Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΣ, 4-11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ no. 3
Θεσσαλονίκη, 20 Ιουλίου 2012
Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει επηρεάσει πολύ περισσότερο απ’ ότι
αναμένανε οι Διοργανωτές των ιστιοπλοϊκών αγώνων της χώρας την πρόθεση
των σκαφών να συμμετάσχουν. Τα έξοδα συντήρησης των σκαφών, ο
κίνδυνος φθορών και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των πληρωμάτων
είναι δυσανάλογα μεγάλα για ένα άθλημα που πασχίζει να αναδειχθεί στην
θέση που πρέπει να βρίσκεται, σε μια κατά τα λοιπά ναυτική χώρα.
Μετά το πλήγμα που υπέστη η μοναδική ιστιοπλοϊκή Διοργάνωση του
Βορείου Αιγαίου από την ξαφνική ακύρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων
από Θεσσαλονίκη, ο Όμιλος είδε και τις συμμετοχές να μειώνονται, κάνοντας
προφανές ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους ιστιοπλόους της
περιοχής.
Ωστόσο, η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν και είναι να
επιμείνει παρά τις αντιξοότητες στη Διοργάνωση του αγώνα και με αυτό τον
τρόπο να τιμήσει τα σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή και ήδη προβεί σε
έξοδα, αλλά και όσα τελικά το αποφασίσουν μέχρι την έναρξη των αγώνων. Ο
Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας έχει αναλάβει την υποχρέωση να
διατηρήσει ζωντανό τον θεσμό της ΔΙΕΒΑ, ικανοποιώντας τις αγωνιστικές,
αλλά και τουριστικές, ανάγκες των ιστιοπλόων για τους οποίους
προκηρύσσεται.
Ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου, με την
εμπειρία της περυσινής διοργάνωσης, αλλά κυρίως με την αγάπη των μελών
του για την διάδοση της ιστιοπλοΐας στο νησί, θα υποστηρίξει κάθε
προσπάθεια προς αυτή κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα ο τοπικός Δήμος,
αναγνωρίζοντας τα οφέλη του ναυταθλητικού τουρισμού για το νησί
βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζομένων και διοργανωτών και υπόσχεται να
ανταποκριθεί στην ‘στεριανη’ διασκέδαση και ικανοποίηση των πληρωμάτων.
Το ραντεβού παραμένει για τις 4 Αυγούστου στη Σκόπελο λοιπόν…!
Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης.

Συνεργασία Βορείων Σποράδων


Με στόχο την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων, ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σκιάθου, πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει συνάντηση στην Αλόννησο με τους αντίστοιχους φορείς της Σκιάθου και της Αλοννήσου, προκειμένου να συζητήσει τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των τριών νησιών σε θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής.
Το θέμα των συζητήσεων ήταν η νέα τουριστική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την τουριστική οικονομία, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης δήλωσε: «Δίχως να διαταράσσεται ο τοπικός χαρακτήρας του κάθε νησιού και διατηρώντας παράλληλα το έως τώρα διαμορφωθέν τουριστικό προφίλ της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου ως ξεχωριστών και διαφοροποιημένων τουριστικών προορισμών, μέσω της αμοιβαίας και ειλικρινούς συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε αποτελεσματικότερη τοποθέτηση στις υπάρχουσες τουριστικές αγορές- μέσω του εμπλουτισμού του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος με νέες δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν από μόνες τους πόλους έλξης, την αρχική τοποθέτηση σε νέες αγορές με τον αντίστοιχο επιμερισμό του ρίσκου έναρξης μιας νέας αεροπορικής σύνδεσης ανάλογα με τα προσδοκώμενα οφέλη για κάθε νησί, και πολλές άλλες δράσεις που προκύπτουν κάτω από την ομπρέλα της συνέργιας», τόνισε ο κ. Ζλατούδης.
Στη συνέχεια μεταξύ άλλων πρόσθεσε ο κ. Ζλατούδης: «Η αλλαγή νοοτροπίας σε σημαντικά θέματα είναι επιβεβλημένη καθώς η νέα οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια λαθών ιδιαίτερα σε τοπικές οικονομίες που βασίζονται αν όχι αποκλειστικά, τότε κατά κύριο λόγω στα έσοδα που προέρχονται από παροχές υπηρεσιών φιλοξενίας και αναψυχής».
Από το προσεχές φθινόπωρο έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς των τριών νησιών, τόσο των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των υπολοίπων επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων καθώς όντας συμμέτοχοι του κάθε τουριστικού προορισμού επηρεάζουν την ποιοτική αναγνωσιμότητα του αλλά και επηρεάζονται από τα αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών διαχείρισής των.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ?


ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΗ ΤΙ ΠΕΖΕΤΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΦΙΌΖΙΚΟ ΚΎΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ @@@@ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΆ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ 10 ΜΗΝΕΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΧΤΕΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ [ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ !

Επιστολή περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για την έγκριση της επενδυτικής πρότασης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για υπαγωγή στο Μέτρο 123Α
Κώστας Αγοραστός: «Η Σκόπελος δικαιούται και πρέπει να έχει ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου»

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απέστειλε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ζητώντας να επανεξεταστεί το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ελαιολάδου με υπαγωγή στο Μέτρο 123Α. Η αρχική αίτηση του φορέα για χρηματοδότηση και ένταξη στο Μέτρο είχε απορριφθεί όμως τόσο ο συνεταιρισμός όσο και ο περιφερειάρχης θεωρούν ότι το ζήτημα είναι τυπικό και μπορεί να ξεπεραστεί.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:
ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου έχει υποβάλει προς τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδυτικών Σχεδίων αίτημα για υπαγωγή στο Μέτρο 123Α το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο «Μετεγκατάσταση και Εκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου-Συμπλήρωση με μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου (αίτηση με Α.Π. 201335-2/2-12-2011 αριθμός φακέλου 208). Η Επιτροπή με την απόφαση 2380/56041/14-5-2012 απόρριψε αδίκως το επενδυτικό σχέδιο αυτό, για λόγους τυπικού και όχι ουσιαστικού χαρακτήρα. Η εμπλοκή που αφορά στην ιδία συμμετοχή του συνεταιρισμού μπορεί να λυθεί καθώς στην Κ.Υ.Α. 132480/386 ο νομοθέτης δίνει τη λύση να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.
Σε ότι αφορά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου πρέπει να τονιστεί ότι ο φορέας αυτός είναι οικονομικά «υγιής» διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και τραπεζικές καταθέσεις. Έχει αγοράσει οικόπεδο στο οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει τον σκελετό του νέου εργοστασίου τυποποίησης ελαιολάδου, μια επένδυση πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία του νησιού της Σκοπέλου.
Είναι πρωτοφανές η Ελλάδα που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής ελαιολάδου στον κόσμο, να μην καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί και να καταστήσει αυτό το προϊόν εξαγωγικό «όπλο» της χώρας. Είναι δε αδιανόητο το 60% του παραγόμενου ελληνικού ελαιολάδου να εξάγεται χύδην στην Ιταλία, η οποία το εκμεταλλεύεται εξάγοντας ξανά το ελαιόλαδο συσκευασμένο σε υψηλότερη τιμή. Σ’ ένα συγκριτικό λοιπόν πλεονέκτημα της χώρας μας που είναι το λάδι, δεν είναι δυνατόν να μην δίνεται η δυνατότητα σε μια επιχείρηση να προχωρήσει στην τυποποίηση και την εξαγωγή του σε μια εποχή που αυτό είναι το ζητούμενο. Η Σκόπελος μπορεί να είναι αυτάρκης σε ότι αφορά το ελαιόλαδο και όχι να εισάγει.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τους τυπικούς όπως πιστεύουμε λόγους της απόρριψης της επένδυσης αυτής καθώς η χώρα μας μέσα σ’ αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία που διανύει δεν έχει το περιθώριο να κλείνει τα μάτια σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Η Σκόπελος δικαιούται και πρέπει να έχει ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου που θα στηρίξει τις θέσεις εργασίας και την παραμονή των ντόπιων παραγωγών στο νησί. Σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι η οικονομική κατάρρευση τόσο του συνεταιρισμού και των παραγωγών, όσο και μέρους της τοπικής οικονομίας. Επισυνάπτουμε την ένσταση επί της απόρριψης και το υπόμνημα που αφορά στο χρονικό της απόφασης και ζητούμε την επανεξέτασή του.

Σοκ στους επιστήμονες της Nasa: Το 97% του πάγου της Γριλανδίας έλιωσε μέσα σε τέσσερις μέρες


Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν έχει σημειωθεί τέτοιος ταχύς ρυθμός τήξης των πάγων μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Το φαινόμενο καταγράφτηκε από τρεις δορυφόρους, θορυβώντας τόσο τους επιστήμονες που... αρχικά δεν ήθελαν να το πιστέψουν, όπως δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους στον ιστότοπο της Nasa.

Νομίζοντας πως πρόκειται για σφάλμα κατά τη μεταφορά δεδομένων, εν συνεχεία επιβεβαίωσαν ότι στην περιοχή επικρατούν ασυνήθιστα μεγάλες θερμοκρασίες για την εποχή (μέσα Ιουλίου), καθώς και ότι η τήξη είχε εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του παγωμένου στρώματος. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από κλιματολόγους των πανεπιστημίων της Τζόρτζια και της Νέας Υόρκης.

Παρ' όλα αυτά, εμπλεκόμενοι επιστήμονες που παρακολουθούν την κατάσταση του πάγου στην περιοχή δυσκολεύονταν να χωνέψουν τις σοκαριστικές εικόνες, κάνοντας λόγο για συμβάν άνευ προηγουμένου.

Ήταν το δεύτερο ασυνήθιστο συμβάν μέσα σε λίγες μέρες, αφότου ένα παγόβουνο στο μέγεθος του Μανχάταν αποσπάστηκε από τον παγετώνα Πέτερμαν. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα.

Άλλοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τέτοιας τάξεως φαινόμενα τήξεις λαμβάνουν χώρα κάθε περίπου 150 χρόνια και ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό τα επόμενα χρόνια, οι κλιματικές αλλαγές θα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές.

Οι πιο άμεσες συνέπειες θα είναι η απότομη άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας της Αρκτικής. Στη δε Γριλανδία, ο πάγος στις άκρες έχει λεπτύνει επικίνδυνα πολύ, με αποτέλεσμα να λιώνει μέσα στη θάλασσα.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/nasa-97.html#more 

Ολοσχερώς καταστράφηκε καφενείο

Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί, καφέ - ουζερί - ψησταριά, στην κεντρική πλατεία Βενέτου.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για τη φωτιά στις 6.20 το πρωί και επί τόπου πήγε ένα υδροφόρο όχημα της ΒΙ.ΠΕ. με δύο πυροσβέστες, ενώ κλήθηκε και ένα όχημα από το Βόλο, που τελικά δεν χρειάστηκε να συνδράμει.
Η φωτιά, ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στο εσωτερικό του καταστήματος, που είναι παλιό και ιδιοκτησία του Δήμου Ρ. Φεραίου και είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσει η σκεπή και να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε καρέκλες, τραπέζια και εξοπλισμό που διέθετε το κατάστημα.
Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε 25.000 € περίπου.

Γράμμα κρατουμένων β πτέρυγας φυλακές Λάρισας.

για τα γενέθλια του λάμπρου – βίκτωρα μαζιώτη ρούπα

Γεννημένος πίσω από τα κάγκελα τα ορατά που κρύβουν τους ουρανούς
Μαμή σου οι ανθρωποφύλακες οι μπάτσοι και τα κοράκια, οι προστάτες του ήσυχου ύπνου
Γιόρτασες τα πρώτα γενέθλια σου με τις σκιές που ρίχνουν οι ατσάλινες μπάρες…
Η αστική δημοκρατία είναι τόσο φιλεύσπλαχνη…
Τώρα τα δεύτερα γενέθλια σου, το φως των αστεριών που ως τώρα δεν είχες ξαναδεί
Με τον ορίζοντα μπροστά σου να εκτείνεται στο άπειρο.
Με τα σκυλιά που γαβγίζουν από μακριά
Σου ευχόμαστε χρόνια φλογερά, θάλασσες να αντηχούν στα αυτιά σου, βροντές να σε νανουρίζουν.
Τα βήματα σου να σβήνει η παλίρροια που έρχεται, πάνω στην άμμο…


Με σεβασμό και αγάπη σε όσους δε μετάνιωσαν τα όσα τόλμησαν

Τιμή και μνήμη για πάντα στον λάμπρο φούντα
                                                 
                                                      Στον νίκο, στην πόλα και στον μικρό λάμπρο –βίκτωρα
                                                     Οι κρατούμενοι της β΄πτέρυγας λάρισας

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 70 ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΘΈΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ....


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ


Την ανάγκη να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ποσά από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, «ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και κυρίως να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα του προσωπικού και να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος αδυναμίας στην τροφοδοσία του ιδρύματος», επισημαίνει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας.
Ο κ. Νάκος ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να τον ενημερώσουν «πότε θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα ποσά από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου», καθώς, όπως επισημαίνει, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. «οφείλει απαιτήσεις φαρμακείων, ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και γηροκομείων, είτε γιατί έχει υποκαταστήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε δικές τους παλαιότερες οφειλές, είτε γιατί καθυστερεί να αποπληρώσει τις νέες –μετά τη σύστασή του– απαιτήσεις». Αναλυτικά, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι «σχετικά με το Γηροκομείο Βόλου, οφείλονται στο ίδρυμα 150.000 ευρώ από οφειλές του ΟΓΑ μέχρι 31-12-2011 και 300.000 ευρώ για νέες απαιτήσεις από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2012». Προσθέτει, δε, ότι «το σύνολο των παραπάνω οφειλών έχει δημιουργήσει πολλά λειτουργικά προβλήματα στο Γηροκομείο, με κυριότερο από αυτά την αδυναμία καταβολής από το ίδρυμα δεδουλευμένων μισθών των τελευταίων πέντε μηνών στο προσωπικό του. Επιπλέον, εφόσον συνεχισθεί η αδυναμία καταβολής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των απαιτήσεων του Γηροκομείου θα δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία του ιδρύματος και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων».
Στο κείμενο της ερώτησής του, ο Θ. Νάκος αναφέρει ότι «το ίδρυμα “Γηροκομείο Βόλου”, λειτουργεί ανελλιπώς ως Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το 1956, προσφέροντας με το έργο του στέγη και περίθαλψη σε ηλικιωμένους της πόλης του Βόλου που το έχουν ανάγκη». Σημειώνει, δε, ότι στις πέντε πτέρυγες που διαθέτει σήμερα το ίδρυμα, «φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, που εξυπηρετούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από νοσηλευτές, ιατρούς, παραϊατρικό προσωπικό και κοινωνική υπηρεσία, ενώ μία από τις πτέρυγες του ιδρύματος λειτουργεί ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα».
Σε δήλωσή του ο κ. Νάκος σημειώνει: «Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που όλοι βιώνουμε την τελευταία τριετία, επιβάλλεται να δείχνουμε την αρμόζουσα ευαισθησία έναντι των συμπολιτών μας της Τρίτης Ηλικίας που χρήζουν φροντίδας και νοσηλείας. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναλαμβάνουμε κάθε αναγκαία μέριμνα για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας. Η κρίση δεν είναι άλλοθι για “εκπτώσεις” στις υποχρεώσεις της πολιτείας. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελεί κίνητρο για να είναι η πολιτεία συνεπής στις υποχρεώσεις της, προσφέροντας ανακούφιση σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΉΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ Μ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΌΤΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΊΣ?


ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΔΟΕ? ΑΧ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΓΕΛΑΓΑΤΕ ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΊΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΦΑ Η ΒΗΤΑ ΛΟΓΟ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΈΡΙΞΑΝ ΚΑΝΈΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Φιέστα-παραλαβή για τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος,που επέλεξε ο ...Βαρδινογιάννης!


Οι εφοπλιστές βεβαίως- βεβαίως κάνουν κουμάντο στο υπουργείο τους που είναι και ονομάζεται υπουργείο Εφοπλιστών και ο Χιώτης Κωστής Μουσουρούλης είναι ο επίσημος εκπροσωπός τους! Ωμως ο Βαρδινογιάννης διόρισε και τον Δημήτρη Μπαντιά αρχηγό του, αφού αυτός που ΕΠΡΕΠΕ να γίνει ως ο καταλληλότερος πιο έμπειρος σοβαρός ψύχραιμος εχέμυθος και πολύ αγαπητός στο προσωπικό του Λ.Σ ήταν ο Θεόδωρος Φουστάνος!!! ΜΠΡΟΣΤΆ με μεγάλη διαφορά και το ΛΙΜΕΝΙΚΟ θα ήλπιζε! ΤΩΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗΣ!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΟΎΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ... εισπράξεις πολύ γρήγορα... ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ, κόψε τους μη γλείφτες, βοήθα τον Αναστασάκο και όλα τέλεια. ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ... ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ! Ο δε Μπαντιάσ έχει ήδη παραλάβει τι θέλετε τις φιέστες... ΕΚΤΌΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ Λ.Σ! ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗΣ ΜΠΑΝΤΙΆ ΔΗΜΗΤΡΗ!!! ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΣΟΥ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΕ!!! Πόπη Χριστοδουλίδου
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ 

Για να μαθαίνουμε τι "πρόοδο" φέρνει η Αλ Κάιντα της CIA… εκεί που εξάγουν τη "δημοκρατία" τους

Μηχανική βλάβη εν πλω

Το απόγευμα της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Μήλου ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του πλοίου «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν. Λαυρίου 202, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή όρμου Αγίου Ιωάννη, με είκοσι τρεις επιβαίνοντες (19 επιβάτες και 04 πλήρωμα) παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» ρυμουλκήθηκε άμεσα από το παραπλέον πλοίο «ΝΙΚΗ Λ» Ν.Π. 7285 και προσέδεσε στο λιμάνι ΑΔΑΜΑΝΤΑ Μήλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Γλώσσα και όχι στην Σκόπελο χαχαχαχαχαχα θέλατε δήμαρχο από την Γλώσσα καλά να πάθετε τώρα βαράτε τα @@@@@@ στην Σκόπελο


Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 3 Αυγούστου 2012.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:
1/8/2012: μουσική βραδιά: συναυλία με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.
2/8/2012: θεατρική βραδιά: θεατρική ομάδα Γλώσσας (κβιντιάσματα,χουλουμανισμοί,έρωτες και μπαντίκια)
- στο τέλος της παράστασης θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα ενώ θα ακολουθήσει γλέντι και χορός.
3/8/2012: χορευτική βραδιά: παραδοσιακοί χοροί τοπικά συγκροτήματα από τη Γλώσσα και του πολιτιστικού συλλόγου νέων Δερβενοχωρίων.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο του δημοτικού σχολειού Γλώσσας.
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9 μμ
ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΤΕ?

Αιφνίδιος θάνατος αλιέα στη Σκόπελο

 Τις πρωινές ώρες σήμερα (24-7-2012), η Λιμενική Αρχή Γλώσσας Σκοπέλου, ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι, εντόπισε στο λιμάνι της περιοχής, εντός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, τον ιδιοκτήτη αυτού, να κείτεται ξαπλωμένος επί του καταστρώματος, μη έχοντας τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και ιατρός του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατό του 79χρονου αλιέα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου