Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μαζική συγκέντρωση απόψε στο Βόλο ενάντια στη φοροεπιδρομή

Από την πορεία στους δρόμους του Βόλου
Δυναμική και μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου τα ταξικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα, ενάντια στη φοροεπιδρομή. Βασικός ομιλητής ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»  Κώστας Στεργίου. Έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης. Tην Παρασκευή 18 Γενάρη θα γίνει κινητοποίηση των σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Κώστας Στεργίου τόνισε μεταξύ άλλων: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ! Αυτό το σύνθημα βροντοφωνάζουμε σήμερα, αυτό το σύνθημα πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα λαϊκά στρώματα. Είναι η μόνη απάντηση ενάντια στη φοροεπιδρομή και τη φοροληστεία, στην ακρίβεια, στο τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων!
    Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν θα έχει σταματημό. Τα χαράτσια, οι δυσβάσταχτοι φόροι σε πετρέλαιο και είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι παροδικά. Θέλουν εμάς χρεοκοπημένους για να γλιτώσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μας θέλουν γονατισμένους, φτηνούς εργαζόμενους! Μέσα μόνο σε λίγους μήνες έχουν θεσπιστεί νέοι φόροι, ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών. Τέλος αλληλεγγύης, που ουσιαστικά είναι "αλληλεγγύη" στους μεγαλοβιομήχανους λες και αυτοί έχουν ανάγκη. Τέλος επιτηδεύματος που έχει τον ίδιο χαρακτήρα. Τέλος για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες – το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ, για το οποίο με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων αναπτύχθηκε η μαζική και οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία και τώρα έρχεται με ειδοποιητήριο από την εφορία για όσους δεν το πλήρωσαν. Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και η ένταξη ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης σε υψηλότερα κλιμάκια.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτελέσματα στην υγεία των λαϊκών στρωμάτων – τα ζούμε καθημερινά με τα μικροσωματίδια στην πόλη μας. Από αυτό το βήμα σας καλούμε όλους αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις νέες απαράδεκτες αυξήσεις».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στάση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, τονίζοντας: «Από τη σημερινή μας συγκέντρωση θέλουμε να καταγγείλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου που έτρεξαν να αναλάβουν ρόλο εργοδότη με τα 5μηνα προγράμματα, να βάλουν την υπογραφή τους σαν εργοδότες σε συμβάσεις που καταργούν στοιχειώδη δικαιώματα, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, για να πάρουν ένα 5% προμήθεια από το σκλαβεμπόριο. Θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα της ΓΣΕΕ. Είναι απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες. Απαιτούμε άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Καταγγέλλουμε τη στάση του δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτεινιώτη και της Τοπικής Διοίκησης που με λαγό την αντιδήμαρχο Καθαριότητας προσπαθεί για άλλη μια φορά να ποινικοποιήσει τους αγώνες εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger