24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΥΡΙΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ναυτεργάτες: Δυναμική συγκέντρωση στο Λιμάνι του Πειραιά (VIDEO-ΦΩΤΟ)
ΒΙΝΤΕΟ 

Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία για αύριο αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων
Εκτάκτως συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Σε δηλώσεις του ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της ΕΕ της ΠΝΟ δήλωσε:  «Η απόφασή μας είναι ομόφωνη και μία. Η απεργία συνεχίζεται κόντρα στην πολιτική επιστράτευση, καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να υλοποιήσει την απόφασή του και τη ΓΣΕΕ να καλέσει την εργατική τάξη να βρεθεί στα λιμάνια στους καταπέλτες για να περιφρουρήσουν την απεργία και όλοι οι ναυτεργάτες έξω από τα πλοία».
Με μαζική και δυναμική πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» και ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων, έφθασαν πριν από λίγο στον Αγιο Διονύση, έξω από τα «κρητικά» καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση.

«Θα τους κηρύξουμε εμείς παράνομους»,  δήλωσε ο Θωμάς Παππάς, Πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ μετά την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης.
«Το έργο το έχουμε ξαναδεί όμως δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε εμπειρία. 31 απεργίες είχαμε το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν επιστρατευμένοι. Είναι γελασμένος ο Υπουργός αν νομίζει ότι θα καταστείλει τον αγώνα μας. Καλούμε σε συσπείρωση στον αγώνα μας.
Θα τους κηρύξουμε εμείς παράνομους».
Ήδη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σωματεία εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και Εργατικά Κέντρα να συνεδριάσουν άμεσα και να λάβουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών.
Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Θωμά Παππά, Προέδρου του Σωματείου “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και πλάνα από την πορεία μέχρι τον Άγιο Διονύση, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου γίνεται αυτή την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών.