Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ Στις 9 Μαρτίου 1965 6,1 ΡΙΧΤΤΕΡ

Εκτυπώσιμη μορφή

Στις 9 Μαρτίου 1965 σεισμική δόνηση (Μ=6,1) προκάλεσε πολλές καταστροφές στην Αλόννησο (VIII) και την Σκόπελο (Πατητήρι ΙΧ+). 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2 τραυματίστηκαν. 561 κτίρια στην Αλόννησο και 2386 στην Σκόπελο υπέστησαν βλάβες (συνολικά 1941 καταστράφηκαν). Ο μεγαλύτερος μετασεισμός (Μ=5,7) εκδηλώθηκε 2min μετά τον κύριο σεισμό.
Πηγές :
  • «Atlas of isoseismal maps for strong shallow earthquakes in Greece and surrounding area (426BC - 1995)», Papazachos B.C., Papaioannou Ch. A., Papazachos C.B., Savvaidis A.S..
  • «Οι σεισμοί της Ελλάδας», των Παπαζάχου Β. & Παπαζάχου Κ. (1989)
  • «The Earthquakes of Greece», Papazachos B.C., Papazachou C. (1997)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.