Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κάντε κάτι να φέρουμε στην Σκόπελο την παγκόσμια κρουαζιέρα...

ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ

 Παραδοσιακοί αλλά και νέοι προορισμοί εμφανίζονται στον Ελληνικό χάρτη κρουαζιέρας βάσει των πλάνων των 23 μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας αγοράς.
Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά 31 είναι τα ελληνικά λιμάνια που θα προσεγγίσουν μέσα στο 2013, συνολικά 69 πλοία από 23 εταιρείες. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 10 εταιρείες του ομίλου Carnival, 5 εταιρείες της RCI, η MSC, η NCL, η OCEANIA, η TUI, η THOMSON, η REGENT, η CRYSTAL Cruises και η Louis Hellenic Cruises.

Οι Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί κολοσσοί κρουαζιέρας φαίνεται πως δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην «αρένα» του Αιγαίου. Αναλυτικότερα, ο όμιλος Carnival ρίχνει στα ελληνικά νερά συνολικά 37 πλοία μέσω των 10 εταιρειών που ελέγχει, ενώ δεύτερος έρχεται ο όμιλος Royal Caribbean International (RCI) με 5 εταιρείες και 11 πλοία, συνολικά. Εδώ μπορεί να προστεθεί και το Mein Schiff 2 της συνεργαζόμενης εταιρείας με την RCI, η TUI.
Ο ιταλικός όμιλος της MSC θα δραστηριοποιηθεί σε Αιγαίο και Ιόνιο με 6 πλοία και ακολουθεί η αγγλική THOMSON με 4 πλοία. Τέλος οι NCL, OCEANIA, REGENT, CRYSTAL και η ελληνοκυπριακή Louis Hellenic Cruises θα δρομολογήσουν από δύο πλοία έκαστη.
Φαίνεται πως η «High Season» της ελληνικής κρουαζιέρας εμφανίζεται το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο καθώς τότε οι προσεγγίσεις φτάνουν το 16% επί του συνόλου για κάθε μήνα (406 και 401 προσεγγίσεις αντίστοιχα) και ακολουθούν, κατά σειρά ο Ιούλιος (365), ο Αύγουστος (354), ο Μάιος (322) και ο Ιούνιος (314).
Οι πρωταγωνιστές
Συνολικά αναμένονται 2.548 προσεγγίσεις στους 31 λιμένες με τη πρωτιά να κατέχει ο Πειραιάς με 523 προσεγγίσεις και δεύτερη η Σαντορίνη με 405. Ακολουθούν η Μύκονος με 309 προσεγγίσεις και η Κέρκυρα με 290.
Τη πρώτη εφτάδα με τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς κλείνουν το Κατάκολο, η Ρόδος και το Ηράκλειο με 274, 168 και 154 προσεγγίσεις αντίστοιχα. Αυτή η ομάδα λιμανιών αποτελούν και την τουριστική μας ναυαρχίδα καθώς καταλαμβάνουν 83% των συνολικών προσεγγίσεων.
Παραδοσιακοί προορισμοί αποτελούν επίσης η Πάτμος, η Κεφαλονιά, τα Χανιά και η Ζάκυνθος ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν λιγότερο προβεβλημένοι προορισμοί κρουαζιέρας που όμως κερδίζουν έδαφος μέσα στο 2013 όπως το Γύθειο, η Μυτιλήνη, η Σάμος, και η Κως.
Συγκεκριμένα, το Γύθειο περιλαμβάνει στα δρομολόγια των πλοίων της, ARMONIA και MUSICA, η MSC. Η Σάμος αποτελεί έναν από τους προορισμούς του COSTA MEDITERRANEA, της Costa Cruises, αλλά και του AIDA AURA, της AIDA CRUISES. Το πρώτο προσεγγίζει το νησί κατά τη διάρκεια των 7ήμερων κρουαζιέρων που θα ξεκινούν από το Ηράκλειο για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στα ίδια δρομολόγια περιλαμβάνεται και η Κως.
Το δεύτερο πλοίο θα πιάσει Σάμο συνολικά 5 φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για το λιμάνι της Μυτιλήνης προγραμματίζονται 20 προσεγγίσεις, για το εξάμηνο Μαΐου –Οκτωβρίου, με κορύφωση τον Σεπτέμβριο υποδέχοντας 6 κρουαζιερόπλοια.
Οι εταιρείες που θα πιάσουν Μυτιλήνη είναι η THOMSON με 1 πλοίο, η REGENT με 2 πλοία, η OCEANIA με 1 πλοίο , η HOLLAND AMERICA με 4 πλοία, η P&O με 1 πλοίο και η AZAMARA CRUISES με 1 πλοίο.
Μικρά πλοία –Διαφορετικοί προορισμοί
Ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες έχουν δημιουργήσει εταιρείες με στόλο, που απευθύνεται στο παραδοσιακό κοινό της κρουαζιέρας, το οποίο προτιμά να ταξιδεύει με μικρότερα πλοία και να απολαμβάνει πιο προσωπικό σέρβις πάνω στο πλοίο. Οι εταιρείες αυτές είναι η Azamara Cruises του ομίλου RCI και η Seabourn Cruises του ομίλου Carnival.
Εκτός αυτών και άλλες εταιρείες του τελευταίου ομίλου δραστηριοποιούνται με μικρότερα πλοία εκτός αυτών των τεραστίων διαστάσεων, παραδείγματος χάριν η Princess Cruises με τα Pacific και Ocean Princess, η Holland America με το Prinsendam και τέλος η γερμανική AIDA με τα AIDAcara, AIDAvita και AIDAaura.
Άλλες ανεξάρτητες εταιρείες με πλοία μεσαίου μεγέθους είναι η Silver Sea Cruises, η Oceania Cruises, η Thomson Cruises, η Regent Cruises και η Louis Hellenic Cruises, που προσφέρει ένα πιο παραδοσιακό στυλ ταξιδίου.
Επιπρόσθετα, οι διαστάσεις αυτών των πλοίων τους δίνουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στα δρομολόγια τους πιο εναλλακτικούς προορισμούς πέρα των συνηθισμένων. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης, η Ηγουμενίτσα, η Χίος, η Λήμνος, η Πάρος, οι Δελφοί, η Πύλος, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Μήλος, η Πρέβεζα, η Μονεμβασιά, το Ρέθυμνο, η Ύδρα και η Καβάλα. Στους προορισμούς αυτούς αναμένονται από 2 έως 16 προσεγγίσεις κυρίως από το Μάιο ως τον Οκτώβριο.
Νέες αφίξεις
Μέσα στο 2013 αναμένονται και νέες «παρουσίες». Πρώτη φορά θα επισκεφτούν τα ελληνικά νερά τα Carnival LEGEND και Carnival SUNSHINE, όπως επίσης και το Disney Magic. To LEGEND αναμένεται στο Πειραιά το Μάιο σε μία και μοναδική επίσκεψη ενώ το... ομόσταυλο και πλήρως ανακαινισμένο Sunshine θα επισκεφτεί το Πειραιά μια φορά κάθε μήνα, τους μήνες Απρίλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Το Disney Magic θα πραγματοποιήσει 2 επισκέψεις σε Πειραιά και Μύκονο -μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο.
Σημαντικότερη όμως άφιξη είναι αυτή του νεότευκτου Royal Princess. Το πλοίο θα επισκεφτεί πρώτη φορά τη Σαντορίνη τον Ιούνιο και τους επόμενους πέντε μήνες θα επισκέπτεται τον Πειραιά και τη Μύκονο.
theseanation

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I honestly exρerienced аny blog ρage combined with creative іdeas.
You агe exceptional.
Thх with reѕpеct to submitting thiѕ particular
and i cοntemplatе tаke a look аt extra
within you at some time.
Grеat vocation гetaining a wеb site tidy up аnd
in aԁditiοn good qualitу without any іndiνiԁual ѕpam.


Wіll you have gοt alternatiνes ρertaining
to by myself website tο remain that freed from spammy?

Аnd also any suggestions for you to drіve that has
terrifiс аmazing fοr examρle home?


Regretful fοr my french :) it's always never ever items native expressions, believe you'll рrobably still determine

Also visit my blog ρoѕt; click here ()

Powered By Blogger