Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Φ. Κουβέλης: Στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και εξαπάτηση των εργαζομένων

Την επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης και το ρόλο της ΔΗΜΑΡ σε αυτή, συνεχίζει ο Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ισχυρίζεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, όταν το σχέδιο συγχωνεύσεων-καταργήσεων-διαθεσιμοτήτων επιταχύνεται και οδηγεί σε απολύσεις.
Σπέρνοντας αυταπάτες και ευφυσηχασμό, υποστηρίζει ότι «η συμφωνία, η οποία έχει γίνει και έχει περιληφθεί στο κείμενο νόμου, είναι η λεγόμενη κινητικότητα, όχι η έξοδος από την υπηρεσία», προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει περιττό προσωπικό, λόγω των επιταχυνόμενων συνταξιοδοτήσεων, καθώς και ότι δεν μπορούν να τεθούν ανάλογα προαπαιτούμενα, γιατί το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους έχει καταγραφεί ως νόμος του κράτος.

Υπερασπιζόμενος την αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της δημόσιας διοίκησης σημειώνει ότι «προβλέπονται συγχωνεύσεις, καταργήσεις διοικητικών μονάδων, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση δομών και προσώπων και, βεβαίως, αυτό θα οδηγήσει και στο να γίνει αποτελεσματικότερη η διοίκηση και με μικρότερο κόστος».
Υποστηρίζει ακόμα, ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση «δεν επιχειρεί, ούτε θέλει, ούτε προσφέρει κανένα άλλοθι», αντιθέτως υποστηρίζει προκλητικά «λειτουργεί εγγυητικά σε σημαντικό βαθμό» για να μην υπάρχουν τα στοιχεία μιας πολιτικής αυταρχισμού και καταστολής.
Ο ίδιος δεν βλέπει προϋποθέσεις σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger