Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«φουρτούνες» στις σχέσεις Λιμεναρχείου και Αστυνομίας.Βόλου

Ναρκω-πόλεμος» υπηρεσιών
 Ελεύθερη η μητέρα με περιοριστικούς όρους, αύριο απολογούνται τα αδέρφια που συνελήφθησαν προχθές για ηρωίνη
Μορφή «ντόμινο» λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις γύρω από υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών στο Βόλο και ο χειρισμός του Λιμενικού σχετικά με περίπτωση ηρωίνης δείχνει «φουρτούνες» στις σχέσεις Λιμεναρχείου και Αστυνομίας.
Η επιχείρηση συλλήψεων και κατάσχεσης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τους λιμενικούς του Βόλου, σε περιοχή εκτός αρμοδιότητάς τους –ενέργεια διόλου συνηθισμένη στο παρελθόν- μόνο συμπτωματική δεν θα μπορούσε να φανεί, μετά τη σύλληψη του πρώην αρχιφύλακα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών από το τοπικό Λιμενικό Σώμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Συνειρμούς, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν βάση, προκάλεσε η έφοδος λιμενικών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, προχθές το μεσημέρι, όπου διαμένουν δύο αδέρφια παγιδευμένα για πολλά χρόνια στη χρήση ναρκωτικών ουσιών με τη μητέρα τους. Οι λιμενικοί του Γραφείου Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες, όπως ανακοίνωσαν, και προχώρησαν στη σύλληψη του 31χρονου, της 31χρονης αδερφής του και της 45χρονης μητέρας τους, προχωρώντας σε κατάσχεση ποσότητας 800 δόσεων ηρωίνης, καθώς και χαπιών μεθαδόνης.
Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, αλλά δίχως καμία ενημέρωση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, το οποίο οδηγήθηκε σε πλήρη ανασύστασή του, μετά τη σύλληψη του αρχιφύλακα, που κατηγορείται για εμπλοκή του σε υπόθεση πώλησης ναρκωτικών, και επιχειρεί να ανακτήσει την αξιοπιστία του που έχει πληγεί.
Πώς και έγιναν συλλήψεις σε περιοχή εκτός των ορίων του λιμανιού; ρωτήθηκε την ίδια μέρα της επιχείρησης ο λιμενάρχης Βόλου Χρ. Κανάκης, για να απαντήσει ότι «το έγκλημα δεν έχει όρια». Η χρονική απόσταση, όμως, από τη σύλληψη του 45χρονου αρχιφύλακα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στην οποία προχώρησαν οι λιμενικοί, είναι πολύ μικρή, μόλις ημερών, μέχρι τη «μετακίνηση» για υπόθεση ναρκωτικών εκτός του λιμανιού.
Και μπορεί οι κύκλοι του Λιμεναρχείου Βόλου να διαψεύδουν τις πληροφορίες, οι οποίες θέλουν το Λιμενικό να βρίσκεται σε κόντρα με την Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών, ωστόσο η προχθεσινή υπόθεση και ο χειρισμός της δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι περιοχές και οι αρμοδιότητες των δύο υπηρεσιών ορίζονται ρητά, ενώ σε περίπτωση που πληροφορία πέσει στην αντίληψη του Λιμενικού σαφώς και δεν θα αγνοηθεί, ωστόσο προβλέπεται η ενημέρωση του αρμόδιου Τμήματος της Αστυνομίας, ώστε οι δύο υπηρεσίες να ενεργήσουν σε συνεργασία. Κάτι, όμως, που δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες συσχετίζουν τον «εντοπισμό» των δύο αδερφών για υπόθεση ναρκωτικών με τη σύλληψη του πρώην αρχιφύλακα της Δίωξης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος. Η προχθεσινή υπόθεση φαίνεται ότι είναι «ουρά» της τελευταίας που χειρίστηκε το Λιμενικό, όταν ο αστυνομικός συνελήφθη μετά από υπόδειξη αθίγγανου ως το πρόσωπο, που όπως υποστήριξε, του έδωσε το ένα κιλό χασίς και το πούλησε σε λιμενικό, που εμφανίστηκε στο ραντεβού ως αγοραστής.
Στην υπόθεση με το ένα κιλό χασίς ο αθίγγανος, αλλά και ο ίδιος ο αρχιφύλακας στην προανάκριση και στην ανάκριση υποστήριξαν ότι είχαν σχέση πληροφοριοδότη και αστυνομικού. Και στην προχθεσινή υπόθεση οι τοξικομανείς ένοικοι της πολυκατοικίας με τις 800 δόσεις ηρωίνης, ήταν πληροφοριοδότες του Τμήματος Δίωξης και ειδικότερα του πρώην αρχιφύλακα, σύμφωνα με πληροφορίες. Εικάζεται ότι το Λιμενικό με την τελευταία υπόθεση επιχείρησε να «δέσει» κομμάτια εκείνης του πρώην αρχιφύλακα.
Τα δε αδέρφια, τα οποία συνελήφθησαν από  λιμενικούς, είναι «γνώριμοι» της Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Μαγνησίας, καθώς εξαιτίας της εξάρτησής τους από την ηρωίνη, έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές πολλές φορές στο παρελθόν.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν μια υποβόσκουσα «αντιπαλότητα» που αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Σε μια άστοχη, πάντως, στιγμή, καθώς το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς λειτουργίας του και μην μείνει έδαφος στην πόλη και το νομό να μετατραπεί ξαφνικά σε μια απέραντη... πιάτσα ναρκωτικών.
Ελεύθερη η μάνα, προθεσμία στα παιδιά
Στο μεταξύ, στον Ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος οδηγήθηκαν χθες η 31χρονη και η 45χρονη μητέρα της, καθώς ο 30χρονος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από στερητικό σύνδρομο.
Η μητέρα αφέθηκε μετά την απολογία της ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ τα δύο αδέρφια έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger