Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φουντώνει ώρα με την ώρα το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών - Απεργίες από Ε.Κ.

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών φουσκώνει ώρα με την ώρα από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών. Ας δούμε αναλυτικά:
Κάλεσμα να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Διοργανώνει συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. 
Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τη νέα επίταξη στους ναυτεργάτες, να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Κανείς να μη μείνει μόνος του. Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!
Στους καταπέλτες να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλη τη φτωχή αγροτιά για δυνάμωμα της πάλης και της συμμετοχής στα μπλόκα του αγώνα, καταδικάζοντας την πολιτική βαρβαρότητας και αυταρχισμού της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες και τους ναυτεργάτες.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Επιλέγοντας την τακτική του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως κάνει και με τους εργατικούς αγώνες, παρέταξε ΜΑΤ και περιπολικά απέναντι στα χιλιάδες τρακτέρ, για να τα εμποδίσει να βγουν στις Εθνικές Οδούς. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, η άνανδρη και ύπουλη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους πεζούς αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, που μόλις είχαν ολοκληρώσει συμβολική πεζή διαμαρτυρία μάς πεισμώνει πιο πολύ. Δεν μας τρομοκρατεί, αντίθετα δείχνει το μίσος ενάντια σε αγωνιστές που παλεύουν για το δίκιο τους.
Για αυτό επιστράτευσαν, ουσιαστικά απαγόρευσαν το δικαίωμα στην απεργία και στα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».
«Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους», απαντά η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει στο στόχαστρο της καταστολής αυτή τη φορά την απεργία των ναυτεργατών.
Η ΠΑΣΕΒΕ καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό και στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που είναι και δικός μας αγώνας, γιατί από κοινού αντιπαλεύουμε την πολιτική που οδηγεί τους ναυτεργάτες στην ανεργία και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους στη χρεοκοπία.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους ναυτεργάτες. Στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ. Μπαίνει στο στόχαστρο όποιος σηκώσει κεφάλι. Τα ΜΑΤ χτυπάνε και τους αγρότες. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι φοιτητικοί-σπουδαστικοί σύλλογοι να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους».
Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει ακόμα: η Τοπική Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Λαϊκή Επιτροπή Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος,η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα νομού Ζακύνθου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Πολλά Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν προκήρυξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη. Συγκεκριμένα απεργία έχουν κυρήξει τα Εργατικά Κέντρα:
- Ιωαννίνων (συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο)
- Λευκάδας - Βόνιτσας (συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον Αγιο Μηνά)
- Αρτας (συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο)
- Αγρινίου (συγκέντρωση στις 12 στην κεντρική πλατεία)
- Κεφαλλονιά (συγκέντρωση 12.30 μ.μ. στο Εργατικο Κέντρο)
- Λέσβου
Ακόμα, συγκεντρώσεις έχουν ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (10.30 π.μ. στο τελωνείο), Ζακύνθου (στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και το Εργατικό Κέντρο Ηγουμενίτσας (στις 7 μ.μ. στην πλατεία δημαρχείου)
Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν τα Εργατικα Κέντρα Λάρισας και Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

As portion within your PPC journey, you receive [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]http://www.maggiesotterodresses2013.com/[/url]
decide what site of one's web site your advertising and marketing will website link to. You may opt for different pages for different ad[url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
Again, should you can be a retailer using a PPC promotion for a distinct audio device, you may provide the ad click through [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet/[/url]
the site that explains the audio unit and has a button [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
add that audio unit [/url]
the searching cart.
Safelists are available all sizes, as they is often owned or commenced by anyone who wishes a single, Some of them have numerous users, though other people have just a few. There's also providers known as "safelist submitters," which permit you [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
join and deliver [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses 2013[/url]
hundreds or a huge number of safelists at the same time. Should you are distributing [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses 2013[/url]
thousands of safelists, you're sending your e-mail [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses 2013[/url]
hundreds of 1000's or millions of people, which sounds pretty fascinating.
A card is one of the finest types [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]http://www.maggiesotterodresses2013.com/[/url]
show your gratefulness and affection on any special day with your personal and expert life. The marketplace is stuffed with sufficient variations of cards which can be purely built for making fantastic relation. Even so, in the corporate earth, greeting cards possess a various meaning.

Powered By Blogger