Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Π.Α.ΣΥ.



ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μεγάλη συμμετοχή της φτωχής αγροτιάς στις κινητοποιήσεις σ’ όλη τη χώρα καταρρίπτει την εχθρική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που πασχίζει, νύχτα-μέρα, να διαλύσει τα μπλόκα που πυκνώνουν, πανελλαδικά, στις Εθνικές Οδούς.
Επιλέγοντας την τακτική του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως κάνει και με τους εργατικούς αγώνες, παρέταξε τα ΜΑΤ απέναντι από τα χιλιάδες τρακτέρ, για να τα εμποδίσει να βγουν στις Εθνικές Οδούς και συνεχίζει να διατηρεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σαν φόβητρο, κοντά στα μπλόκα. Στόχος της να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη αγροτιά και να περάσει στο λαό το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ρούπι από την αντιλαϊκή πολιτική της κι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για ν' αντιμετωπίσει, «δια πυρός και σιδήρου», την όποια αγωνιστική πίεση δεχτεί.
Ταυτόχρονα, και προκειμένου να παραπλανήσει τους αγρότες και ν' αποπροσανατολίσει την «κοινή γνώμη», άφηνε, εντέχνως, να διαρρεύσει ότι τάχα αναγνωρίζει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα και είναι, δήθεν, διατεθειμένη «κάτι να τους δώσει».
Όμως, ούτε ο αυταρχισμός και η δημαγωγία, αλλά ούτε και η επίκληση του «εθνικού κινδύνου» για κατάρρευση της χώρας από τυχόν επίλυση «κάποιων αιτημάτων» των αγροτών, κατάφεραν, ως τώρα, να αποδυναμώσουν τον αγώνα της αγροτιάς.
Τα ψέματα τέλειωσαν. Κανείς πια δεν τους πιστεύει όταν μιλάνε για αναγκαιότητα θυσιών του λαού και της αγροτιάς, προκειμένου να σωθεί η χώρα και να βγούμε από την κρίση. Οι ίδιοι, εξάλλου, αλληλοαποκαλύπτονται και αλληλοαναιρούνται με όσα λένε, τελευταία, για λάθος συνταγή του Δ.Ν.Τ - των δανειστών μας, που χειροτέρεψε, αντί να βελτιώσει, την κατάσταση, φορτώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του λαού μας.
Οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τα μέτρα που τα συνοδεύουν είναι για τη σωτηρία του κέρδους της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης και όχι για το καλό του λαού, της αγροτιάς.

Τι άλλο από λεηλασία σε βάρος των φτωχών αγροτών είναι οι φόροι που σχεδιάζεται να επιβληθούν στα χωράφια και στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα;
Τι άλλο από χαράτσωμα της φτωχής αγροτιάς είναι η εκτίναξη σε δυσθεώρητα ύψη της ακρίβειας σ’ όλα τα γεωργικά μέσα και εφόδια, στο πετρέλαιο, στο αγροτικό ρεύμα, στις ζωοτροφές, τα κτηνοτροφικά φάρμακα, παντού;
Την ίδια στιγμή, οι μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες αγοράζουν πάμφθηνα την σοδειά των γεωργών και κτηνοτρόφων, ενώ οι εργαζόμενοι τα πληρώνουν πανάκριβα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ. Και προκειμένου να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση για το ποιος φταίει, ρίχνουν στην προπαγάνδα τους και τα διάφορα “κινήματα της πατάτας” που, τάχα, θα σώσουν τον καπιταλισμό από τους μεσάζοντες και τους κερδοσκόπους.
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση επιχειρεί, αξιοποιώντας και την κρίση, να επιταχύνει την υλοποίηση των στόχων της Ε.Ε και της νέας ΚΑΠ για συγκέντρωση, με γρήγορους ρυθμούς, της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Για τη φτωχή μικρομεσαία αγροτιά αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα, ανεργία, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, μετανάστευση. Δεν σημαίνει το ίδιο για τους μεγαλοαγρότες, που ωφελούνται από την ΚΑΠ της ΕΕ - γι' αυτό την στηρίζουν – και επομένως οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν ούτε τα ίδια συμφέροντα, ούτε τα ίδια αιτήματα, ούτε και τις ίδιες επιδιώξεις με τους μεγαλοαγρότες.
Κι αυτό το αντιλαμβάνεται ένα μεγάλο μέρος της φτωχής αγροτιάς, που ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ, των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σ' αυτή και βγαίνει μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Και μπορεί όλος αυτός ο κόσμος να μην συμφωνεί σ’ όλα με την ΠΑΣΥ, αλλά εμπιστεύεται την σταθερότητα και την δοκιμασμένη γραμμή του αγώνα της.
Για την ΕΕ και τους κυβερνώντες, αγροτική οικονομία σημαίνει μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις που θα παράγουν με γνώμονα το κέρδος και θα είναι ανταγωνιστικές σ’ ένα ευρύτερο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτό είναι το ιδανικό τους και προσπαθούν να το περάσουν, εν μέσω κρίσης, έστω και αν μετατρέψουν την ύπαιθρο σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο κατεστραμμένων και ξεκληρισμένων αγροτικών νοικοκυριών.
Η ΠΑΣΥ παλεύει για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που θα γίνει ακόμα χειρότερη για τους μικρομεσαίους αγρότες, με την αναθεώρησή της για το 2014 – 2020.
Ταυτόχρονα, προβάλλει την ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και των εμποροβιομηχάνων, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μια αγροτική ανάπτυξη που, στηριζόμενη στον κρατικό σχεδιασμό και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς κι, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, θα διασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού και τον εφοδιασμό της μεταποιητικής βιομηχανίας με πρώτες ύλες.
Χρέος της ΠΑΣΥ είναι να μπολιάσει αυτή την πρότασή της με τους προβληματισμούς των αγροτών που εξαπλώνονται, πολύ γρηγορότερα, σε περιόδους κινητοποιήσεων. Και προϋπόθεση για να γίνει αυτή η πρόταση, προοπτική των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, είναι η ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο αγώνας της αγροτιάς που βρίσκεται, για μέρες, στα μετερίζια των μπλόκων, είναι δίκαιος κι αυτή είναι η δύναμή του. Πρόσθετη, πολλαπλασιαστική δύναμη, μεγαλύτερη αντοχή, αποτελεσματικότητα και προοπτική σ' αυτόν τον αγώνα δίνει η εργατική – λαϊκή συμπαράσταση και συμπαράταξη. Η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία μπορεί να γίνει πανίσχυρη, ικανή ν' αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο που μπαίνει μπροστά στο λαό στην αγωνιστική του πορεία να πάρει αυτός την εξουσία.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 5/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger