Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ρε δεν πάτε να γαμ..ται: Οι πολυεθνικές ζήτησαν να δίνουν μισθό 300 ευρώ!

Ρε δεν πάτε να ....: Οι πολυεθνικές ζήτησαν να δίνουν μισθό 300 ευρώ!
Κι ο Χατζηδάκης δήλωσε αναρμόδιος.
Μία απαίτηση πέρα από κάθε λογική εξέφρασαν εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρίων σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη. Την είδηση αποκάλυψε το Κυριακάτικο "Βήμα" και, αν αληθεύει, φαίνεται να γίνονται πραγματικότητα οι χειρότεροι φόβοι των Ελλήνων για το μέλλον τους.
Συγκεκριμένα, οι γιάπηδες είπαν στον υπουργό ότι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλλουν μισθό 250-300 ευρώ για απασχόληση 3-4 ημερών την εβδομάδα!
Οι υποψήφιοι επενδυτές ζήτησαν να μειωθεί ο μισθός των νέων ανέργων, να καθιερωθεί η ολιγόωρη και ολιγοήμερη απασχόληση, αλλά και να απολύουν πιο εύκολα για να καταβάλλουν μικρότερη αποζημίωση.

Οταν, δε, κλήθηκαν να εξειδικεύσουν τι εννοούν με το χαμήλωμα των μισθών, ανέφεραν τα παραπάνω ποσά ονειρευόμενοι προφανώς να μετατρέψουν σε Κίνα την Ελλάδα για να παράγουν πάμφθηνα και οι εργαζόμενοι να πεινάνε.
Η αντίδραση του Κώστα Χατζηδάκη ήταν σχεδόν...ηρωική. Τους είπε ότι είναι αναρμόδιος και θα παραπέμψει το θέμα στον Υπουργό Εργασίας προσθέτοντας, όμως, ότι "η κυβέρνηση πιστεύει πως τα επίπεδα μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο".
Το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί ακόμη από την κυβέρνηση και δημιουργεί φυσικά μείζον θέμα αν κάθεται ένας υπουργός και ακούει αυτές τις αθλιότητες στα πλαίσια της "ανάπτυξης". Κι από την άλλη, είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα για το πώς εκλαμβάνουν οι πολυεθνικές εταιρίες την έννοια της "στήριξης" στην Ελλάδα υπό τη μορφή επενδύσεων. Ως σύγχρονη δουλεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger