Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αύριο η πανηπειρωτική σύσκεψη Στη Ζίτσα Ιωαννίνων στις 11 το πρωί

MΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη. Τώρα οργάνωση της πάλης, δημιουργία ισχυρών αγροτικών συλλογών, να δυναμώσει η αγωνιστική φωνή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, η κοινή δράση και πάλη συνολικά της φτωχομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους απέναντι στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα τους είναι το μήνυμα που απευθύνουν στις στάνες και στα παραληπτήρια όπου περιοδεύουν κλιμάκια της ΠΑΣΥ ενόψει της πανηπειρωτικής σύσκεψης που διοργανώνει για τον κλάδο της κτηνοτροφίας την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Ζίτσα (πνευματικό κέντρο) Ιωαννίνων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των κτηνοτρόφων βρίσκονται οι χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, οι γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη συνολικά εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ αναδεικνύουν την ανάγκη να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους οι ίδιοι οι παραγωγοί. Να βάλουν στη γωνία αγροτοπατέρες, ξεπουλημένες ηγεσίες στο αγροτικό κίνημα που δηλητηριάζουν τα μυαλά των μικρομεσαίων παραγωγών για συμβιβασμό και διαχείριση της αντιαγροτικής πολιτικής. Να αξιοποιήσουν την αρνητική πείρα από την στάση των Ενώσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού (ΠΑΣΟΚ - ΝΑΡ) στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ».
Σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Κατσάνος εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ στα Γιάννενα ξεκαθάρισε πως η οργάνωση του αγώνα με αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο κλάδος της κτηνοτροφίας είναι όρος για την επιβίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.
«Η θηλιά, είπε, σφίγγει και άλλο γιατί η εφαρμοζόμενη σήμερα, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ υπηρετεί το στρατηγικό στόχο για συγκέντρωση της παραγωγής και εμπορίας του γάλακτος σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους. ΦΑΓΕ, VIVARDIA, NESTLE, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΔΩΔΩΝΗ, ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι ενωμένοι σαν τις αγέλες των λύκων που ορμάνε στα κοπάδια, διψάνε, ζητούν και άλλα, ακόμη περισσότερα κέρδη. Ο νόμος τους είναι το επιχειρηματικό κέρδος. Να αρπάζουν δηλαδή κοψοχρονιά το γάλα και το κρέας και να το πουλάνε πανάκριβα στα σούπερ μάρκετ μαζεύοντας έτσι στα σεντούκια τους δισεκατομμύρια ευρώ, που τα φυλάνε στις τράπεζες της Ελβετίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger