Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ Σημαίνουν «συναγερμό» ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΝΑ

Καλούν άμεσα σε συσκέψεις και συνελεύσεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Αμεσα να συνεδριάσει η ΠΝΟ
Από την πρόσφατη απεργία των ναυτεργατών
Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών), ΠΕΣ/ΝΑΤ για την οργάνωση της πάλης σε θάλασσα και στεριά για «να καταργήσουμε στην πράξη» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και άλλες» διατάξεις που κατατέθηκε στη Βουλή. Με χτεσινή τους ανακοίνωση τα σωματεία υπογραμμίζουν: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς να οργανώσουμε την πάλη μας με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τα ναυτεργατικά σωματεία να συγκαλέσουμε συνελεύσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους για να υλοποιήσουμε την απόφασή μας για απεργιακή κινητοποίηση, να καταργήσουμε στην πράξη το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ».
Τα σωματεία επισημαίνουν ότι με το νομοσχέδιο αυτό, που η απόσυρσή του ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που ανέδειξε ο 7ήμερος απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών και η απεργία στις 20 Φλεβάρη, «καταργούνται οι ΣΣΕ, το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σε πλοία, λιμάνια, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σ' όλους τους χώρους που αναφέρεται το νομοσχέδιο. Είναι γενική στρατηγική της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΝΤ» και έρχεται να «δέσει» με την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού.
Προωθείται η πλήρης εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άρση του καμποτάζ στα επιβατηγά πλοία, παραχωρούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ όλες οι λιμενικές υποδομές της χώρας στα μονοπώλια, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες «θα εκτελούνται μόνο και όταν κερδίζει το κεφάλαιο». Προωθείται η ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ που αφορούν 1.000 ανέργους ναυτεργάτες που θα ναυτολογούνται ανασφάλιστοι, χωρίς ΣΣΕ, για 1.000 ευρώ (αξιωματικοί) και 800 ευρώ (κατώτερα πληρώματα).

«Αυτές οι εξελίξεις, επισημαίνουν τα σωματεία, διευρύνουν τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, δυναμιτίζουν την οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ με τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τις οικογένειές τους, την κοινωνικοασφαλιστική προστασία τους».
Διεκδικούν: Υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ναυτεργάτες. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
Καταλήγουν: «Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχή αγροτιά, συντονίζουμε τη δράση μας μέσα από καλά οργανωμένους και σχεδιασμένους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger