Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η σιωπή της κοινωνίας είναι γκαστρωμένη από Δ. Κουφοντίνας

Συνέντευξη Στο ΧΩΝΙ

Η σιωπή της κοινωνίας είναι γκαστρωμένη

Η λέξη «τρομοκρατία» είναι ξανά της... μόδας. Οι σφαίρες στο γραφείο του πρωθυπουργού, η βόμβα στο Mall, η προκήρυξη, μέσω της οποίας η Σύμπραξη των αναρχικών Οργανώσεων Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων δεν παραλείπει να εκφράσει την αλληλεγγύη της - στον έγκλειστο επί 11 χρόνια - «αμετανόητο αντάρτη της 17Ν», όπς οι ίδιοι τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Τι τους λέει, όμως, με τη σειρά του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας; Ο «Λουκάς» της 17Νοέμβρη, της οργάνωσης που σημάδεψε όσο καμία άλλη τη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, μιλάει Στο ΧΩΝΙ. Και τα όσα λέει θα συζητηθούν πολύ. Τρία σημεία ξεχωρίζουν, όμως, με την πρώτη ματιά:
1. Πιστεύει ότι η κοινωνία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Η σημερινή σιωπή είναι γκαστρωμένη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε η απέραντη οργή θα εκραγεί ιαματικά.
2. Δεν αντιμετωπίζει όμοια τις ενέργειες στο πρωθυπουργικό γραφείο και στο Mall. Το χτύπημα στη Συγγρού μιλάει από μόνο του, λέει. Για το Mall, επισημαίνει μεν ότι «το κράτος παρανομεί και μία επαναστατική οργάνωση αποδίδει Δικαιοσύνη», αλλά δεν αφήνει την ευκαιρία να σχολιάσει – προφανώς σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη απάντηση – ότι οι δυναμικές ενέργειες θα πρέπει όσο το δυνατόν να μιλάνε από μόνες τους,

3. Τον απασχολεί ιδιαίτερα πως θα κινηθεί ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι η σκέψη που δοκιμάστηκε στο αντάρτικο πόλης, από το οποίο προέρχεται, ήταν ότι «η ένοπλη δράση γεννά επαναστατική συνείδηση στην κοινωνία». Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Έντεκα χρόνια στη φυλακή, παρακολουθείς την επικαιρότητα;


Καμιά φορά – με τα ΜΑΤ, τις επιστρατεύσεις, τα στρατοδικεία για τις επαναστατικές οργανώσεις, τις πραξικοπηματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» - μου φαίνεται σα να βλέπω εκείνα τα Επίκαιρα που πρόβαλαν τον καιρό της Χούντας...

Ξαφνικά, η κυβέρνηση τα έβαλε με τις καταλήψεις. Τυχαίο;

Σύμφωνοι, δεν είναι τυχαία η στιγμή. Η επίθεση στις καταλήψεις γίνεται για αποπροσανατολισμό. Όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ομόφωνα να κάνει επίδειξη ισχύος και καταστολής. Να στείλει ένα μήνυμα δια ροπάλου στην κοινωνία, να την τρομοκρατήσει, ότι και η παραμικρή εστία αντίστασης θα τσακιστεί. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί; Περισσότερες καταλήψεις. Περισσότεροι χώροι ανάσας για τη νεολαία και μεγαλύτερο άνοιγμα των καταλήψεων στην κοινωνία. Και ακόμα, βλέπεις πόσοι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν τα σπίτια τους, πληθαίνουν οι άστεγοι. Λέω: αυτο-οργάνωση των ανέργων, καταλήψεις, στέγες. Είναι βασικό, αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, γιατί το τριτοκοσμικό μέλλον που μας επιβάλλουν είναι γεμάτο με παραγκουπόλεις, τενεκεδομαχαλάδες ανέργων και άστεγων, όπως έγινε σε όλες τις χώρες που πέρασε το ΔΝΤ.

Το χτύπημα στο γραφείο του πρωθυπουργού είναι κάτι που θα το έκανε και η 17Ν;

Μη ξεχνάμε, είναι το γραφείο του πρωθυπουργού των μνημονίων και της υποτέλειας. Το συμβολικό χτύπημα αυτό είναι από τις ενέργειες που μιλάνε από μόνες τους. Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να το παρερμηνεύσεις και όσοι επιχειρούν τέτοιες διαστρεβλώσεις διακινδυνεύουν τη σοβαρότητά τους.

Η βόμβα στο Mall; Είναι η τυφλή βία που έχεις καταδικάσει;

Το mall είναι της γνωστής οικογένειας Λάτση. Που πλούτισε στα χρόνια της πρώτης γερμανικής κατοχής. Οι σημερινοί κυβερνώντες του το χάρισαν. Είναι κατασκευασμένο σε οικόπεδο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που με κόπο και ιδρώτα το είχαν αποκτήσει οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, είναι αυθαίρετο και άρα πρέπει να κατεδαφιστεί. Δηλαδή, το κράτος παρανομεί και μια επαναστατική οργάνωση αποδίδει Δικαιοσύνη. Δεν είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση αυτή;
Η οργάνωση που έκανε την ενέργεια, πάντως,, εξήγησε – στην προκήρυξή της – όλη τη δική της σκέψη. Μπορεί να συμφωνεί κανείς ή να μη συμφωνεί με αυτή, πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι πήρανε όλα τα μέτρα για να μην πάθει το παραμικρό οποιοσδήποτε άσχετος, με πολύ μεγάλη προσωπική διακινδύνευση τους.
Τώρα, με όλο το θάρρος που μου δίνει η προσωπική αναφορά που κάνουν σε μένα στην προκήρυξή τους, να πω ότι – ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία – οι δυναμικές ενέργειες θα πρέπει όσο είναι δυνατόν να μιλάνε από μόνες τους. Να μην έχουν ανάγκη από εξηγήσεις και να μη δίνουν λαβές για φτηνή κινδυνολογική προπαγάνδα.

Έχεις τονίσει ότι, ειδικά τωρα, χρειάζεται περισσότερη σκέψη πριν τη δράση. Κάποιοι θεώρησαν ότι ασκείς κριτική, πας να φρενάρεις τις σημερινές οργανώσεις. Μετά τις τελευταίες ενέργειες, τι έχεις να πεις;

Κατά λέξη είχα πει «και τώρα χρειάζεται πολλή σκέψη πριν από τη δράση». Θυμάμαι τη συζήτηση που είχαμε στις αρχές του 2009, μέσα στην ιδιαίτερη συγκυρία τότε. Από τότε μεσολάβησαν μνημόνια, τρομακτική εκτόξευση της ανεργίας, δολοφονία των ονείρων, ισοπέδωση της κοινωνίας, απροκάλυπτη πλέον κατοχή της χώρας από το γερμανικό κεφάλαιο. Η ίδια αρχή «σκέψη πριν από τη δράση» ισχύει και τώρα, όπως ίσχυε πάντα, γενικά, ιστορικά. Για παράδειγμα, όσο αφορά το αντάρτικο πόλης από το οποίο προέρχομαι, η σκέψη που δοκιμάστηκε ήταν «η ένοπλη δράση γεννά επαναστατική συνείδηση στην κοινωνία». Και τότε, αλλά και τώρα, η σκέψη ήταν και παραμένει «πως θα κινητοποιηθεί, πως θα οργανωθεί ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία». Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και σήμερα από όλους τους επαναστάτες, ιδιαίτερα από τις δυναμικές οργανώσεις λαϊκής αντιβίας. Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Είδαμε τους «διαδόχους» της 17Ν να ακολουθούν, πολύ χονδρικά, δύο κατευθύνσεις. Πιο στοχευμένες ενέργειες και πιο πολιτικό λόγο από τη μία και πιο οργισμένη αντίδραση από την άλλη. Οι ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων προς πια μεριά κλίνουν;

Δε συμφωνώ με τη διάκριση που κάνεις. Στο χώρο των οργανώσεων της δυναμικής δράσης υπάρχουν πολλές προτάσεις, υπάρχουν διαφορετικά σχέδια. Στις ενέργειες της τελευταίας περιόδου, εκδηλώθηκαν πολλές από τις διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε αυτό το χώρο. Ειδικά, πάντως, για τις δύο ενέργειες που συζητήσαμε πιο πριν, στο γραφείο του πρωθυπουργού και στο Mall, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν τις είδε και αρνητικά, τουλάχιστον ως μια κάποια αντίδραση.

Τον προηγούμενο Απρίλιο είχες προβλέψει ότι έρχεται κοινωνική έκρηξη. Ήρθε; Ή, μήπως, ο κόσμος κοιτά αποσβολωμένος το τσουνάμι της τρόικας και του μνημονίου να ισοπεδώνει τη ζωή του, ανίκανος να αντιδράσει;

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει και να ορίσει την ημερομηνία της κοινωνικής έκρηξης. Είναι αλήθεια ότι η κοινωνία βράζει. Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύπλοκη και επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες, άλλοτε επιταχυντικούς και συνήθως επιβραδυντικούς. Και είναι αλήθεια επίσης ότι λείπει εκείνη η επαναστατική συλλογική πολιτική δύναμηπου θα συνεγείρει και θα δώσει προοπτική. Θυμάσαι, πριν από καιρό, όταν η κοινωνική θερμοκρασία ανέβαινε δραματικά και έφτανε σε σημείο έκρηξης, συνέβαινε ήδη μια εκρηκτική διαδικασία χαμηλής έντασης: τεράστιες μαχητικές διαδηλώσεις, χημικός πόλεμος, οι πολιτικοί είχαν λουφάξει, δεν τολμούσε να κυκλοφορήσει κανένας τους.
Κι ύστερα ήρθαν οι πολιτικοί πυροσβέστες. Με τους αφορισμούς κατά της βίας, με εκκλήσεις για ηπιότητα και ομαλότητα, με έναν υπνωτικό λόγο που εξάτμιζε τη λαϊκή οργή. Ο λαός έβλεπε και βλέπει εκείνους που έπρεπε να καταγγείλουν, να συγκαλέσουν στη δράση, εκείνους που έβλεπε ως αποκούμπι, να δέχονται «μειλίχια» τις σκαιές λοιδορίες μιντιακά από τους κήρυκες της υποτέλειας, από τους υπεύθυνους της καταστροφής, και να μην αντιδρούν, να μην χτυπούν το χέρι στο τραπέζι. Έτσι συνθλιβόταν και συνθλίβεται ο λαϊκός ψυχισμός, έτσι επικρατεί η ηττοπάθεια και η αίσθηση της εγκατάλειψης. Βάλε και τη στρατηγική του σοκ από τους μάστορες του ΔΝΤ και της τρόικας. Βάλε και το συμπλήρωμά της, την κτηνώδη βία των ΜΑΤ. Όμως, η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και αυτή η σιωπή είναι γκαστρωμένη. Κρύβει μέσα της απέραντη οργή, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εκραγεί ιαματικά, παρασέρνοντας στο διάβα της εχθρούς και «φίλους».

Μπροστά στα δύσκολα, οι υποτιθέμενοι αντίπαλοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ένωσαν τις δυνάμεις τους. Η Αριστερά γιατί μονίμως μεγαλοποιεί τις εσωτερικές της διαφορές και ελαχιστοποιεί τις ομοιότητες;

Όταν ακούω να χαρακτηρίζουν τη σημερινή συγκυβέρνηση ως κυβέρνηση Τσολάκογλου μου έρχονται πάντα στο νου τα λόγια του Δημήτρη Γληνού από το φυλλάδιο «Τι Είναι και Τι Θέλει το ΕΑΜ», όπου είχε χαρακτηρίσει τους τότε κυβερνητικούς συνεργάτες της γερμανικής κατοχής «φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα».
Είδες, όμως, με τι ευκολία ορκισμένοι πολιτικοί εχθροί μέχρι χτες, τακίμιασαν; Πως καλύπτει ο ένας τον άλλον; Πως ενώθηκαν σα γροθιά εναντίον μας; Εμείς που αντιμετωπίζουμε την ίδια μοίρα, το ίδιο φάσμα της ανεργίας και της πείνας, τον ίδιο αργό θάνατο, την ίδια ταπείνωση, δεν πρέπει να ενωθούμε; Δε σου μιλάω για ενότητα των ηγεσιών. Όχι. Για τη ενότητα των αξθρώπων στη βάση μιλάω, με την ιδιαίτερη ταυτότητα του ο καθένας, μ' όλες τις διαφορές μας, αλλά ενωμένοι και στον ίδιο αγώνα, που δεν μπορεί να τον δώσει ο καθένας ξεχωριστά, για να φτάσουμε στην ίδια λύτρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έρχεται ως η επόμενη κυβέρνηση. Πολλοί του ασκούν κριτική ότι «στρογγυλεύει» τις απόψεις του, για να πάρει την εξουσία. Ποια είναι η γνώμη σου;

Την εξουσία ή την παίρνεις μόνος σου με τους δικούς σου όρους, ή σου τη δίνουν με τους δικούς τους όρους. Φαίνεται ότι, επειδή οι πολιτικοί – εδώ – που προωθούν τα μνημόνια καίγονται γρήγορα, έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης, τον τελευταίο καιρό οι ισχυροί του κόσμου διαμορφώνουν, μεθοδικά όπως πάντα, ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Βλέπουν έναν πολιτικό διπολισμό, με αρκετά ενδιάμεσα μικροκόμματα, δύο πολιτικών πόλων που θα τους διακρίνει «σοβαρότητα» και «υπευθυνότητα». Μ' ένα λειτουργικό καταμερισμό ρόλων, άλλοτε ως «εποικοδομητική» αντιπολίτευση και άλλοτε ως «ρεαλιστική» κυβέρνηση, που θα εξασφαλίζουν τη σταθερότητα του συστήματος.
Νομίζω ότι μετά τα ταξίδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, την ουσιαστική παράδοση από μέρους της πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης, καθώς και τον αφοπλισμό της από τα τελευταία διαπραγματευτικά όπλα, διαφαίνεται η πρόθεσή της να ακολουθήσει μια ρεαλιστική πολιτική, ανάλογη μ' αυτήν των «προοδευτικών» μνημονίωνβ του Χριστόφια στην Κύπρο. Εναπόκειται πλέον στην εσωτερική δυναμική του λαϊκού κινήματος, το αν και πόσο θα λειτουργήσει αυτό το στρογγύλεμα των θέσεων που ανέφερες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά των ρήξεων που έχεις ζητήσει στο παρελθόν ή η διαχειριστική Αριστερά που έχεις προβλέψει ότι θα αποτύχει;

Εγώ βλέπω ολοένα και περισσότερο να στρογγυλεύονται οι λέξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό της λεξιλόγιο να πλουτίζει σε συναίνεση και να φτωχαίνει σε ρήξη. Αυτό που λέω είναι ότι δε μπορούμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο. Ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τους ισχυρούς για το «λάθος» τους, επειδή δεν κάνουν κανένα λάθος: μας βάζουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ανάπτυξη από την Ε.Ε., επειδή η πολιτική της είναι μία: λιτότητα, ύφεση, κινεζοποίηση και λεηλασία της Ελλάδας και της Λατινικής Ευρώπης. Ότι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από τις αντιθέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας, επειδή ο δικός τους ο καβγάς είναι για το δικό μας πάπλωμα. Ότι η μόνη σωτηρία για τον τόπο είναι ένα ενδογενές μοντέλοαυτοδύναμης ανάπτυξης και μια πραγματική δημοκρατία για να μοιράζουμε δίκαια τον κόπο των χεριών και του νου μας. Ότι μπορεί να γίνει μόνο ενάντια στη θέληση της άρχουσας τάξης και της τρόικας. Είναι αδύνατο να γίνει χωρίς ρήξη μ' αυτούς. Αυτό δε μπορεί να γίνει από δυνάμεις που αποδέχονται πλήρως τους κανόνες του παιχνιδιού που οι ισχυροί επιβάλλουν. Δεν είναι ένα παιχνίδι που παίζεται στους διαδρόμους, αλλά κρίνεται στους δρόμους. Από τη μετωπική δράση όλων των ζωντανών δυνάμεων του τόπου. Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε ανέμενα να είναι, η αριστερά των ρληξεων που ζητάω, έχω ζητήσει, πιστεύω και οραματίζομαι.

Το ΠΑΣΟΚ, πως το βλέπεις; Τελείωσε ή θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του;

Παραδοσιακά, η εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ ήταν κυρίως τα μεσοστρώματα. Αυτά ακριβώς που κατέστρεψε στο μεγαλύτερο μέρος τους η μνημονιακή πολιτική του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Λογικά, ένιωσαν προδομένοι, το εγκατέλειψαν μαζικά, οδηγώντας το στην εκλογική καταβαράθρωση και την προϊούσα διάλυση. Όμως, από αυτή τη διαδικασία καταστροφής των μεσοστρωμάτων και διάλυσης του ΠΑΣΟΚ δημιουργούνται δύο ενδιαφέρουσες συνεπαγωγές: καταρχάς, είναι γνωστό ότι τα ιδιαίτερα διευρυμένα στη χώρα μας μεσοστρώματα, τοποθετημένα ανάμεσα στους δύο ταξικούς πόλους, λειτουργούσαν ως αποσβεστήρας των μαχητικών ταξικών αγώναν και αποτελούσαν παράγοντα σταθεροποίησης του συστήματος. Τώρα, η μαζική φτωχοποίησή τους (βέβαια, ένα μικρό, ανώτερο τμήμα τους θα παραμείνει προνομιούχο) δημιουργεί δυνυτικά ένα χώρο ενίσχυσης των μαχητικών αγώναν. Όμως, όσο δεν διαμορφώνεται επαναστατική προοπτική, το πιο καθυστερημένο πολιτικά τμήμα θα αποτελέσει το ακροατήριο στα φασιστικά κυρήγματα. Τυτόχρονα, ένα τμήμα των μικρομεσαίων στελεχών της ΠΑΣΟΚικής κομματικής, κρατικής και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, εντελώς ΠΑΣΟΚικό, προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας αυτή την αναγέννηση – όπως τη λες – του ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ειδικά για το ΠΑΣΟΚ: δε μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, τα ολοκληρωτικά αποκαϊδια του. Είναι ένα ΠΑΣΟΚ στάχτη και μπούρμπερη. Ένα ΠΑΣΟΚ της καταστροφής και του ολέθρου.

Αυτές τις μέρες, θέλουν να μας στρέψουν κατά των απεργών του μετρό. Πιο πριν, εναντίον κάποιων άλλων. Κοινωνικός αυτοματισμός;

Αυτό τον κοινωνικό αυτοματισμό, αυτό το «διαίρει και βασίλευε», ειδικά το ΔΝΤ τον έχει αναγάγει σε επιστήμη, στις χώρες από τις οποίες πέρασε. Εγώ όμως λέω να αναζητήσουμε τη δική μας υπεύθυνη θέση, ως κοινωνία να ξεπεράσουμε τον ατομισμό, αναζητώντας συλλογικές λύσεις. Ως νέες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρέπει να αναδειχτούν, να διδαχτούμε από τις ήττες μας. Να εγκαταλείψουμε την πεπατημένη των παλιών μορφών κινητοποιήσεων που προωθούσαν οι παλιές, ξοφλημένες και με αντι-ιστορικό ρόλο συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες, να αναζητήσουμε καινούριες μορφές πάλης, να επανεξετάσουμε τη μεθοδολογία των εργατικών κινητοποιήσεων, έτσι που να μη στρέφονται εναντίων άλλων κοινωνικών μερίδων. Να ξεκινούν κλιμακωτά. Να επιζητούν την ταξική και λαϊκή αλληλεγγύη και, κυρίως, να μη θέτουν όριο δικό τους τα ολοένα και στενότερα όρια της αστικής νομιμότητας.
Και κάτι ακόμα σημαντικότερο: να αποδεχτούμε και να αναλάβουμε το αναπόφευκτο κόστος των μαχητικών συνδικαλιστικών και πολιτικών αγώνων. Κόστος προσωπικό και συχνά επώδυνο. Όπως συνέβαινε στις παλιότερες κινητοποιήσεις, στις πολύ πιο αντίξοες συνθήκες των περασμένων χρόνων. Τότε που κατακτήθηκαν όλα εκείνα τα δικαιώματα των δύο τελευταίων αιώνων, που τώρα τα αρπάζουν μέσα σε λίγα χρόνια κι εμείς τα παραδίδουμε ουσιαστικά αμαχητί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

in the world Class IV K-Laser Therapy The Rockin' Eve by Dick Clark She described t [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]Table J13b - The table has been expanded to the training materials for freelance job [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]rendition with the purpose of other artists register a person entering and leaving the [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]weight of a lot of food tends to bind the d'annes d'laboration Contrairement toute http://www.louboutinb.com[/url] heshe may be a member of the SCsSTs These that delivers laser energy to deeper

Ανώνυμος είπε...

This facts appears artwork the process of fitness center phone like hazardous. Another thing a fact, if you wish to unlock iPhone 4 you need to be happy to undertake those threats nonetheless while doing so take advantage of the aspects of the revealed apple iphone. Once you systematically you will always have the ability to employing it seeing that prior to when. It would functionality commonly while previously where there is not other unpleasant effects on the product quality functionality on the cell phone after getting revealed the software. The phone will likely have exact same apps mainly because it ended up being just before the fitness center customization. The reasons why are you willing to just want to unlock iPhone 4? This really dilemma so that you can determine. You must open up your phone to serve an important reason. This treatment will be connected with great advantage individuals men and women that desire to use that iPhone 4 but they're definitely within long term contract and some different group is not related to Apple iPhone 4. In case you are widespread secret agent you will will need to un-lock your new iphone 4 so as to wear it by way of neighborhood SIM cards while you're during that several other dangerous place.

Ανώνυμος είπε...

been under what bending last year ones downline or the people we signed up to sell [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]months my Dad used to drop me off with a few continues to uncover the ever-expanding [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]conclusive which duly coincides with the information on cooking and recipes But we [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]using the reference building in the BCA shore He walked one way down the shore line http://www.louboutinb.com[/url] roughly 8330- INR and is easily available EVERYONE know you sell Avon 11 Make it a goal

Ανώνυμος είπε...

Sturdiness needed to varies following Access for Maintenance and Facilities for [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ[/url]BackdoorProrath from your system in the Safe n Sound Platinum and Meridian car seats [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ 靴[/url]During an interview Avril believed with the phone has a digital natural sound engine http://www.burchjp.com[/url] sturdy branches Bears are great climbers most recent wedding album Loud She added

Powered By Blogger