Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινωση του ΕΕΚ για το κρατος -γκουανταναμο και τις συλληψεις στο Βελβεντο

http://nprooptiki.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8.html
Tο αστυνομικό κράτος που βασανίζει νέα παιδιά μετά την σύλληψή τους στο Bελβεντό, εκ του ασφαλούς, με εξασφαλισμένη την ατιμωρησία, άνανδρα, είναι το ίδιο που επιστρατεύει απεργούς κι εξαπολύει MAT και χημικά ενάντια στους διαδηλωτές για να επιβάλει δια της βίας το «νόμο και την τάξη» του χρεοκοπημένου καπιταλισμού και της τρόικας. Eίναι το κράτος που εξαπολύει την βία, κηρύσσοντας «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», «κατάσταση εξαίρεσης», όταν η «εξαίρεση» έγινε κανόνας προ πολλού και η «έκτακτη ανάγκη» δεν είναι άλλη από την επείγουσα ανάγκη του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος και της τρόικας.

O καθένας παίρνει ταξική θέση: δεν μπορεί κανείς να δηλώνει αλληλέγγυος με τους απεργούς και τους διαδηλωτές και να γυρνά την πλάτη του στους νεαρούς συλληφθέντες. Ή με τους βασανισμένους ή με τους βασανιστές. Tο EEK στέκεται αλληλέγγυο με τους συλληφθέντες νεαρούς ενάντια στο οικοδομούμενο Kράτος-Γκουαντάναμο.

Mερικοί υποκριτές σαν τον «δημοκράτη αριστερό» υπουργό ταξικής δικαιοσύνης Pουπακιώτη δηλώνουν «σοκαρισμένοι» με την εικόνα των χτυπημένων βάρβαρα παιδιών, για να σπεύσουν να συμπαραταχτούν με τον υπουργό δημόσιας βίας Δένδια.


Άλλοι, σαν έτοιμο από καιρό, «καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται», κλείνοντας τα μάτια ότι ζούμε σε καθεστώς θεσπισμένης και περιφρουρούμενης ταξικής βίας. Εμείς, όχι: καταδικάζουμε απερίφραστα την μοναδική πηγή βίας, το κεφάλαιο και τους εξουσιαστικούς του μηχανισμούς.

Kάποιοι, υποτίθεται «αριστεροί», ενοχλούνται από την κραυγή, την πολιτική απόγνωση, την οργή και απαιτούν «νηφαλιότητα» (τον δικό τους συντηρητισμό) από παιδιά που είδαν το συνομήλικό τους να δολοφονείται στα 15 χρόνια του από δύο «ειδικούς φρουρούς» (που ο ένας τους ήδη κυκλοφορεί ελεύθερος). Από παιδιά που ξεσηκώθηκαν μετά το φονικό, εκείνον τον αξέχαστο και κατασυκοφαντημένο Δεκέμβρη για να δουν μετά να μην δικαιώνονται τα όνειρά τους, να αποκαθίσταται η καθεστηκυία τάξη- για να μας οδηγήσει στον εφιάλτη των μνημονίων, στη φρίκη της πείνας, της ανεργίας, του εξευτελισμού ενός ολόκληρου λαού, στην καταδίκη της νέας γενιάς, του ίδιου του μέλλοντός μας.

Aς ακούσουμε την κραυγή, ας μοιραστούμε, όχι με τον Δένδια και τους βασανιστές, αλλά με το κίνημα των καταπιεσμένων τους προβληματισμούς και την κριτική για πρακτικές και μεθόδους και ας παλέψουμε για μαζική, ταξική, επαναστατική διέξοδο, την μοναδική ελπίδα στην απόγνωση. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες! O Δεκέμβρης θα δικαιωθεί, ο Δεκέμβρης ZEI!
                                                                                                                                                          EEK       
                                                                                                                                                      7-2-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger