Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Aγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων στο πλευρό των αγροτών
Συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη 
Σε κομβικά σημεία ανά την επικράτεια παραμένουν παραταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις με τα μπλόκα να ενισχύονται χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς. Την ίδια στιγμή και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των αγροτών καταγγέλλοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άνιση μεταχείριση και αδικία σε βάρος των αιγοπροβατοτρόφων.

«Αν μαραζώσει η ύπαιθρος, δεν πρόκεται ποτέ...
να βγούμε από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Ορχομενό Βοιωτίας. Στην περιοχή παραμένουν εγκλωβισμένα τα τρακτέρ, παρά τις προσπάθειες των αγροτών να φτάσουν στο Κάστρο, καθώς αστυνομικοί εμποδίζουν τη μετάβασή τους στο σημείο.
Στον Δομοκό, αγρότες απέκλεισαν το δρόμο από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ. Μπλόκο έχει στηθεί και στην περιοχή της Τιθορέας, όπου οι αγρότες έκλεισαν για περίπου μία ώρα την παλαιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.
Οι αγρότες του Φαναρίου και του Νομού Πρέβεζας συνεχίζουν τον αγώνα τους με μπλόκο στο Καναλάκι, το οποίο δυναμώνει καθημερινά. Όπως δήλωσε σε τοπικά μέσα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, «η αστυνομία ήρθε να καταγράψει τις πινακίδες των μηχανημάτων. Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης. Όλοι ξέρουν πως οι αγρότες είναι υπόδικοι από τα προηγούμενα μπλόκα. Δε θα μας κάμψουν. Αντίθετα αύριο θα ενισχυθεί το μπλόκο μας με περισσότερα μηχανήματα». Και πρόσθεσε πως «θα συντονιστούν καλύτερα, με σημείο αναφοράς τους το μπλόκο της Νίκαιας, που δίνει τον τόνο των κινητοποιήσεων και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης».
Οι αγρότες του νομού Σερρών, με περίπου 200 τρακτέρ,  βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που παραμένουν με τα αγροτικά μηχανήματα, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.
Τις δυνάμεις τους ενισχύουν και οι αγρότες στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, όπου θα συρρεύσουν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας.
Αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας.
Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν αγρότες από τη Μεσσηνία στο Σουληνάρι.
Παρατείνεται μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης  η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ.
«Κοινός αγώνας κτηνοτρόφων-αγροτών»
Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άνιση μεταχείριση των κτηνοτρόφων και τη νέα αδικία σε βάρος των αιγοπροβατοτρόφων. Καλεί τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των αγροτών διότι, όπως υπογραμμίζει «ο αγώνας είναι κοινός και δίκαιος. Αγώνας για την επιβίωση και την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που έχει φέρει όλους του Έλληνες πολίτες στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων την Τρίτη, στις 11 το πρωί, έξω από την Εφορία Κατερίνης, θα συμμετάσχουν οι αγρότες της Πιερίας.

Προγραμματισμός νέων κινητοποιήσεων
Σε κινητοποιήσεις, την Τρίτη, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες, προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.
Η ΠΑΣΥ οργανώνει για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου κάθοδο παραγωγών στην έκθεση «Ζωοτεχνία» της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρευρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου