Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Η τρόικα βάζει από το παράθυρο κάτι που διαγράφηκε από το μνημόνιο»

Φωτιές έχει ανάψει στην Κύπρο η επιστολή της τρόικας σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του φυσικού αερίου στην Κύπρο. « H τρόικα βάζει από το παράθυρο κάτι το οποίο είχε συζητηθεί και τελικά διαγράφηκε από το μνημόνιο» δήλωσε την Πέμπτη στο ΡΙΚ o κύπριος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης.
Ο κ. Συλικιώτης διευκρίνισε ότι η τρόικα ζητούσε να γίνεται διαβούλευση πριν από οποιαδήποτε απόφαση και πρόσθεσε: «μας καλούσε να συμφωνήσουμε». Ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πως θα εξετάσει το θέμα και διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί τη θέση της τρόικας. «Άλλο το θα εξετάσουμε και άλλο το υιοθετούμε» είπε χαρακτηριστικά. Διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή συγκυριαρχία ή περιορισμός της κυριαρχίας του κράτους, όπως απαιτεί η τρόικα.


Μετά τα δημοσιεύματα της Πέμπτης περί καταγγελιών του κύπριου υπουργού Εμπορίου κατά του κύπριου υπουργού Οικονομικών και «εμφυλίου στην κυβέρνηση», ο Νεοκλής Συλικιώτης έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, μία ημέρα νωρίτερα στο ΡΙΚ, περί μη ενημέρωσής του από το υπουργείο Οικονομικών για την επιστολή της τρόικας. Παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα, συμπληρώνοντας ότι έχει διαταχθεί και έρευνα για τη διαρροή της επιστολής στον Τύπο. 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger