθέτησες επιστολή του ΠΑΜΕ που δημοσιεύθηκε στη «Θεσσαλία Βόλου» την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου…» και επειδή «ενημέρωσες την ίδια ημέρα όλα τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» στέλνοντας την προκήρυξη του ΠΑΜΕ!

          Η προκήρυξη την οποία διακίνησε ο Θανάσης Βογιατζής αφορούσε την απάντηση της γραμματείας Μαγνησίας σε σχόλιο συγκεκριμένης δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Βόλου, που είχε αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ζητούσε «την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να μην περιφέρονται οι συνδικαλιστές στο δημαρχείο Βόλου». Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ήταν και η οποία έκανε την καταγγελία. Καταγγελία, όμως που έσπευσε αμέσως να υιοθετήσεις και να ζητήσει «εξηγήσεις» η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ένωσης Συνατκτών.
          Στην παράσταση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ταξικά συνδικάτα Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Τροφίμων και Ποτών, Τύπου και Χάρτου, του σωματείου της Κόκα- κόλα, των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Από τους εκπροσώπους των σωματείων απαιτήθηκε να σταματήσει η οποιαδήποτε δίωξη εις βάρος του Θανάση Βογιατζή, διότι πρόκειται για ιδεολογική- πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη τόσο κατά του ΠΑΜΕ όσο και ιδιαίτερα κατά του συγκεκριμένου συνδικαλιστή και στόχο να φιμώσει τις ταξικές φωνές στον χώρο του τύπου αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για νέες διώξεις κατά ταξικών συνδικαλιστών.
          Από τον Θανάση Βογιατζή κατατέθηκε στο Πειθαρχικό συμβούλιο ανοικτή επιστολή όπου αναφέρονται τα εξής :     
«Η ενέργεια της δημοσιογράφου αυτής, καθόλου τυχαία δεν είναι. Έρχεται σαν συνέχεια των χυδαίων, αντιδημοσιογραφικών και μεθοδευμένων πολιτικών- συνδικαλιστικών επιθέσεων που αυτή έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα κατά των ταξικών δυνάμεων και ιδιαίτερα κατά του ΠΑΜΕ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ζητώντας ακόμη και … συλλήψεις συνδικαλιστών με την επέμβαση του Εισαγγελέα στους χώρους εργασίας. Η καταγγελία της κυρίας αυτής, είναι προάγγελος ιδεολογικών- πολιτικών και συνδικαλιστικών εκκαθαρίσεων ενάντια σε ό,τι ενοχλεί, αντιστέκεται και αγωνίζεται για την κοινωνική ανατροπή των πολιτικών της συγκυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης- εργοδοτών. Είναι σε πλήρη σύμπλευση της πολιτικής «του νόμου και τάξης» της κυβέρνησης.
          Από την άλλη η κλήση στο Πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας αποτελεί σαφή επίθεση και συνταύτιση του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού οργάνου με τις ορέξεις των εργοδοτών. Δείχνει πλήρη ταύτιση των συνδικαλιστικών οργάνων αυτών με εκείνες τις δυνάμεις – στις οποίες ανήκει η συγκεκριμένη δημοσιογράφος- που εκφράζουν και ζητούν την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στις ορέξεις και αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Γιατί πώς να το κάνουμε, δεν είδαμε την ίδια σπουδή ούτε από την Ένωση συντακτών και από την συγκεκριμένη δημοσιογράφο, να υπερασπίζεται αυτούς που αγωνίζονται, που αρνούνται την εφαρμογή από τους εργοδότες μειώσεων μισθών, απολύσεων, μαύρης εργασίας, να διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών… Εκεί ποιούν την νήσσαν! ή βάζουν την πλάτη τους για να περάσουν αυτές οι πολιτικές.
          Δεν είδαμε την Ένωση συντακτών και το Πειθαρχικό συμβούλιο να ενδιαφέρεται για «την δεοντολογία», όταν η συγκεκριμένη δημοσιογράφος «κάνει τη μέρα νύκτα» ή περνάει «γενεές δεκατέσσερις» τους ταξικούς συνδικαλιστές, διαστρέφει τις απόψεις τους και με περισσή αλαζονεία ζητά «συλλήψεις, Εισαγγελείς και αστυνόμους» στους χώρους εργασίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger