Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φοιτητές: «Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε» Πορεία για τους δύο νεκρούς σπουδαστές στη Λάρισα

Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτηρίζουν φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στον θάνατο των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, π[που σήμερα το απόγευμα έκαναν πορεία από το Θόλο, στην Ιάσονος, σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΠΤΔΕ, ΠΤΠΕ, ΠΤΕΑ, ΙΑΚΑ, Δικτύων και Πολιτικών Μηχανικών σε απόφασή τους επισημαίνουν ότι «η τραγωδία των συναδέλφων μας, σπουδαστών του ΤΕΙ, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής, για κάθε φοιτητή και σπουδαστή που η οικογένειά του σήμερα στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών. Δύο συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις χαροπαλεύουν, επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν για πετρέλαιο».

Οι φοιτητές τονίζουν ότι ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση των σπουδαστών και αναφέρουν ότι στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι η μεγιστοποίηση των κερδών της πλουτοκρατίας, ενώ καλούν τους Συλλόγους και κάθε φορέα, να καταδικάσουν το συγκεκριμένο περιστατικό και να μπουν μπροστά στην προσπάθεια να αναδειχτούν οι αιτίες.
ΟΙ φοιτητές δηλώνουν ότι απαιτούν να πάψει η βάρβαρη φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους και στο φτωχό λαό, να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα, δωρεάν και ασφαλή στέγαση για όλους τους σπουδαστές και φοιτητές και διασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών για απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών για κάθε φοιτητή, δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger