Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Γενικός ξεσηκωμός για την Υγεία του λαού

Καλεί στη μεθαυριανή κινητοποίηση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα για την Υγεία
Να συμμετάσχουν, μαζικά, στο μεθαυριανό συλλαλητήριο, στο προαύλιο του Νομαρχιακό Νοσοκομείου Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), που οργανώνει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Λαού δίπλα από το Ωδείο και, στη συνέχεια, πορεία προς το νοσοκομείο.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, κατ' επιταγή των καπιταλιστών και της ΕΕ, παράλληλα με το σάρωμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεχαρβαλώνει το δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αύξηση της εμπορευματοποίησής του, αφού επιβάλλει όλο και περισσότερα χαράτσια».

Συνεχίζοντας, επισημαίνει: «Το ΕΚΛ, μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, καλεί σε γενικό ξεσηκωμό, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να μη δεχτούμε περικοπές και καμιά συμμετοχή - πληρωμή στα νοσοκομεία, ΚΥ, για φάρμακα και εξετάσεις. Καμία δημόσια υπηρεσία να μην κλείσει, να μη μειωθούν τα νοσοκομειακά κρεβάτια, καμία απόλυση».
Και τονίζει: «Οι αρνητικές εξελίξεις και στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, αποδεικνύουν ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα του λαού για δωρεάν παροχή των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, όχι γιατί δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και οι δυνατότητες, αλλά γιατί δε θέλει να πληρώνει ούτε δεκάρα παραπάνω από ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών για τις λαϊκές ανάγκες και παράλληλα μετατρέπει και αυτόν τον τομέα σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης για αποκόμιση νέων κερδών.
Η υγεία, μπορεί να παρέχεται ως κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα, ισότιμα και δωρεάν σε όλους, χωρίς εισφορές και πληρωμές. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει και μπορεί να παρέχεται σε όλους όσους το έχουν ανάγκη. Μπορεί να υπάρχει πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών, δραστική μείωση των επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων. Υπάρχει πλούτος και τα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα, που το επιτρέπουν. Το εμπόδιο είναι τα καπιταλιστικά συμφέροντα και οι πολιτικές των κομμάτων που τα υπηρετούν. Γι' αυτό χρειάζεται ένα καλά οργανωμένο κίνημα της συμμαχίας της εργατικής τάξης, των μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, που θα παλεύει για τη προστασία της υγείας του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger