Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δραστήριες γυναίκες της Σκιάθου

Πρωτότυπο αφιέρωμα στις γεύσεις πραγματοποίησε πρόσφατα ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου. Η Ματούλα Χονδρονικολή, μέλος του Συλλόγου και Διαιτολόγος στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου,  παρουσίασε την εργασία της με θέμα  «Τα εδέσματα και τα τρόφιμα στην νέα ελληνική λογοτεχνία και ζωγραφική» η οποία συνοδεύονταν με λόγο και εικόνα.

Η ομιλία της κ. Χονδρονικολή περιλάμβανε κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών με αναφορά σε τρόφιμα και εδέσματα, καθώς και σε περιγραφές καθημερινής ζωής σχετικές με το φαγητό.
Τα λογοτεχνικά  κείμενα  πλαισίωναν έργα Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών σχετικά με το θέμα. Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου η Γραμματέας Αθηνά Παπαγεωργίου. Την αίθουσα κόσμησαν ζωγραφικά έργα με σχετική θεματογραφία των Σκιαθιτών καλλιτεχνών: Γεώργιου Μπεζεριάνου και Ευστάθιου Κουμιώτη.


Παράλληλα προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ροφήματα σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου από τον πλούσιο μπουφέ, που επιμελήθηκαν η ομιλήτρια και η μητέρα της,  Βούλα Χονδρονικολή. Την εκδήλωση έκλεισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζωή Προύσαλη,  απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger