Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Σποράδες Συνεργασία Σκιάθου και Κίνας


Δυναμικό άνοιγμα προς την κατεύθυνση της Κίνας επιχειρεί η Σκιάθος, η οποία φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες το πρώτο γκρουπ Κινέζων επισκεπτών, που αναχώρησε χθες με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα αναμένεται να συνεχιστεί με ακόμη εντονότερους ρυθμούς η επίσκεψη οργανωμένων γκρουπ Κινέζων επισκεπτών, από τον Απρίλιο και εντεύθεν, στο νησί. Οι Κινέζοι τουρίστες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί και να βιώσουν την παραδοσιακή νησιώτικη φιλοξενία, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ξενάγηση στο Μοναστήρι της Παναγίας Ευαγγελίστριας και το Κάστρο, όπου μετέβησαν σημειωτέον, έφιπποι, κατά τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ πραγματοποίησαν ταυτόχρονα επισκέψεις και σε άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Η επίσκεψη των Κινέζων στην Σκιάθο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ομίλου Τουριστικής Προβολής, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, τον Σύλλογο Γυναικών, το Μουσείο Παπαδιαμάντη, φορείς και εθελοντές του νησιού.
            Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Αθανάσιος Ζλατούδης, ο οποίος ξενάγησε το γκρουπ στα παραδοσιακά σημεία της χώρας και στην Μονή της Παναγίας Ευαγγελίστριας, αναφέρει ότι τα μέλη του γκρουπ εξέφρασαν κατ’ επανάληψη τον ενθουσιασμό τους για την φιλόξενη διάθεση των φορέων και των κατοίκων του νησιού.«Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζει ο ίδιος, θεώρησαν πολύ τιμητικό το γεγονός ότι τους αφιερώσαμε χρόνο, προκειμένου να τους δείξουμε την πραγματική εικόνα της Σκιάθου και να μάθουν την ιστορία της». Παράλληλα ο κ. Ζλατούδης τονίζει ότι είναι ευτυχής συγκυρία η πρόσφατη επίσκεψη του πρέσβη της Κίνας στο νησί, καθώς και το παράλληλο άνοιγμα των τουρκικών αερογραμμών, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση των δεσμών επικοινωνίας μεταξύ επιχειρηματιών της Ανατολής και της Θεσσαλίας γενικότερα.

            Στην διάρκεια της σύντομης επίσκεψής τους στην Σκιάθο, οι Κινέζοι επισκέπτες γνώρισαν το Μουσείο του Παπαδιαμάντη και εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη διηγηματογράφου, το οποίο, σημειωτέον, έχει μεταφραστεί και στα Κινέζικα. Παράλληλα, γεύτηκαν τα παραδοσιακά Σκιαθίτικα γλυκά και είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δουν από κοντά την τοπική φορεσιά,  την οποία παρουσίασαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου. Η διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη, Αθηνά Παπαγεωργίου αναφέρει ότι «ήταν ιδιαίτερα συμπαθείς και φιλικοί και άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τα στοιχεία που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού».
            Ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «είναι πολύ ικανοποιητικές οι εξελίξεις και από τον Απρίλιο θα γίνει ακόμη πιο αισθητή η παρουσία των Κινέζων επισκεπτών στο νησί, διότι θα έχουμε ένα γκρουπ, κάθε εβδομάδα». Παράλληλα ο ίδιος Όμιλος αναπτύσσει παράλληλη δράση προς την πλευρά της Τουρκίας αλλά και της Ρωσίας, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η τουριστική κίνηση στο νησί και να επιτευχθεί το πολυπόθητο άνοιγμα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger