Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η “Αλληλεγγύη για όλους” την Κυριακή 31 Μαρτίου, 6μ.μ., στο Σύνταγμα

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 31.03.2013
ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Η “Αλληλεγγύη για όλους” γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το βάθος της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας μετά από τρία χρόνια εφαρμογής των μνημονίων της Τρόικα και των κυβερνήσεων, όπως και την αξία της αλληλεγγύης που οι ίδιοι οι λαοί “από κάτω” αναπτύσσουν, δεν μπορεί παρά να σταθεί αμέριστα και χωρίς όρους αλληλέγγυα στο δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο Κυπριακό λαό.
Οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην Ευρώπη συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την κρίση ως μια ευκαιρία επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Νέος στόχος η Κύπρος. Η απάντηση των λαών της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι άλλη από την αντίσταση στις πολιτικές των μνημονίων και ο συλλογικός αγώνας μέχρι την ανατροπή των πολιτικών αυτών και των εκφραστών τους.
Το ξεδίπλωμα των πρόσφατων αγώνων στην Ελλάδα, δείχνει ότι ο λαός της συνεχίζει την αντίσταση του με κάθε τρόπο. Οργανώνει τη μάχη της επιβίωσης του μέσα από τη δημιουργία εκατοντάδων αυτο-οργανωμένων δομών αλληλεγγύης. Υπερασπίζεται τα δικαιώματα του στην εργασία (ΜΕΤΡΟ, ΜΜΜ), την παιδεία (σχέδιο “Αθηνά”), την υγεία κ.λπ. ενάντια στην εφαρμογή του μνημονίου. Υπερασπίζεται την γη του και το περιβάλλον (Σκουριές), το νερό του (Θεσσαλονίκη) τη δημοκρατία και ελευθερία του κόντρα στο ρατσισμό, το φασισμό και την επιβαλλόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, 6μ.μ., στο Σύνταγμα, συναντιούνται ξανά η δίκαιη αγανάκτηση ενός αποφασισμένου λαού να αγωνιστεί, η αλληλεγγύη του στο ΟΧΙ των Κύπριων και στις νέες του δοκιμασίες και αγώνες, η συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων και κάθε κίνημα αντίστασης σε όλη τη χώρα, για να ξανατεθεί το «δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν αυτοί» – Τρόικα, κυβέρνηση, μνημόνια, από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger