Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κι αν τα βγάλει ο κόσμος απ τις τράπεζες για μία μέρα;

Η ιστορία των τελευταίων ημερών με το θρίλερ(;) της Κύπρου, εκτός του πραγματικού προβλήματος, θέτει σε προβληματισμό και το τεράστιο θέμα των καταθέσεων.
Το προδιαγεγραμμένο του πράγματος, ας το αφήσουμε ασχολίαστο γιατί κάποιοι θα μιλήσουν πάλι για θεωρίες συνομωσίας στην παρατήρηση κάποιου ότι όλα αυτά ήταν μελετημένα από καιρό!
Δεν είναι μόνο θέμα συζήτησης στην Ελλάδα και την Κύπρο, ή στις χώρες του νότου. Προφανώς εκείνο που συζητούν οι απλοί ευρωπαίοι πολίτες  είναι τι θα γίνει αν κάποια στιγμή στο περίφημο Eurogroup, παρθεί μια απόφαση για τις καταθέσεις των πολιτών σε όποια χώρα.
Τι κι αν προστατεύονται στην Ελλάδα για παράδειγμα, οι καταθέσεις έως 100 χιλιάδες ευρώ; Ποιος ευρωπαίος πολίτης δεν κάνει τη σκέψη, ότι μετά την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία αύριο, την Πορτογαλία μπορεί να συμβεί και στην Γερμανία ή την Φινλανδία, έτσι, για …δημοσιονομικούς σκοπούς. Για το καλό της «Ευρώπης» και της κοινής πολιτικής για το καλό των πολιτών!
Είναι ξεκάθαρο πια, πως αυτή η ένωση, η ευρωπαϊκή, έχει στόχο τον οικονομικό έλεγχο των ισχυρών σε όλα τα επίπεδα με σχέδια και για εκμετάλλευση άλλων πόρων.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ένας, ο ισχυρότερος, με τη βοήθεια δορυφόρων ελέγχουν το σύστημα.
Είναι επίσης ξεκάθαρο πως όλα γίνονται για να σωθούν οι τράπεζες κι όχι οι λαοί. Αυτές έχουν το χρήμα, αυτές το κινούν.
Το ερώτημα και το όχι ξεκάθαρο, είναι αν  έχει καταλάβει ο λαός, ο απλός κόσμος, την τεράστια δύναμη που έχει.
Στην Βουλγαρία, η κυβέρνηση έπεσε όταν όλοι οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Στην Πορτογαλία, χιλιάδες λαού έχει αποτρέψει μνημόνιο σαν αυτό της Ελλάδας.
Ακόμη και στην Κύπρο, ο λαός είπε ΟΧΙ και το άκουσε η βουλή.
Αρκούν όμως οι διαδηλώσεις;
Τους πονάει τους κρατούντες αυτό; Τους αγγίζει;
Κι αν κάποια στιγμή, όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι πολίτες, πάνε στις τράπεζες αύριο το πρωί και τραβήξουν όλα τους τα λεφτά,  ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, το μήνυμα δεν θα είναι πιο ηχηρό;
Δεν θα τρομοκρατηθούν, αυτοί που τρομοκρατούν τους λαούς με χρεωκοπίες;
Δεν ρίχνω ιδέες. Μια σκέψη κάνω όπως ο μέσος ευρωπαίος αστός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger