Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

"κάτσε κάτω ρε"

ΝΑΟΥΣΑ- Κουραστική και ανούσια η Βαλαβάνη, χωρίς πρόταση και κραυγές "κάτσε κάτω ρε"

Ν. Βαλαβάνη*
Στη Νάουσα βρέθηκε χτες η Νάντια Βαλαβάνη και μίλησε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ομιλήτρια θα ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για να αναλύσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, για την...
κυβερνητική του πρόταση εν τέλει, διαπίστωσαν οι ογδόντα περίπου παριστάμενοι ότι τέτοια πρόταση δεν υπάρχει.
Κι όταν ρωτήθηκε η κ. Βαλαβάνη από τον παριστάμενο δημοσιογράφο Χ. Καφτεράνη σχετικά, δεν δίστασε να πει ότι "δεν πρόλαβα να προετοιμαστώ."

Το κοινό στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας **
Εδώ, στην παρούσα συγκυρία δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε δεν διάβασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα. Και αν δεχτούμε ότι δεν το διάβασε το πρόγραμμα είναι μικρό το κακό. Γιατί, το μεγάλο κακό είναι να μην έχει κυβερνητική εναλλακτική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και πως να έχει άραγε; Όταν η Ν. Βαλαβάνη μίλησε δυο ώρες και αναλώθηκε για 117 λεπτά στην περιγραφή της οικτρής οικονομικής κατάστασης που όλοι βιώνουμε, στην κουραστικότατη παράθεση αριθμών και στην επανάληψη σε βαθμό υπερθετικό τετριμμένων γεγονότων και περιστατικών για την διακυβέρνηση από το 2010 ως σήμερα και διέθεσε μόλις τρια λεπτά για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άραγε σημαίνει αυτό;

Όπως κι αν είναι τα πράγματα το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα. Η ηγετική ομάδα θέλει ντε και σώνει να κυβερνήσει και υπάρχει και ένας κόσμος από κάτω που θέλει το κόμμα του να συνεχίσει να μιλάει αριστερά, να μιλάει ανατρεπτικά, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήξερε και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των "νοικοκυραίων".

Κι όταν κάποιοι χτες στη Νάουσα  "τόλμησαν" να ασκήσουν κριτική στην βουλευτίνα λέγοντάς της ότι ουσιαστικά δεν είπε λέξη για την κυβερνητική πρόταση του κόμματος, όταν ένας άλλος είπε για τα μισόλογα του ΣΥΡΙΖΑ που δε λέει την αλήθεια στον λαό και ότι "πρόκειται να ματώσει", τότε βρέθηκαν ορισμένοι να σηκωθούν ως πραιτοριανοί και να τους διατάξουν με ύφος να "κάτσουν κάτω".
Νέα ήθη στον ΣΥΡΙΖΑ που με γοργά βήματα μεταλλάσσεται σε κυβερνητικό κόμμα και από σήμερα και σε λίγους μήνες επίσημα διαγράφει όποιον διαφωνεί με την ηγεσία.
Τόμπολα και μάλιστα "αριστερή".

*η φωτογραφία από τα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
** η φωτογραφία από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Here is my weblog upholstery cleaning calgary ()

Powered By Blogger