Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Και τώρα η λίστα των…σκαφάτων!

Εν όψει αποκαλύψεων που ενδεχομένως θα επιφυλάσσουν εκπλήξεις (και) σε μεγαλόσχημους παράγοντες του Πειραιά βρίσκεται το πολιτικό σύστημα. Όπως λένε οι πληροφορίες η επόμενη «κίνηση» των ελεγκτικών αρχών έχει έντονο «πειραϊκό ενδιαφέρον».

Συγκεκριμένα, 104 Έλληνες έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Τα ονόματα τους βρίσκονται σε λίστα που έρχεται από την Ολλανδία και έχουν στην κατοχή τους θαλαμηγούς και σκάφη πολυτελείας, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως και 4 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη από τις πρώτες διασταυρώσεις φαίνεται πως οι περισσότερες θαλαμηγοί δεν έχουν δηλωθεί.
Αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχουν δύο ακόμα λίστες από Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο. Η λεγόμενη «λίστα Λιχτενστάιν» πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτε.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο, που προκλήθηκε το 2008, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε «σιγή ασυρμάτου» μέχρι το 2010 να γίνει γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.
Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.! Παράγοντες του λιμανιού υποστηρίζουν ότι μεταξύ των «ελεγχόμενων» είναι και πρώην πολιτικό πρόσωπο που μπορεί μεν δικαιολογήσει τα έσοδα για την κτήση του πολυτελούς σκάφους που φέρεται ότι έχει, αλλά όχι το γεγονός ότι το εμφάνιζε ως «επαγγελματικό» και μάλιστα στο όνομα στενού συγγενικού του προσώπου…
από portnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger