Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ είπαν «όχι» στη μετάθεση των εκλογών


Όσον αφορά το ζήτημα της παράτασης της θητείας των αιρετών στην αυτοδιοίκηση και τη μετάθεση των εκλογών μετά το 2014, εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους κατά τον χαιρετισμό τους τόσο το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ κ. Ν. Σοφιανός όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σοφία Σακοράφα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) κ. Κώστας Ασκούνης εστίασε από το βήμα του συνεδρίου στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα διοικητικό μοντέλο που να συνδυάζει ένα ευέλικτο - επιτελικό κράτος με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Καλούμε την Κεντρική Διοίκηση να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας χωρίς αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς απέναντι στην Αυτοδιοίκηση για το καλό του τόπου» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έδωσε έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της χώρας. «Διατηρώντας τους διακριτούς τους ρόλους, κεντρική κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι μπορούν και οφείλουν να δουλέψουν μαζί, με στόχο την ανάπτυξη, την καινοτομία και νέες θέσεις εργασίας. Το οφείλουν, και το οφείλουμε όλοι στους πολίτες αυτού του τόπου, που δοκιμάζονται σκληρά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger