Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!



           Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να πάρουν μαζικά μέρος την Πέμπτη 17 Γενάρη στις 18:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου, στην κινητοποίηση που καλούν:

Ö      το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»,
Ö      το Σωματείο Εργαζομένων στην Coca-Cola,
Ö      το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποπ. Τροφίμων Ν. Μαγνησίας,
Ö      η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας,
Ö      το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας,
Ö      το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Carefour – Μαρινόπουλος, παράρτημα Ν. Μαγνησίας,

Ö      το Σωματείο Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ,
Ö      Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας,
Ö      η ΕΛΜΕ Ν. Μαγνησίας,
Ö      ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών,
Ö      οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Δασκάλων, ΙΑΚΑ, ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
Ö      το Σωματείο Ξυλουργών,
Ö      οι επιτροπές αγώνα: Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εμπορίου
Ö      οι Λαϊκές Επιτροπές: Χρυσοχοΐδη – Αγ. Γεωργίου, Ν. Δημητριάδας, Καραγάτς, Χιλιαδού, Καπακλί,

         Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. δεν θα έχει σταματημό. Τα χαράτσια, οι δυσβάσταχτοι φόροι σε πετρέλαιο και είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι παροδικά. Θέλουν εμάς χρεοκοπημένους για να γλιτώσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μας θέλουν γονατισμένους, φτηνούς εργαζόμενους!

          Την ίδια στιγμή που μειώνονται μισθοί, που δικαιώματα σφάζονται στην γκιλοτίνα την ανταγωνιστικότητας, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και τα υπόλοιπα παράσιτα της καπιταλιστικής οικονομίας χαίρουν φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων! Μας κάνουν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και στο κρύο ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες να επιδοτούνται για να δουλεύουμε εμείς τσάμπα, να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να παίρνουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις, για ανακεφαλαιοποιήσεις κτλ., να παίρνουν ζεστό χρήμα οι λεγόμενοι διεθνείς και ντόπιοι πιστωτές που είναι πάλι οι ίδιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι τα μονοπώλια! Όποιες παραλλαγές, όποιον τίτλο και να βάλουν στη διαχείριση αυτού του συστήματος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για εμάς και τις οικογένειές μας. Λύση, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι μια άλλη διαχείριση, με νέα μνημόνια τύπου Βραζιλίας και Λατινικής Αμερικής. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποστηρίζει το ένα ή το άλλο μίγμα της φτώχειας του!



Όλοι πρέπει να βροντοφωνάξουμε:
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Να μη νομιμοποιήσουμε τη σφαγή με τη νέα φορο-λεηλασία!

Να απαιτήσουμε:
Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες(χαράτσι Δ.Ε.Η.). Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί. Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για δαπάνες σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κλπ. Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger