Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Ξεκινούν απεργία την Πέμπτη

Τα νησιά μένουν χωρίς συγκοινωνία κι οι ναυτεργάτες χωρίς δουλειά, γιατί έτσι βολεύει τους εφοπλιστές
Eurokinissi
Με πανελλαδική 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, οι ναυτεργάτες από την Πέμπτη 31 Γενάρη «πιάνουν» στεριά, για να αποκρούσουν την ανελέητη επίθεση που έχουν εξαπολύσει συγκυβέρνηση - εφοπλιστές στο σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για να τους μετατρέψουν σε «φτηνό ευέλικτο» εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, για να συνεχίσουν οι εφοπλιστές να καταγράφουν κέρδη ρεκόρ ακόμα και σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.Ο αγώνας που ξεκινούν την Πέμπτη οι ναυτεργάτες δεν αφορά μόνο τους ίδιους. Είναι υπόθεση των νησιωτών, των εργαζομένων στα λιμάνια, συνολικά του λαού. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο: «Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» στο οποίο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, προβλέπει ταυτόχρονα την κατάργηση της υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να αποδρομολογούν πλοία, να διακόπτουν δρομολόγια κ.ά., ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Πρακτικά σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και ότι οι νησιώτες θα βλέπουν το καράβι με το κιάλι.
Επιπρόσθετα, το νομοσχέδιο παραδίδει το Λιμενικό Σύστημα, τις υποδομές της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο. Ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση - σκούπα σε βάρος των εργαζομένων στα λιμάνια για να «καθαριστούν» από εργασιακά δικαιώματα ώστε να γίνουν «ελκυστικά» για τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Σύσκεψη την Τρίτη
Ο αγώνας που δίνουν οι ναυτεργάτες αφορά το δικαίωμα του λαού να έχει σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger