Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Βουλή: Ξεμπρόστιασμα και «κωλοτούμπες» της Χρυσής Αυγής για την εκποίηση νησιών και νησίδων


Με μια μεγαλοπρεπέστατη «κωλοτούμπα» η Χρυσή Αυγή τελικά καταψήφισε την τροπολογία που άνοιγε το δρόμο για την εκποίηση νησιών και νησίδων της χώρας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε, με ονομαστική ψηφοφορία, με τις θετικές ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα με 166 υπέρ, 84 κατά, 2 παρών σε σύνολο 252 ψηφισάντων.
Μόλις χτες, ο Ηλίας Παναγιώταρος έλεγε εκ μέρους του κόμματός του ότι «τη δεύτερη τροπολογία που τροποποιεί τις προϋποθέσεις απόκτησης δικαιωμάτων επί ιδιωτικών και δημοσίων νήσων και νησίδων, την υπερψηφίζουμε. Δεν είναι η τέλεια, αλλά το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων είναι μια καλή ασφαλιστική δικλείδα για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, πώληση, οτιδήποτε έχει να κάνει με νησίδες και βραχονησίδες στην πατρίδα μας. Εξάλλου ήμασταν εμείς αυτοί που και σε μια αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και στην Ολομέλεια πριν από μερικούς μήνες είχαμε θέσει το εν λόγω θέμα».
Σήμερα, στο παρά πέντε της ονομαστικής ψηφοφορίας για το θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Παπάς, δήλωσε πως η συγκυβέρνηση εφαρμόζει μια αντιλαϊκή πολιτική «που θα επισφραγιστεί σήμερα με την τροπολογία για τις βραχονησίδες(!)» και ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα την καταψηφίσει.

Αξίζει να θυμίσουμε πως χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως δεν προκαλεί εντύπωση η στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως ο αστικός πατριωτισμός και ο κοσμοπολιτισμός είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Αυτόν ακριβώς εξυπηρετεί η Χρυσή Αυγή ως κατ’ εξοχήν κόμμα του συστήματος και ικανοποίησης των συμφερόντων των πιο αντιδραστικών στρωμάτων της πλουτοκρατίας όπως του εφοπλιστικού κεφαλαίου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε παρέμβασή του για το θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε χτες πως για το ΚΚΕ τα νησιά, τα δάση και τελικά η χώρα είναι λαϊκή περιουσία και επομένως το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στο να υπάρχουν ιδιωτικά νησιά ή ιδιωτικά δάση.
Ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως στο καπιταλιστικό σύστημα «όλα πουλιούνται και αγοράζονται. Δεν υπάρχουν άλλες αξίες. Η αξία είναι μία, αφού πουλάτε την εργατική δύναμη, την ικανότητα του ανθρώπου να δουλεύει, τα πάντα, αφού υποστηρίζετε ότι έχει τη δυνατότητα ένας να εκμεταλλεύεται είκοσι και τριάντα. Από πού τη βρήκε αυτή τη δυνατότητα; Του την παραχωρεί το αστικό κράτος. Εμείς λέμε ακριβώς το αντίθετο. Εδώ είναι και η μεγάλη, η ριζική διαφορά μας και εδώ δεν υπάρχει μεσαίος δρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger