Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενοχος για υπεξαίρεση στο Δήμο

Ενοχος για υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο Β. ΠαπαγεωργόπουλοςΤο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από πέντε μήνες δίκης, έκρινε σήμερα, ένοχους, για την υπόθεση του σκανδάλου υπεξαίρεσης, τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο τον πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και τον πρώην ταμεία του δήμου και κεντρικό κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και τους δυο προϊσταμένους της ταμειακής υπηρεσίας.

Ο Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών δημοσίων, και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια κατ'  εξακολούθηση στην υπεξαίρεση ενώ ο Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και απλή συνδρομή σε πλαστογραφία.

Αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θόδωρος Αθαναθαρός.

Το δικαστήριο επίσης όρισε το συνολικό ποσό της βεβαιωμένης υπεξαίρεσης στο ποσό των 21,1 εκατ. ευρώ.

Στην ετυμηγορία τους οι δικαστές ανέδειξαν ως κεντρικούς πρωταγωνιστές το δίδυμο Παπαγωργόπουλου- Λεμούσια.

«Δυνατά μυστικά τους κρατούσαν αλληλέγγυους » είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο Λεμούσιας ξέσπασε φωνάζοντας ότι είναι αθώος. «Εδώ μέσα χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη» , ενώ οι υπόλοιποι δέκα αθωωθέντες χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να συνεδριάσει για το ύψος των ποινών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

[url=http://datingdirectlyservices.com/#tjvox]dating services[/url] - dating services , http://datingdirectlyservices.com/#ainif dating services

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου