Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες,,,,,

Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ: Ο αγώνας των ναυτεργατών να γίνει αγώνας όλων των νησιωτών
Ο αγώνας των ναυτεργατών άπτεται άμεσα των απρόσκοπτων, ασφαλών και φθηνών συγκοινωνιών που έχει ανάγκη ο λαός και για το λόγο αυτό πρέπει να γίνει αγώνας και των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων των νησιών, όλων των εργαζομένων στα λιμάνια και τη ναυτιλία, τονίζει στην ανακοίνωσή του η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Είναι κοροϊδία να κατηγορούνται οι ναυτεργάτες ότι αποκλείουν τα νησιά, τη στιγμή που η κυβέρνηση κατεβάζει νομοσχέδιο στο οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να καταργούν δρομολόγια όποτε θέλουν και να εγκαταλείπουν στην τύχη τους νησιά και νησιώτες. Πόσο μάλλον όταν ήδη ζούμε όμηροι, 365 ημέρες το χρόνο, των παζαριών μεταξύ εφοπλιστών και κυβέρνησης για το ύψος των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών, ενώ υπάρχουν και νησιά που κάνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέχρι και 5 με 6 ημέρες να δουν πλοίο. Ο αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΝΑ είναι αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να ταξιδεύουν οι επιβάτες με σιγουριά, με σύγχρονα πλοία, φθηνό εισιτήριο και πλήρωμα με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα χειμώνα - καλοκαίρι. Δεν αφορά μόνο κάποια "στενά συνδικαλιστικά" αιτήματα, αλλά άπτεται άμεσα των απρόσκοπτων, ασφαλών και φθηνών συγκοινωνιών που έχει ανάγκη ο λαός και για το λόγο αυτό πρέπει να γίνει αγώνας και των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων των νησιών, όλων των εργαζομένων στα λιμάνια και τη ναυτιλία.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ξηράς και της θάλασσας, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικροί ΕΒΕ έχουν κοινή ρίζα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ένταση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η ενιαία αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε. Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία τους να πάρουν αποφάσεις και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στους ναυτεργάτες, αλλά και τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες γενικότερα, να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη. Είναι ένα όπλο που μπορεί να συμβάλει στον αφοπλισμό του κυβερνητικού αυταρχισμού και να ανοίξει δρόμο στους αυριανούς αγώνες για το οριστικό ξερίζωμα των πολιτικών αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger