Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Για την παρέμβαση της κυβέρνησης στα συνδικάτα και την προετοιμασία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη



           Ο λαός θα πρέπει να είναι υπάκουος και εξαθλιωμένος! Με βάση αυτό το περιεχόμενο που βρίσκει εφαρμογή στο δόγμα «νόμος και τάξη» η  κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία.
          Δεν της αρκεί η ποινικοποίηση των αγώνων με τις εκατοντάδες απεργίες που βγάζει παράνομες η ταξική δικαιοσύνη ούτε η συκοφάντηση των κινητοποιήσεων από τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών. Δεν τις φτάνουν τα ΜΑΤ και τα ρόπαλα για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, με τις απεργίες, με τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
Θέλουν να φτιάξουν σύγχρονα εργατικά κάτεργα με εργαζόμενους σκλάβους.
          Θέλουν τους εργάτες να χειροκροτούν την εξαθλίωση τους, να σιωπούν και να σκύβουν το κεφάλι στη μεγαλοεργοδοσία.
Δε θα το επιτρέψουμε!
          Να μην τολμήσουν ο Υπουργός και η κυβέρνηση να προχωρήσουν στα άθλια σχέδια τους που είδαν το φως της δημοσιότητας.
          Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό και στους εργαζόμενους, θα απαντήσουμε με πόλεμο.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
          Στις 14 Φλεβάρη λήγουν αρκετές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ως τον Μάη σχεδόν το σύνολο αυτών. Τον Μάρτη επίσης, λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους μισθούς των 400 ευρώ που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με νόμο.
Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν.
          Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργατών για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία.
Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Κανένας μόνος τους. Κανένας ανυπεράσπιστος. 
          Το  δίκιο των εργατών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζει σήμερα στην ανέχεια, να κριθεί στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους.  Να δυναμώσει η οργάνωση στους κλάδους, να σημάνει αντεπίθεση. Να δυναμώσει η συζήτηση και οι αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας στις 20 Φλεβάρη σε κάθε τόπο δουλειάς.    
Να δώσουμε άμεση, μαζική, εργατική απάντηση συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις που καλούν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, στις 20 Φλεβάρη, στις 10:30, στην πλατεία Πανεπιστημίου.
11/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger