Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κ. Παπούλιας: «Να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων»

Για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης, καθώς και την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε, το μεσημέρι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του, καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είναι σήμερα και πώς μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Πρόκειται, όπως είπε, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

«Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης και προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».
«Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger