Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΕΝΕΝ για το φορολογικό ν/σ

Με την γνωστή κυβερνητική πλειοψηφία της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ψηφίστηκε στις 11/1/2013 το φορομπηχτικό νομοσχέδιο με το οποίο λεηλατείται ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εργατικό και λαϊκό εισόδημα.
Ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίστηκε και το άρθρο 1 παρ. 8 με το οποίο αυξάνονται από 1/1/2013 ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του Εμπορικού Ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία, θα υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για τα κατώτερα πληρώματα. Σημειώνουμε ότι έως τώρα ο συντελεστής φορολόγησης για τους αξιωματικούς ήταν 6% και για τα κατώτερα πληρώματα 3%.

Με τον τριπλασιασμό της φορολογίας των Ναυτικών είναι χαρακτηριστικό να υπογραμμίσουμε ότι η φορολογία που θα πληρώνει πλέον με τον νέο συντελεστή φορολογίας Πλοίαρχος και Α΄ Μηχανικός θα είναι η ίδια σε ετήσια βάση με την φορολογία που πληρώνει ένας εφοπλιστής ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του ένα πλοίο 38.000 κόρων με ηλικία 15 ετών!!!
Το παράδειγμα αυτό δείχνει πόσο κοινωνικά ανάλγητη και ταξική είναι η βάρβαρη πολιτική σε βάρος των Ναυτεργατών που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση που τα τελευταία χρόνια έχει συντρίψει τα κοινωνικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών.
Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι πελώριες οι ευθύνες του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη ο οποίος στην τελευταία συνάντηση στις 30/10/2012 με την Διοίκηση της ΠΝΟ ανέφερε ότι «η αύξηση της φορολογίας που θα επιβληθεί στους Ναυτικούς δεν θα δυσαρεστήσει την ΠΝΟ», η οποία ως γνωστόν απέφυγε όλο αυτό το διάστημα να προχωρήσει σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις πιστεύοντας ίσως τις παραπάνω υποσχέσεις του ΥΝΑ.
Οι ευθύνες της χρεοκοπημένης ηγεσίας και πλειοψηφίας της ΠΝΟ απέναντι στον Ναυτεργατικό μας κόσμο είναι τεράστιες αφού με την ακολουθούμενη τακτική της συμβάλλει στην υλοποίηση της εφοπλιστόδουλης γραμμής και στρατηγικής της κυβέρνησης και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Η ΠΕΝΕΝ και ο εκπρόσωπός της στην συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 19/12/2012 πρότεινε την άμεση πραγματοποίηση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων επισημαίνοντας τον κίνδυνο να ψηφισθεί το φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αγωνιστική αντίσταση των Ναυτεργατών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η θέση της ΠΕΝΕΝ για αγώνες διατυπώνεται σταθερά και συστηματικά τους τελευταίους 6 μήνες.
Επίσης δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά γιατί και οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού αρνούνται πεισματικά κάθε φορά με διάφορες αβάσιμες δικαιολογίες την ρεαλιστική αυτή πρότασή μας.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρεί μονόδρομο την άμεση προσφυγή των Ναυτεργατών σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουμε με τον αγώνα μας την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του ΥΝΑ (και όλων των αντιναυτεργατικών μέτρων) με το οποίο ο Υπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση κατ’ εντολή των εφοπλιστών ενταφιάζουν τις ΣΣΕ που ως θεσμός κατοχυρώθηκε με τους αγώνες και το αίμα των Ναυτεργατών.
Τέλος απαιτούμε την απόσυρση του νόμου – σκούπα της κυβέρνησης και του ΥΝΑ κ. Μουσουρούλη ο οποίος εργολαβικά έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή των εφοπλιστικών θέσεων και απαιτήσεων καθώς επίσης (χωρίς ίχνος ντροπής) έχει καταντήσει σε νεκροθάφτη των δικαιωμάτων του Ναυτεργατικού μας κόσμου και στον χειρότερο απολογητή της εφοπλιστικής ασυδοσίας.
Οι Ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, και ο λαός επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να ανατρέψουν αυτήν την άθλια αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά τις αξιώσεις της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger