Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: «Στηριχτείτε πάνω μας» λεει στο Βερολινο!

«Μπορείτε να στηριχτείτε» στον ΣΥΡΙΖΑ ειπε στους Γερμανους!


«Καταπίνοντας» τους αντιμνημονιακούς δεκάρικους, που εκφωνεί στο εσωτερικό της χώρας ο Αλ. Τσίπρας απ' το Βερολίνο όπου περιοδεύει, έδωσε επαρκείς διαβεβαιώσεις της προσήλωσής του στην επιτυχία του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και στο στόχο επαναφοράς των μονοπωλίων σε τροχιά ανάπτυξης, διαβεβαιώνοντας τη γερμανική κυβέρνηση ότι «μπορεί να στηριχτεί» στον ΣΥΡΙΖΑ!
Υπερασπίστηκε, καταρχήν, σαν ανάγκη την αποκατάσταση ενός διαύλου επικοινωνίας με την γερμανική κυβέρνηση, ενώπιον της οποίας εμφανίστηκε σαν ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής σε αντιπαράθεση με τα κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν στην Ελλάδα.
«Πρέπει κανείς να ορίσει το πεδίο της διαφωνίας, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε» ανέφερε, προσθέτοντας πως επιθυμεί «φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στα ελληνικά πράγματα». 
Κάνοντας ο ίδιος το βήμα αποκήρυξε την αντιμνημονιακή ρητορεία λέγοντας «καλό είναι να καταγγέλλεις, αλλά το ζήτημα είναι να ψάξουμε για λύσεις», αναγνώρισε την ανάγκη για εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τόνισε ότι κάποια ζητήματα που θέτουν οι δανειστές τον βρίσκουν σύμφωνο και ανέκραξε: «Η απάντηση είναι ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δημοκρατία».
Η κοινωνική συνοχή είναι μείζονος σημασίας ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως διευκρίνισε ο Αλ. Τσίπρας: «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές, ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίο να συμβούν, πρέπει ο ελληνικός λαός να κατανοήσει (...) Εάν δεν πεισθεί (...) δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, διότι θέλουν κυρίως συναίνεση».
Σε συνέντευξη στη «Deutsche Welle», ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε σε ό,τι αφορά στη συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε αργότερα σήμερα το μεσημέρι: «Κατ' αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα, όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη». Ακριβώς το ίδιο πράγμα βεβαίως είχε δηλώσει προ ημερών ο εκπρόσωπος τη γερμανικής κυβέρνησης αιτιολογώντας την απόφαση του Β. Σόιμπλε να συναντήσει τον Αλ. Τσίπρα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε σαν «επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» ανάμεσα «στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο» και της κυβέρνησης της Γερμανίας, καθώς όπως εξήγησε: «Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς».
Ορίζοντας ο ίδιος το πλαίσιο, ουσιαστικά δήλωσε το σεβασμό του στα όσα ως σήμερα έχουν συμφωνηθεί και φυσικά στα συμφέροντα της Γερμανίας, λέγοντας: «Να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα. Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους, και οι δύο πλευρές, θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού»!
Και απευθυνόμενος στην γερμανική κυβέρνηση εγκωμίασε το κόμμα του λέγοντας: «Αυτό είναι ένα βασικό σημείο, το οποίο θέλω να καταθέσω στις επαφές μου με την γερμανική πολιτική ηγεσία, να τους εξηγήσω ότι δεν μπορούν να βασίζονται σε ένα πολιτικό προσωπικό που οδήγησε τη χώρα στα βράχια»!
Άλλωστε, κύκλοι της Κουμουνδούρου τόνιζαν τις προηγούμενες μέρες, πως στόχος της συνάντησης με τον Β. Σόιμπλε είναι να διαλυθεί η εικόνα που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ και να πειστεί ο συνομιλητής τους, ότι απέναντί του έχει έναν αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή. Πρόσθεταν μάλιστα, πως επαφίεται στον ίδιο τον Β. Σόιμπλε αν «θέλει να ανοίξει ένα κανάλι επαφής» να εστιάσει στις «πολιτικές συμπτώσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίες άλλες δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα σύμφωνα με τις οποίες, για τον αντιλαϊκό ορυμαγδό στην Ελλάδα δεν ευθύνεται η αστική εξουσία και η φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, αλλά το «σύστημα κλεπτοκρατίας»! Θέση, που αφενός νομιμοποιεί το σκάνδαλο της κλοπής του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου από μια δράκα κεφαλαιοκράτες και αφετέρου υπονοεί ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν χρειάζεται ανατροπή αλλά ...κάθαρση απ' τους κλέφτες προκειμένου να εξανθρωπιστεί. 
Ισχυρίστηκε παραπέρα πως: «Η λίστα των Ελλήνων καταθετών στις γερμανικές τράπεζες παραμένει στη Γερμανία. Κρυφή. Η λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα «HSBC» της Γενεύης παρέμενε επί δύο χρόνια στα συρτάρια δύο διαδοχικών υπουργών Οικονομικών. Να λοιπόν γιατί ποτέ η ελληνική πλευρά δεν διαπραγματεύτηκε στα σοβαρά τους όρους και τους στόχους του μνημονίου»! 902 gr

Το Der Spiegel γράφει σήμερα παντως «Έχε τους φίλους σου κοντά και τουςαντιπάλους σου κοντύτερα»  και σημειώνει ότι ο Σόιμπλε ακολουθεί πιστά το ρητό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημερα ομως εχουμε και το αλλο θεμα της ψηφισης του “ιστορικου” ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία.. ενω η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απεχωρησε από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που αφορούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Καποιος εγραψε σε σχολιο σημερα στο twitter: «Είναι και οι ...«τρομοκράτες» που δε μας αφήνουν να ψηφίσουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με την ηρεμία μας..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger