Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι καταδικάζει απερίφραστα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Η «χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες» απομόνωση ενεργειών σαν τη σημερινή «εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια» στο εμπορικό κέντρο "The Mall", αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Όπως αναφέρει, αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας.

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει. Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση» καταλήγει η Ιπποκράτους.

«Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά», αναφέρει. «Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Δημόσιας Τάξης των ΑΝΕΛ βουλευτής Β’ Αθηνών Β. Καπερνάρος αναφέρει ότι «η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας». «Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν» προσθέτει ο κ. Καπερνάρος.

«Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια  και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών» τονίζει η Χρυσή Αυγή.

«Άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια» χαρακτήρισε την επίθεση στο Mall το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. «Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Από πλευράς φορέων, την καταδίκη κάθε μορφής βίας και μάλιστα σε εμπορικό πολυσύχναστο χώρο εκφράζει με ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. «Τέτοιες ακραίες ενέργειες τρομάζουν τους έλληνες καταναλωτές και τραυματίζουν το εμπόριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κορκίδης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/222056/oi-adidraseis-ton-kommaton-stin-vomvistiki-epithesi-/#ixzz2IWbPK04u
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger