Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΤΆΞΗΣ ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?


ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ?

Επιστολή ενός τουρίστα της Σκοπέλου

Στους θορύβους από τα δίκυκλα με κομμένες εξατμίσεις αναφέρεται σε επιστολή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Σκοπέλου, η οικογένεια Γεωργίου Φελεσάκη που έκανε τις διακοπές της στο νησί της Σκοπέλου.


Όπως αναφέρει στην επιστολή του: «Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για το παρακάτω πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια των διακοπών μας στην Σκόπελο.



Από την 1 Ιουλίου έως και 4 Ιουλίου διαμέναμε οικογενειακώς σε ξενοδοχειακό κατάλυμα εντός της Χώρας Σκοπέλου επί της αρχής της οδού που συνδέει την Χώρα της Σκοπέλου με τον Στάφυλο. Από την πρώτη διανυκτέρευση ήταν ανέφικτο να ησυχάσουμε και να κοιμηθούμε –είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ – αφού ορισμένα μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες της Χώρας Σκοπέλου κυκλοφορούν με κομμένες ή «πειραγμένες» εξατμίσεις. Περάν του αφόρητου θορύβου που παράγουν, οι παρανομούντες αναβάτες τους αναπτύσσουν ταχύτητες απαγορευτικές για κατοικημένη περιοχή, επιτείνοντας το πρόβλημα αλλά και απειλώντας την ζωή και σωματική ακεραιότητα των πεζών αφού ο δρόμος είναι σχετικά στενός και δε διαθέτει πεζοδρόμιο.

Έχοντας χάσει τον ύπνο μας το βράδυ της Κυριακής 1ης Ιουλίου και μετά από συζητήσεις και με άλλους (Έλληνες και αλλοδαπούς) τουρίστες, που φανερά ενοχλημένοι συζητούσαν για απολίτιστο τόπο, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου όπου εκθέσαμε στην Αξιωματικό Υπηρεσίας το πρόβλημα. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι οι Αστυνομικές Αρχές του νησιού γνωρίζουν το πρόβλημα και «δίνουν κλήσεις» στους παραβάτες.

Μετά την καταγγελία μας, πιστέψαμε πως η Αστυνομική Αρχή θα επιλαμβανόταν με ενδιαφέρον του προβλήματος που θεωρούμε πως γνωρίζει τους παραβάτες εκ των οποίων ορισμένοι όχι μόνον έχουν κομμένες εξατμίσεις αλλά και κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και χωρίς κράνη. Όμως, προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως κανένας έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε στο επίμαχο σημείο έως και σήμερα Τέταρτη βράδυ 04 Ιουλίου 2012.
Το πρωί σήμερα (Τετάρτη) επικοινωνήσαμε και πάλι με το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, μιλήσαμε με την ίδια Αξιωματικό Υπηρεσίας και ζητήσαμε να μάθουμε τι έχουν πράξει σχετικά με την καταγγελία μας και πόσες κλήσεις για παράβαση θορύβου έχουν εκδώσει τις προηγούμενες 3 μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν σιωπή ιχθύος και παραπομπή στον Διοικητή για περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο χρόνος των διακοπών μας όμως, δεν είναι κατάλληλος και αρκετός για να προβαίνουμε σε επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα.

Παρακαλούμε, ως Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι, όπως διερευνηθεί η τήρηση των σχετικών νόμων και του Κ.Ο.Κ. για το εν λογω νησί από τις Τοπικές Αστυνομικές Αρχές και όπως λάβουμε την σχετική απάντηση.

Μετά τιμής,

Οικογένεια Γεωργίου Φελεσάκη».
 ΈΚΑΝΕ  ΜΉΝΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕ Ο .ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ?....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger