Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ


Την προσφορά των εφοπλιστών «εξυμνεί» η αντιπεριφέρεια Ηπείρου, με αφορμή κάποια κιβώτια με τρόφιμα που απέστειλε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για 136 οικογένειες στην Πρέβεζα με εισόδημα λιγότερο από 8.000 ευρώ.

Μπράβο ρε γίγαντες της Ηπείρου «Υμνήστε» τους εφοπλιστές επειδή σας «πέταξαν» μερικές κούτες με «ψίχουλα» για μερικές ημέρες, να ταΐσετε τους φουκαράδες που έχουν εξαθλιωθεί από τα αμύθητα πλούτη αυτών, που εσείς τους γράφετε «ύμνους».

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ανάγονται σε ευεργέτες οι δυνάστες του λαού, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εφοπλιστές, που έχουν ρουφήξει το αίμα των ναυτεργατών, που ξεζουμίζουν μέχρι και πνιγμού στα ναυάγιά τους τους ναυτεργάτες.

Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος δίνει τα εύσημα στους εκμεταλλευτές του λαού!

Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος δίνει τα εύσημα σ' αυτούς που κρατούν δεκάδες νησιά αποκλεισμένα!

Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος δίνει τα εύσημα σ' αυτούς που ναυπηγούν εκατοντάδες πλοία στο εξωτερικό, που έχουν χρεοκοπήσει το ΝΑΤ, έχουν φορολογική ασυλία κ.ά.

Γελιούνται οικτρά αν νομίζουν και οι εφοπλιστές και οι «μούτσοι» τους, πως με «ψίχουλα» και άλλες παρόμοιες «αγαθοεργίες» θα εξιλεωθούν στη συνείδηση του λαού.

Τα συμφέροντα τους ήταν και είναι στην απέναντι όχθη από τα δικά μας.

Την αλληλεγγύη που σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερες εργατικές λαϊκές οικογένειες θα την εκφράσουμε εμείς οι εργάτες.

Αυτοί με τις ...«αγαθοεργίες» προσπαθούν να μας εκπαιδεύσουν για να επιβιώνουμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Να συνηθίσουμε στη διαχείριση της πείνας και της ανεργίας.

Να προσαρμοστούμε στην πολιτική που συνθλίβει ζωές και δικαιώματα.

Aυτό δε θα περάσει.

Θα δώσουμε τη δική μας μάχη για να εκφραστεί αγωνιστικά, οικονομικά και ηθικά, η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους που υποφέρουν περισσότερο. Ομως μαζί, θα δώσουμε και τη μάχη για να δοθεί ώθηση στην οργάνωση της πάλης και τη συγκέντρωση δυνάμεων, ώστε η εργατική τάξη, ο λαός να γίνει κάτοχος του πλούτου που παράγει.

Να αλλάξει χέρια η εξουσία.

Read more: http://aliatas.blogspot.com/2013/01/blog-post_5.html#ixzz2H5lnXWPr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger