Εργαζόμενος στα σφαγεία (φώτο: εφημερίδα Αrbejderen)
Η εταιρεία «Danish Crown» γνωστή και στην Ελλάδα για τα λουκάνικα και τα αλλαντικά, τον προηγούμενο Μάη αποφάσισε να κλείσει το σφαγείο στην πόλη Έσμπγιερκ και να  απολύσει τους 500 εργαζόμενους που δούλευαν εκεί επικαλούμενη τα «υψηλά» μεροκάματα στην Δανία τα οποία δυσκολεύουν την ανταγωνιστικότητα. Ακόμα, σαν δικαιολογητικό αναφέρθηκε το ότι στην Δανία οι έλεγχοι για την ποιότητα των τροφίμων είναι αρκετά αυστηροί. Με την παραδοχή αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι για τους καπιταλιστές το κέδρος  είναι πάνω από την  Δημόσια Υγεία.

Στο συγκεκριμένο σφαγείο σφάζονταν 31.000 γουρούνια την βδομάδα. Αν και οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος από την Δανία αυξάνουν συνεχώς και η  «Danish Crown» είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο, αφού σφάζει συνολικά  κατά μέσο όρο 300.000 γουρούνια την βδομάδα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο σχεδόν έχουν εξαφανιστεί από την Δανία. Τα περισσότερα σφαγεία έχουν μεταφερθεί σε χώρες με χαμηλότερο «εργατικό κόστος». Η εταιρεία έχει κρατήσει τα σφαγεία της σε 3 πόλεις και το τελευταίο διάστημα πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με μειώσεις μισθών που ανέρχονται στο 20%.
Με ομόφωνη απόφαση οι 51 εργαζόμενοι στο σφαγείο της πόλης Blans κήρυξαν απεργία παλεύοντας ενάντια στην απόφαση της εταιρείας. Άλλωστε έχουν και την πείρα των εργαζομένων που υποχώρησαν παλιότερα σε άλλα εργοστάσια, τα οποία η εταιρεία τελικά έκλεισε. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν και να μην υποχωρήσουν. Την ίδια μέρα και οι εργαζόμενοι στα σφαγεία των πόλεων Sæby καί Horsens ξεκίνησαν απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης των συναδέλφων τους στο σφαγείο Blans.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοτική Ομοσπονδία τροφίμων NNF, προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην δουλειά αλλά αυτοί δηλώνουν ανένδοτοι.