Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επί τάπητος η εικόνα της παραλιακής Σκοπέλου

Στόχος ο επαναπροσδιορισμός της όπως τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδρίασε προχθές, Δευτέρα, το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση και λήψη απόφασης «περί τροποποίησης του κανονισμού χρήσης Δημοτικών Χώρων – Γης». Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της παραλίας, καθώς πολλοί καταστηματάρχες έχουν τοποθετήσει νάιλον κατασκευές, χωρίς αντίστοιχες άδειες.
Αρκετά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα προχθές στη Σκόπελο, με μείζον αυτό της τροποποίησης του κανονισμού χρήσης των δημοσίων χώρων.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στην παραλία του νησιού, καθώς αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες που έχουν τοποθετήσει νάιλον και παραπετάσματα για να προστατεύονται οι πελάτες από τις καιρικές συνθήκες, όπως το κρύο και η βροχή.

«Πρέπει άμεσα να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της παραλίας του νησιού, καθώς, χάρη στις καιρικές συνθήκες, αρκετοί είναι εκείνοι που τοποθέτησαν νάιλον και παραπετάσματα ώστε να προστατεύονται οι πελάτες των καταστημάτων τους. Με λίγα λόγια, η κατάσταση στην παραλία είναι αλαλούμ» σημειώνει ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής.
Ο ίδιος ευελπιστεί σύντομα η εικόνα της παραλίας να αλλάξει και οι καταστηματάρχες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που ορίστηκαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Δεν τους ζητούμε να ξηλώσουν τα νάιλον. Αυτό που ζητούμε είναι να υπάρχει ομοιομορφία σε αυτά, δηλαδή να είναι όλα άσπρα ή τουλάχιστον μπεζ, όπως και να είναι εύκολα πτυσσόμενα, ώστε να μην είναι πάντοτε κατεβασμένα, αλλά μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη και ο καιρός δεν επιτρέπει στα καταστήματα να λειτουργήσουν αλλιώς» υπογράμμισε ο κ. Μιχελής.
Μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση πάρθηκε απόφαση για την πρόσληψη ενός δικηγόρου, με σχέση έμμισθης εντολής στο Δήμο Σκοπέλου. Έγκριση θα ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ όπως όλα δείχνουν σύντομα θα δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη.
Ακόμη, εγκρίθηκε η 2η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για το έργο «Συντήρηση Κτιρίου Ξενία» μέχρι 4 Απριλίου, ενώ μέχρι αρχές Μαΐου ζητήθηκε παράταση περαίωσης εργασιών του έργου της πράξης «Πεζοδρόμηση – Ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από Ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη».
Τέλος, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 005/2013 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου με θέμα «Τιμολογιακή Πολιτική 2013» και καμία μεταβολή στα τιμολόγια δεν θα υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger