Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Συμβαίνει τώρα συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του ΙΚΑ Σκοπέλου (ΦΩΤΟ)

« Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια, χτυπημένη στο δικαίωμα στην εργασία, με τσακισμένο         το μεροκάματο και το μισθό και μαθημένη στην απληρωσιά, προσπαθεί να διακανονίσει φόρους και χαράτσια του 2011, χωρίς να μπορεί ακόμα να ασχοληθεί με αυτά του 2012, έρχονται πολύ σύντομα νέοι φόροι. Ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών, με τσακισμένα μεροκάματα, αλλεπάλληλους φόρους και κύμα ακρίβειας (ΔΕΗ, εισιτήρια στις μεταφορές κ.λ.π.) που θεριεύει.    Παράλληλα η ανεργία συνεχώς αυξάνεται.

 Η ανεργία που πλήττει τον κλάδο μας άγγιξε το 90%. Πολλοί από μας έχον πλέον πρόβλημα επιβίωσης καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις. Όχι μόνο δεν μπορούν να πληρώσουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, αλλά ούτε να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την οικογένειά τους (Διατροφή, φάρμακα…). Τα ελάχιστα πλέον μεροκάματα, που κάποιοι «τυχεροί» από εμάς είναι πιθανό να κάνουν, δεν μας εξασφαλίζουν τα απαραίτητα ένσημα έτσι ώστε να μπορούμε να σφραγίσουμε τα βιβλιάρια υγείας, με αποτέλεσμα να μένουμε ανασφάλιστοι εμείς και οι οικογένειές μας! Ακόμα αδυνατούμε να πληρώσουμε φόρους γιατί δεν έχουμε χρήματα, αλλά και δεν πρέπει να πληρώσουμε αφού δεν έχουμε έσοδα. Θέλουμε δουλειά με μεροκάματο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και τότε να πληρώσουμε το φόρο που μας αναλογεί. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα δυσβάσταχτα και παράλογα χαράτσια που επιβάλλονται συνεχώς. 

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ   ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ   ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσι       
                                                                         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ              
1. Ασφαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους, χωρίς καμία προϋπόθεση.  Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς ένσημα.
2. Δουλειά για όλους με μεροκάματο που θα καθορίζεται από τη Συλλογική Σύμβαση του κλάδου Έτσι όπως ήταν πριν καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις.
3. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.
4. Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι:εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, χαράτσι για σπίτια
5. Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους.
6. Να παραμείνει ανοιχτό το παράρτημα του ΙΚΑ Σκοπέλου, γιατί οι κάτοικοι των δύο νησιών, που  εξυπηρετεί (μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και επαγγελματίες) δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στο Βόλο για τις υποθέσεις τους κάνοντας ταξίδι τουλάχιστον δύο ημερών, με κόστος απαγορευτικό, ειδικά στις σημερινές συνθήκες.
     Η Γεν. Συνέλευση  εξουσιοδοτεί τη διοίκηση του Σωματείου να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τα παραπάνω θέματα»          

    Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου θεωρεί ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται απ’ την βάρβαρη πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση είναι πολύ σημαντική. Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά.   Γι’ αυτό  καλεί ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του ΙΚΑ Σκοπέλου τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου  2013  στις 10:00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger