Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αχρηστες συσκευές σε απόσυρση Περισσότεροι από είκοσι τόνοι υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί στη Σκόπελο


 Περισσότεροι από είκοσι τόνοι υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί στη Σκόπελο
Εντονη δραστηριότητα αναπτύσσει ο Δήμος Σκοπέλου στο πεδίο της ανακύκλωσης, συγκεντρώνοντας μάλιστα μέχρι στιγμής άνω των 20 τόνων άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών.
Οι μέχρι στιγμής δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος, μεταφράζονται σε εντυπωσιακά αριθμητικά δεδομένα, σε ότι αφορά στην συγκέντρωση κάθε είδους άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών, ενώ παράλληλα έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τους οκτώ τόνους άχρηστα αντικείμενα από γυαλί, προκειμένου να δοθούν προς ανακύκλωση.

Παράλληλα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός λαμπτήρων φωτισμού, οι οποίοι οδεύουν επίσης προς ανακύκλωση και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια στο συγκεκριμένο πεδίο.
Τα δύο ευμεγέθη μεταλλικά δοχεία που έχουν τοποθετηθεί έξω από το Δημαρχείο του νησιού και την τοπική κοινότητα Κλήματος γέμισαν από άχρηστους λαμπτήρες φωτισμού, γεγονός που δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη η τοπική κοινωνία.
Στο μεταξύ, διευρύνεται ο κύκλος δράσης της ανακύκλωσης στην Σκόπελο με τους τομείς του χαρτιού, του αλουμίνιου και του πλαστικού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger