Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Απειλούν με μαζικές παραιτήσεις οι δήμαρχοι

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυναν οι δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό, καθώς σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει για περαιτέρω περικοπές θα προχωρήσουν σε μαζικές παραιτήσεις.

Στη συνεδρίαση, αν και επιβεβαιώθηκε η διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση για το ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω περικοπές στα οικονομικά των δήμων, αναμένοντας τη σχετική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτει το πιο αποτελεσματικό, σύγχρονο και έτοιμο δίκτυο που μπορεί να στηρίξει την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά και ότι Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπουργείο Εσωτερικών μπορούν μαζί να μπουν μπροστά στον πόλεμο κατά της φτώχειας.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ.....


ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΝΊΞΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ

Δελτίο τύπου για καρπόκαψα μηλιάς»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της προστασίας της μηλοκαλλιέργειας στην περιοχή Αγιάς έχει ξεκινήσει και τη φετινή χρονιά η παρακολούθηση των συλλήψεων της καρπόκαψας σε φερομονικές παγίδες.

Οι περιοχές εγκατάστασης του δικτύου παγίδων και παρακολούθησης είναι οι εξής:
Δημ. Διαμέρισμα
Τοποθεσία
Αγιά
Μεταξοχώρι
Αγιά - Νερόμυλοι
Αγιά, Αγ. Άννα, Βάλτος, Καλύβια, Μετόχια-Αλαμάνα
Αετολόφος
Αετολόφος, Γήπεδο, Κρεμμυδάρια, Παλιόμυλος, Πλατανάκια, Τσικίρι
Ανάβρα
Αμπέλια, Κλίμα, Τσακίρι, Ποταμιά, Ποταμιά-Σαϊτες, Πουρνάρα
Μελιβοία
Μαλάτη, Παλιουργιά
Μεταξοχώρι
Κούτσουρο
Νερόμυλοι
Μπουρντένια, Μύλος

Με βάση τις παρατηρήσεις που πραγματοποιούνται ανά τρεις ημέρες στο δίκτυο παγίδων, ο αριθμός των συλληφθέντων ατόμων της καρπόκαψας τις τελευταίες ημέρες είναι σχετικά αυξημένος στις τοποθεσίες Αγιά, Βάλτος, Αγ. Άννα, Μετόχια-Αλαμάνα, Καλύβια του Δ.Δ. Αγιάς, Κρεμμυδάρια,  Γήπεδο  του Δ.Δ. Αετόλοφου, Μύλος του Δ.Δ. Νερόμυλων. Συνιστάται στους μηλοκαλλιεργητές των περιοχών αυτών, που δεν έχουν ψεκάσει τις τελευταίες ημέρες να προβούν τοπικά σε διενέργεια ψεκασμού με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, το αμέσως προσεχές διάστημα για την προστασία της καλλιέργειας. Από τα εντομοκτόνα, να προτιμώνται οι ρυθμιστές ανάπτυξης, τα φυσικής προελεύσεως σκευάσματα και τα σκευάσματα εντομοπαθογόνου ιού, που είναι εκλεκτικά και φιλικότερα προς το περιβάλλον. Για την επανάληψη του ψεκασμού να ληφθούν υπόψη η διάρκεια δράσης του εντομοκτόνου, ο ταχύς ρυθμός αύξησης των καρπιδίων και οι καιρικές συνθήκες.
Στις υπόλοιπες περιοχές του δικτύου δεν παρατηρείται σημαντικός αριθμός συλλήψεων και συνιστάται στους μηλοκαλλιεργητές των περιοχών αυτών να μην προβούν σε άσκοπη χημική επέμβαση.
Οι συνάδελφοι Γεωπόνοι (Καταστήματα Γεωργικών Φαρμάκων, Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. κ.α.) που πιθανόν εντοπίσουν σημαντική προσβολή ή ανησυχητικό αριθμό συλληφθέντων ατόμων σε φερομονικές παγίδες, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας, έτσι ώστε σε συνεργασία μαζί τους, να εκδώσουμε προειδοποίηση για την ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούνται οι καλλιεργητές, ιδίως αυτήν την εποχή, να επισκέπτονται όσο το δυνατό συχνότερα τις καλλιέργειες, προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν προσβολές από φυτοπαράσιτα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, με το μικρότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Σε κάθε περίπτωση οι καλλιεργητές να συμβουλεύονται τον τοπικό τους Γεωπόνο.
Να αποφεύγονται ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα και όπου κρίνεται αναγκαίο να εφαρμόζονται κατά τις απογευματινές ώρες.
Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης, των παρασκευαστών οίκων, για την αναλογία χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής καθώς και για τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.
Προσοχή:
Η αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων βλάπτει την υγεία των καταναλωτών, επιβαρύνει το περιβάλλον και αυξάνει το κόστος παραγωγής. Τα αγροχημικά να χρησιμοποιούνται πάντοτε σύμφωνα με την ετικέτα.
Σύμφωνα με τα άρθρα 9§3 και 10§3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ8Α) όποιος χρησιμοποιεί μη εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα υπόκειται σε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, αντίστοιχα.

Αν κάποιος μηλοκαλλιεργητής εντοπίσει σημαντικό πρόβλημα στη καλλιέργεια του, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας, στα τηλέφωνα: 2413511119, 2413511144, 2413511211 & 2413511181.Σκιάθος: Δεκάδες παραβάσεις σε «σαφάρι» ελέγχων του ΣΔΟΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ..

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έγιναν 74 συνολικά έλεγχοι τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και το ποσοστό παραβατικότητας ήταν πολύ υψηλό

Μπορεί οι γκέι να μην έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο νησί του Παπαδιαμάντη το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και πραγματοποιήθηκε το 1ο διεθνές φεστιβάλ γκέι κουλτούρας, έκανε όμως αισθητή την παρουσία του στο νησί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έγιναν δεκάδες έλεγχοι τουριστικών επιχειρήσεων και το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε το 40%…
Δεκάδες παραβάσεις εντόπισαν τα δύο συνεργεία του ΣΔΟΕ, αποτελούμενα από 8 υπαλλήλους, που έκαναν ελέγχους την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 13, 14 και 15 Ιουλίου στη Σκιάθο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έγιναν 74 συνολικά έλεγχοι τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και το ποσοστό παραβατικότητας ήταν πολύ υψηλό. Καταλογίστηκαν παραβάσεις σε 29 ελεγχθέντες επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους διαπιστώθηκαν 46 συνολικά παραβάσεις, κυρίως όσον αφορά στη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).
Μπορεί οι γκέι να μην ήταν πολλοί στη Σκιάθο, οι φορολογικές παραβάσεις όμως που εντοπίστηκαν, ήταν αρκετές, κυρίως στο να μην εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, καθώς και να μην διαθέτουν «συνοδευτικά στοιχεία» στη διακίνηση ειδών.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη την τουριστική περίοδο, σε όλες τις περιοχές που συγκεντρώνουν τουρίστες. Ειδικότερα θα ελέγχονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής διασκέδασης και ψυχαγωγίας (κέντρα διασκέδασης, ντίσκο, μπαρ κ.λπ.), διοργάνωση συναυλιών με επώνυμους καλλιτέχνες, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να προσκαλούνται από αθλητικούς ή άλλους συλλόγους και να μην εκδίδονται φορολογικά στοιχεία, επιχειρήσεις παροχής φαγητού και ποτού, για επιτόπια κατανάλωση (ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.), επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, κανό, jet ski κ.λπ., επιχειρήσεις μεταφοράς προσωπικού (τουριστικά λεωφορεία, πλοία κ.λπ), επιχειρήσεις διοργάνωσης ή διαμεσολάβησης σε εκδρομές, περιηγήσεις κ.λπ., επιχειρήσεις πώλησης ειδών τουριστικού ενδιαφέροντος (καταστήματα ειδών λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης, κοσμημάτων, δερματίνων ειδών κ.λπ.), επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα – δωμάτια και επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων.
Βέβαια το ταχύπλοο σκάφος του ΣΔΟΕ που θα μπορούσε να συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, παραμένει ακινητοποιημένο στο λιμάνι.
Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν τώρα τα πρόστιμα, που είναι «τσουχτερά», καθώς οι εκθέσεις του ΣΔΟΕ με τις παραβάσεις θα δοθούν προς εκτέλεση στη Δ.Ο.Υ. Βόλου (Α’-Β’).
Τρόποι φοροδιαφυγής
Οι τρόποι και οι κυριότερες μέθοδοι φοροδιαφυγής είναι:
-Υποτιμολόγηση των εσόδων των υπηρεσιών στις περιπτώσεις του οργανωμένου τουρισμού και κυρίως του εισερχόμενου, με τη μέθοδο των «διπλών συμβολαίων» που συντάσσονται μεταξύ των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, τουριστικών γραφείων τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.
-Μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων από παρεπόμενες ξενοδοχειακές υπηρεσίες, όπως χρήση  μέσων ψυχαγωγίας (θαλάσσιο σκι, ποδήλατα κ.λπ.), χρήση ομπρελών, γηπέδων αθλοπαιδιών κ.λπ., χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων, χρήση χρηματοθυρίδων, υπηρεσίες καθαριστηρίων, σάουνας, κομμωτηρίων κ.λπ. Πολλές από τις παραπάνω υπηρεσίες, επισήμως εμφανίζονται ως υπηρεσίες «πακέτου», ενώ στην πραγματικότητα εισπράττεται ιδιαίτερο τίμημα, το οποίο και δεν εμφανίζεται.
-Μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων από την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση εμπορευμάτων από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε μεγάλη έκταση στις επιχειρήσεις εκείνες που ο φορέας τους ασκεί άμεση εποπτεία (ατομικές επιχειρήσεις, προσωπικές εταιρείες), όπως επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων ή διαμερισμάτων, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και λοιπών μέσων, επιχειρήσεις τοπικών περιηγήσεων και εκδρομών (εκμετάλλευση τουριστικών λεωφορείων, πλοίων).
-Χρήση εικονικών – πλαστών φορολογικών στοιχείων κυρίως από μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με στόχο τη διόγκωση των δαπανών συντήρησης επισκευών, εξόδων προβολής και διαφήμισης, καθώς και του κόστους των επενδύσεων, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποτελεσμάτων και του καταβλητέου ποσού Φ.Π.Α. ή τη διεύρυνση του πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. για συμψηφισμό στην επόμενη φορολογική περίοδο. Τα παραπάνω ισχύουν και για τις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής και μέσων μεταφοράς προσώπων, με τη λήψη και χρήση εικονικών – πλαστών φορολογικών στοιχείων από επιχειρήσεις συνεργείων και πώλησης ανταλλακτικών, καυσίμων, λιπαντικών και λοιπών εφοδίων.
-Μη τήρηση, ανακριβής ή ελλιπής τήρηση του ειδικού βιβλίου κίνησης πελατών από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κυρίως από τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων. Σημειώνεται, ότι πολλές από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, ενώ λειτουργούν και παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες, εμφανίζουν τη διαμονή των πελατών τους ως αστική μίσθωση ακινήτου, χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα βιβλία και στοιχεία του Π.Δ. 186/92 (Κ.Β.Σ.), καθώς και το ειδικό (πρόσθετο) βιβλίο κίνησης πελατών (πόρτας), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 περίπτωση α) του άρθρου 10 του ίδιου Κώδικα. Το βιβλίο κίνησης πελατών (πόρτας) ενημερώνεται με την είσοδο του πελάτη και εκτός των άλλων δεδομένων πρέπει να αναγράφεται η πιθανή ημερομηνία αναχώρησης (κατά δήλωση του πελάτη).
Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας αναχώρησης, διενεργείται σχετική καταχώρηση με τη νέα ημερομηνία αναχώρησης.
-Μη έκδοση ή ανακριβής ή ελλιπής έκδοση, από τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων, του τριπλότυπου δελτίου κίνησης.
-Μη έκδοση Α.Λ.Π. ή χρήση τέτοιων που έχουν εκδοθεί σε προγενέστερο χρόνο, από επιχειρήσεις επιτόπιας κατανάλωσης ποτών κ.λπ. (καφετέριες κ.λπ.)
-Μη ύπαρξη φορολογικών στοιχείων αγοράς ή ύπαρξης τέτοιων με προγενέστερη ημερομηνία για ευπαθή προϊόντα (ψάρια, κρέατα κ.λπ.) από επιχειρήσεις παροχής φαγητού (ταβέρνες, εστιατόρια κ.λπ.)

Νεκρός ο υπουργός Άμυνας της Συρίας

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας ο υπουργός Άμυνας Νταούντ Ραζά είναι νεκρός μετά από βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργών και αξιωματούχων ασφαλείας σε κυβερνητικό κτήριο στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, τραυματίες από την έκρηξη είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Ιμπραήμ αλ Σάαρ και ο Ασεφ Σαουκάτ, σύζυγος της αδελφής του Μπασάρ αλ Ασαντ, της Μπούσρα.

«Ο υπουργός Άμυνας σκοτώθηκε από τον τρομοκρατικό βομβαρδισμό με στόχο το κτήριο της εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το κανάλι, η επίθεση - που νωρίτερα μεταδόθηκε ότι πραγματοποιήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας - πραγματοποιήθηκε εναντίον κτιρίου που στεγάζει έναν από τους κύριους κλάδους των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας -που είναι γνωστός ως «Εθνική Ασφάλεια».

Από την επίθεση τραυματίσθηκαν πρόσωπα που μετείχαν στη συνάντηση και μερικά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ-Μαγιαντίν που έχει την έδρα του στο Λίβανο, από την έκρηξη στη Δαμασκό σκοτώθηκαν αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της ασφάλειας.

Ακτιβιστές δήλωσαν πως στρατεύματα της προεδρικής φρουράς απέκλεισαν το νοσοκομείο Σάμι της Δαμασκού, όπου ασθενοφόρα μετέφεραν θύματα της έκρηξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΟΣΑΣΤΕ ..Στην κατεύθυνση της είσπραξης των παλιών οφειλών μέσω δικηγορικού γραφείου προσανατολίζονται οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου,


Στην κατεύθυνση της είσπραξης των παλιών οφειλών μέσω δικηγορικού γραφείου προσανατολίζονται οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, αναμένοντας στο μεταξύ, την απάντηση του ελεγκτικού συνεδρίου. Το συνολικό ύψος των παλιών οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Σκιάθου, ανέρχεται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ περίπου και έχει συσσωρευτεί την τελευταία οκταετία, εντείνοντας, όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί, τον προβληματισμό της Δημοτικής Αρχής. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε, εξάλλου, χθες στην διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου και υπογραμμίστηκε η ανάγκη κατάρτισης προγράμματος δράσης, προκειμένου να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών παλαιότερων ετών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα έσοδα του Δήμου Σκιάθου είναι περιορισμένα την δεδομένη στιγμή και παρά το γεγονός ότι καλύπτεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων και παράλληλα έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες οφειλές στους έντεκα εργαζόμενους του πρώην ΝΠΔΔ ΙΔΕΕΣ, οι οποίοι έχουν μεταταγεί πλέον στον Δήμο, εντούτοις, επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέλλον. Η δραματική μείωση των κρατικών πόρων, σε συνάρτηση με την ανύπαρκτη, τουλάχιστον επί του παρόντος, ΣΑΤΑ, έχουν προφανείς επιπτώσεις στην πρακτική λειτουργία του Δήμου.
Η εισροή χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Σκιάθου είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των ιθυνόντων και στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκε διεξοδικά η προοπτική ανάθεσης σε δικηγορικό γραφείο, της διαδικασίας είσπραξης παλαιότερων οφειλών. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει προσφορές προς τον Δήμο δύο δικηγορικά γραφεία, αλλά απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να προχωρήσει η προαναφερθείσα διαδικασία. «Όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και αν ο κόσμος δεν αποπληρώσει τις οφειλές του, φοβούμαι ότι κάποια στιγμή θα περιέλθουμε σε τέλμα, αδυνατώντας να πληρώσουμε το προσωπικό» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου, κ. Λίτσα Τσολοβίκου.
Όπως επισημαίνει παράλληλα η ίδια «ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να λάβουμε μέτρα για τις οφειλές των παρελθόντων οικονομικών ετών. Στο μεταξύ, περιμένουμε απάντηση από το ελεγκτικό συνέδριο, προκειμένου να ανατεθεί η διαδικασία είσπραξης σε ειδική εταιρεία ή δικηγορικό γραφείο, βάση των προσφορών που έχουμε». Στις σκέψεις των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου είναι η εφαρμογή σειράς μέτρων προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος οικονομικών «πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και κατασχέσεις, διότι δεν μπορούμε να βάλουμε λουκέτο στον Δήμο, κάτι πρέπει να γίνει». Σύμφωνα με υπολογισμούς, εάν είχε ο Δήμος Σκιάθου στην διάθεσή του τα συγκεκριμένα χρήματα, θα κάλυπτε με μεγαλύτερη ευκολία τις υποχρεώσεις του και γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται η τελική άνωθεν απάντηση, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της διαδικασίας είσπραξης των παλαιών οφειλών.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Σκόπελος : Κόρακας κοράκου μάτι… βγάζει!

Ζούγκλα: Κόρακας κοράκου μάτι… βγάζει! Ο κανιβαλισμός είναι ένας από τους... άγραφους νόμους της Ζούγκλας. Μπορεί η Ζούγκλα να έχει εκσυγχρονιστεί, ωστόσο το ένστικτό της επιβίωσης στα ζώα είναι πολύ ισχυρό και σε πολλές περιπτώσεις υπερισχύει της λογικής.
Οχι στην Σκόπελο δεν βγάζουν τα ματάκια τους μόνο τα πορτοφολακια τους 

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥΦΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ


ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΙΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΈΕΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΆΝΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΣΕ ΣΤΙΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΝΟΊΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ...........ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ?

alt

54 δαπανηρά στρατόπεδα στη Θεσσαλία!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» και αφορούσε στα στρατόπεδα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και κατά πόσο αυτά είναι χρήσιμα.
Σ’ αυτό αναφέρεται ότι σε όλη την επικράτεια λειτουργούν περισσότερα από 500 στρατόπεδα ενώ μόνο στη Θεσσαλία είναι ενεργά 54!
Αναλυτικά το άρθρο του Δημήτρη Ρίζου:

«ΟΤΑΝ μιλάμε για περιστολή της κρατικής σπατάλης, δεν μπορεί να πάει ο νους σας στα Στρατόπεδα που διατηρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας... Και που είναι τόσο δαπανηρά!..
Ε, λοιπόν, μην το θεωρήσετε υπερβολή αν σας πούμε πως αυτά τα Στρατόπεδα ξεπερνούν συνολικά τα... πεντακόσια (500)!!!
***
ΑΝ σας ρωτούσαν, θα θυμόσασταν τα Στρατόπεδα στην Τρίπολη, στην Κόρινθο, άντε στη Θεσσαλονίκη και στον Εβρο...
Και όμως...
* Μόνο στη Μακεδονία υπάρχουν και λειτουργούν... 127 Στρατόπεδα!..
* ...Και μόνο στην ΑΣΔΕΝ (στα νησιά μας) έχουμε άλλα 124 Στρατόπεδα!..
***
ΜΕΤΡΗΣΤΕ τώρα τις δεκάδες άλλα Στρατόπεδα, που πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι:
* Στην Ηπειρο 46 Στρατόπεδα!..
* Στο Δ’ Σώμα Στρατού, στη Θράκη, 41 Στρατόπεδα!..
* Στη Θεσσαλία 54 Στρατόπεδα!..
* Στην Πελοπόννησο 59 Στρατόπεδα!..
Υπολογίστε και άλλα 100 περίπου σε άλλες περιοχές της Ελλάδας!..
Απίστευτο;
***
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ τώρα πόσο στοιχίζει η λειτουργία αυτών των 500 Στρατοπέδων.
Τα 9 στα 10 από τα οποία σε καιρό ειρήνης είναι παντελώς άχρηστα!
ΟΡΘΩΣ, λοιπόν, μέσα στα γενικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση είναι και η κατάργηση των περιττών Στρατοπέδων...
...ΑΡΚΕΙ να μη μας πούνε ότι κατάργησαν... 10 ή 20 ή 100!..
...Και άφησαν ανέγγιχτα τα άλλα 400!!!»

Αποστρατεύεται ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Δημήτρης Κατσίκας.ο όποιος είχε υπηρετήσει και στην Σκόπελο σαν διοικητής του Α.Τ Σκοπέλου

Ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν 60 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες, κατά τις κρίσεις που έγιναν σήμερα το πρωί από το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μεταξύ αυτών είναι και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Δημήτρης Κατσίκας.
Την ίδια στιγμή, παραμένει στη θέση του ο υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης, ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι κρίσεις των αστυνομικών διευθυντών, έγιναν υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και τη συμμετοχή του υπαρχηγού του Σώματος αντιστρατήγου Αδαμάντιου Σταματάκη και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, αντιστρατήγου Δημητρίου Παπαδόπουλου.
Σημειώνεται ότι στη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είναι πλέον τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές και, εντός της ημέρας αναμένεται να γνωστοποιηθεί ποιος θα αναλάβει την Αστυνομική Διεύθυνση μετά την αποστρατεία του Δημήτρη Κατσίκα.
Πρόκειται για τους Απόστολο Αλαμάνα, Αριστοτέλη Μανωλά, Γεώργιο Ταμβάκη και Νικόλα Γιαννέλο.

"Σαφάρι" ελέγχων στη Σκιάθο έρχεται και στην Σκόπελο το κλιμάκιο!

Δεκάδες οι φορολογικές παραβάσεις
«Σαφάρι» ελέγχων απ΄το ΣΔΟΕ στη Σκιάθο…
Δεκάδες σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι φορολογικές παραβάσεις εντοπίστηκαν το τριήμερο 13-15 Ιουλίου.

Ο Mr «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ»: Εξοχώτατε κε Μάνεση!Ο Θ. Τζήμερος, το νέο φρούτο διάσπασης της δεξιάς, ο «πατριώτης» που ζήτησε με επιστολή του (Οκτώβρης 2011) την άδεια της Μέρκελ (με το περίφημα Εξοχωτάτη) για να κατέβει στις εκλογές του 2012, θα βρίσκεται πλέον σταθερά στο πλευρό της «υγιούς επιχειρηματικότητας», όσων θέλουν να επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία και να δίνουν 500€ μισθό στους εργάτες.

Με ανακοίνωσή της στις 12/7, που δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο (ΘΕΣΣΑΛΙΑ 13/7), η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ», αναφωνεί «Εξοχώτατε κε Μάνεση!», συμπληρώνοντας  το καρέ της ομοβροντίας εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας του Ασπροπύργου που μάχονται για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Φυσικά ένα κόμμα με νεοφιλελεύθερες και κρυφορατσιστικές απόψεις μπορεί με άνεση να υποστηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία που συνεπάγεται το θαύμα της μαζικής ανεργίας, τις μειώσεις των μισθών, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ταξική εκμετάλλευση είναι ένα ιστορικό καθήκον, δεν μπορεί κάθε χαλυβουργός να το αμφισβητεί!
Τι λέει η ανακοίνωση του Mr ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ;

1.    «Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, η λογική εξακολουθεί να απουσιάζει. Μετά από 8 μήνες απεργίας, το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, ετοιμάζεται να κλείσει, στέλνοντας στην ανεργία που φτάνει σήμερα το 22,5% και άλλους, εκατοντάδες εργαζόμενους.»
 Ο Τζήμερος προφανώς ζητά την λογική των αγορών και των ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Δεν ζει πίσω από τον ήλιο όμως ώστε να αγνοεί ότι αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία του Μάνεση να ξεπεράσει τη κρίση του συστήματός του βάζοντας σε εκ περιτροπής εργασία και επακόλουθα μετά την άρνηση των εργατών να συμφωνήσουν, να προχωρήσει σε απολύσεις, ήταν η αιτία της απεργίας. Το ότι οι χαλυβουργοί είπαν ΟΧΙ στις ορέξεις του Μάνεση τους έκανε πραγματικό σύμβολο κάθε εργάτη που κάτω από χίλιες-δυο διαφορετικές συνθήκες δεν μπόρεσε να πει το δικό του όχι. Οι χορτάτοι αστοί απλά πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν γρήγορα, μόνο που χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα των χαλυβουργών είχαν άλλη γνώμη.
 Στο αδιέξοδο χιλιάδων εργατών που δέχτηκαν μειώσεις και απολύσεις, οι χαλυβουργοί σκέφτηκαν, ποιος μπορεί να ζήσει με 500€; Βλέπετε δεν παίρνουνε όλοι ενοίκια από ακίνητα ούτε έχουνε τις περιουσίες των ιδρυτών του νέου κόμματος της δεξιάς.
Ποιος κατάντησε την χώρα να έχει 22,5 % ανεργία, ποσοστό που αυξάνεται διαρκώς ; Οι εργάτες ; Όχι δα, θα ήτανε αφέλεια να πούμε κάτι τέτοιο. Η υπέρμετρη συσσώρευση κεφαλαίων στο οικονομικό άγνωστο σύμπαν από τράπεζες, χρηματιστήρια και βιομηχανίες, οι απατεωνιές, τα λεφτά κάτω από το τραπέζι, οι μίζες, οι offshore. Με λίγα λόγια ο καπιταλισμός τους και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες τους.
  1. «Η καταστροφική και παράνομη, ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απεργία της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα στείρου και ανορθόδοξου συνδικαλισμού, αλλά και καταπάτησης των δικαιωμάτων όσων επιθυμούν να εργασθούν καθώς επί μήνες εμποδίζονται από την «αριστοκρατία» της εργατικής τάξης, τους συνδικαλιστές της εταιρίας και τους συντρόφους του ΠΑΜΕ.»
Το ‘’’καταστροφική’’ και «παράνομη» ισχύει μόνο για τους καπιταλιστές τύπου Τζήμερου-Μάνεση. Για τους εργάτες που ατσαλώνεται το ηθικό τους μέσα από τέτοιες ηρωικές πράξεις ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Καταστροφική είναι η πολιτική των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού που επάξια διεκδικεί το νέο κόμμα της δεξιάς.
Όσο για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε την απεργία παράνομη (ποια έχει κηρυχτεί νόμιμη;),  οι τζημερέοι απλά εξαπατούν: Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προέβη στην πράξη αυτή μέσα από την ανάγκη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων και του κεφαλαίου βλέποντας να συρρικνώνεται η δύναμή τους. Το δικαστήριο της κ.Νικολάου, παραγνωρίζοντας την όλη εξέλιξη της διαδικασίας -κατά την οποία οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας έπεσαν σε πλείστες όσες αντιφάσεις καταρρίπτοντας την γραμμή επιχειρηματολογίας του Μάνεση- καταδίκασε την απεργία με το σαθρό σκεπτικό ότι παρεμποδίζει μια χούφτα απεργοσπαστών να εργαστεί.
 Η μόνη απάντηση στην λογική της απόφασης είχε δοθεί μια ημέρα πριν τη δίκη, όταν η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, το ανώτερο νόμιμο και δημοκρατικό όργανο των ίδιων των εργατών, είχε ψηφίσει υπέρ της απεργίας με 204 ψήφους έναντι 42 κατά. Αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά της συνέλευσης  μια μέρα πριν από την δίκη.
Οι δεξιοί υποστηρικτές της απεργοσπασίας και του Μάνεση αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην απεργία αλλά πρέπει να περνά από την έγκριση των ΔΣ των εταιρειών και το δικαίωμα στην εργασία από την έγκριση των Μονομελών Πρωτοδικείων.
Πόσο διαφέρει το «δικαίωμα στην εργασία» που υπερασπίζεται το νέο κόμμα της δεξιάς από τις θέσεις που έχει διατυπώσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για τους απεργούς της Χαλυβουργίας; Η διαφορά των μεθόδων δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ανταγωνισμό στο ποιος θα κερδίσει την εύνοια των αφεντικών. Η χρησιμότητα του καθενός θα κριθεί από την εξέλιξη της ταξικής πάλης και τα σχέδια των καπιταλιστών. Η κοινή υπηρεσία απαιτεί το κοινό μίσος για το ΠΑΜΕ, κάθε αριστερό και κάθε αγωνιζόμενο εργάτη.

3. «Επιτέλους! Ας ξαναφέρουμε τη λογική και τη νομιμότητα σ’ αυτή τη χώρα!»
Η λογική της αστικής τάξης έχει ήδη χρεοκοπήσει και η νομιμότητά της έχει αντικατασταθεί από την ωμή βία των δυνάμεων ασφαλείας και των φασιστών. Η λογική και η νομιμότητα που αναζητούν πλατιά μικροαστικά στρώματα έχει ήδη παρέλθει. Σε αυτά τα στρώματα ψάρεψε εκλογικά και πιθανότατα εφήμερα ο Τζήμερος.
Μόνο που οι εργάτες έχουν τη δικιά τους λογική και τη δικιά τους νομιμότητα κι αυτές ποτέ ιστορικά δεν αναγνωρίστηκαν από τους καταπιεστές και ταξικούς εκμεταλλευτές με χάδια και έρωτες. Γι αυτό είναι δικό μας χρέος να αποκαταστήσουμε τη λογική και τη νομιμότητα των πολλών, των εργατών, απέναντι στη λογική και τη νομιμότητα των λίγων εκμεταλλευτών.


Όπως και νάχει, καθότι βολιώτης ο Τζήμερος, ίσως η ανακοίνωσή του για τη Χαλυβουργία να έχει κι άλλο σκοπό, να εξασφαλίσει το δικό του αβέβαιο μέλλον. Ερχόμενος στο Βόλο ίσως εγκατασταθεί στο παλιό Λιμεναρχείο, εκεί που οι κάτοικοι υποφέρουνε από την φορτοεκφόρτωση του σκραπ ή να αναζητήσει μια θέση εργάτη στην φορτοεκφόρτωση των τοξικών αποβλήτων με Καίσιο 137 που διατρέχει τους χώρους δουλειάς και τους δρόμους της πόλης.

Αλλά είναι σίγουρο ότι ο Mr Δημιουργία Ξανά προτιμά για τον εαυτούλη του την υγιή καπιταλιστική επιχειρηματικότητα και τη ραδιενεργή πραγματικότητα για τους εργάτες.
Δικαίωμα στη ζωή για αυτόν, αναπόφευκτος θάνατος για όλους τους άλλους.

16/7/2012   
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλίας  
                                                          

(Όλη η ανακοίνωση Τζήμερου: http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/ta-nea-mas/ta-nea-mas/1139-120712)

Πάμε για πόλεμο?: Aπελευθέρωσε κανόνες εμπλοκής το ρωσικό Ναυτικό! - Το ΝΑΤΟ στέλνει στόλο


Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί πλέον στην Α.Μεσόγειο, καθώς, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν χθες ρωσικά ΜΜΕ ότι αυξήθηκε το επίπεδο της επιτήρησης των ρωσικών πολωμικών σκαφών και των ρωσικών ναυτικών βάσεων. Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος του ρωσικοώ Ναυτικου ανακοίνωσε ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των σκαφών του που πλέουν στην περιοχή, αλλά και στον Βόρειο Ατλαντικό "έχουν απελευθερωθεί όλοι οι κανόνες εμπλοκής" που σημαίνει ότι εναπόκεται στην κρίση του τοπικού διοικητή το αν θα ανοίξει πυρ ή όχι και το πότε αυτος θα κρίνει ότι απειλούνται τα ρωσικά συμφέροντα!
Επίσης, όπως διέρρευσαν πηγές της συμμαχίας, αυξήθηκαν οι εναέριες περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με αεροσκάφη που ξεκινούν από το Γκαϊλενκίρχεν της Γερμανίας. Επίσης μετακινήθηκαν μονάδες επιφανείας του ΝΑΤΟ στην περιοχή και συγκεκριμένα η «Ναυτική Ομάδα 2» (Maritime Group 2).
Το αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ"(CVN-69) βρίσκεται ήση στην Α.Μεσόγεο. Αλλά πρακτικά φαίνεται ότι το μέτωπο "ενιοποιείται" και πλέον καλύπτει όχι μόνο την Συρία, αλλά και το Ιράν με κίνηση-λαβίδα από τους δυτικούς. Στον Κόλπο, η Γαλλία, αφού ενισχύει συνεχώς τις αεροπορικές της δυνάμεις στη βάση Αλ Ντάφρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μεταφορά μαχητικών Rafale. Στις ίδιες βάσες βρίσκονται αμερικανικά F-15 και τα F-22 Raptor τα οποία για πρώτη φορά ανέπτυξε η USAF στην περιοχή.
Επίσης, αναμένεται πολύ σύντομα η άφιξη του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» (R61) στον λιμένα Πορτ Ζαγίντ στο Άμπου Ντάμπι…
Η Μόσχα είναι σαφές ότι ανησυχεί για ενδεχόμενο ναυτικό αποκλεισμό της Συρίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και με την ανακοίνωση περί "απελευθέρωσης των κανόνων εμπλοκής" αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: Να αναχαιτίσει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Σε νέες δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αξιωματούχος του ρωσικού Ναυτικού δήλωσε ότι "Οι ναυτικές δυνάμεις έχουν ως εντολή να υπερασπίσουν τα εμπορικά πλοία σε περίπτωση που παρακωλυθεί η δραστηριότητά τους και κάθε απόπειρα να μην τους επιτραπεί να ξεφορτώσουν στη Συρία".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε κόκκινο συναγερμό οι δυνάμεις πυρόσβεσης η χερσαία Μαγνησία και οι Βόρειες Σποράδες!

Στην κατηγορία κινδύνου 2 (μέση) και στην κατηγορία 3 (υψηλή) συγκαταλέγονται σήμερα η χερσαία Μαγνησία και οι Βόρειες Σποράδες αντίστοιχα στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.Ο πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) που εγκυμονούσε χθες για τις Βόρειες Σποράδες υποχώρησε. Σε επίπεδο Μαγνησίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για την κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς, οι οποίες χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή τους περιορίστηκαν έγκαιρα χωρίς να επεκταθούν.Και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό σχεδόν καθημερινά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες προσπαθούν να δώσουν τη μάχη της πρόληψης και άμεσης καταστολής πυρκαγιών με σοβαρές ελλείψεις σε εναέριες και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης.Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου εξαιτίας του γερασμένου πυροσβεστικού στόλου οχημάτων, αλλά και των γερασμένων εναέριων μέσων, στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.125 κενές οργανικές θέσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει μπει λουκέτο σε δέκα πυροσβεστικές υπηρεσίες πανελλαδικά.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει σε διαθεσιμότητα καθημερινά τα μισά από τα 21 καναντέρ της πολεμικής αεροπορίας, διότι τα 13 αεροπλάνα είναι παλαιά και συχνά καθηλώνονται λόγω μηχανικής βλάβης. Πρόβλημα υπάρχει και στα ελικόπτερα, αφού από τα 12 ελικόπτερα που είχαν νοικιαστεί την περασμένη χρονιά, φέτος η πυροσβεστική διαθέτει 10.
Στο μεταξύ, τα χρήματα που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει κάθε χρόνο στους Δήμους για την πυροπροστασία, τα οποία φέτος είναι 18,4 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 20%, λιγότερα από πέρυσι, ακόμη δεν έχουν εκταμιευθεί. Το αποτέλεσμα είναι τα δάση να θυμίζουν πυριτιδαποθήκες, αφού δεν έχει γίνει καθαρισμός.

Αποτρίχωση στα ευαίσθητα σηµεία

body-427 Ξυράφι, κερί ή λέιζερ; Πριν πείτε «αντίο» στην ενοχλητική τριχοφυΐα των ευαίσθητων περιοχών, µάθετε τι κινδύνους µπορεί να κρύβει… ο τρόπος που θα το πείτε!

1. Ξυράφι, κερί και λέιζερ: τι κινδύνους κρύβουν;

Τα δύο πρώτα τον κίνδυνο θυλακίτιδας, η οποία µπορεί να εκδηλωθεί µε απλή κοκκινίλα µέχρι αποστήµατα, ενώ ειδικά µε το κερί υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει η τρίχα προς τα µέσα. Όσον αφορά στο λέιζερ, αµέσως µετά την εφαρµογή του υπάρχει ένας πολύ ήπιος ερεθισµός, που µπορεί να εξελιχθεί σε µεταφλεγµονώδη υπέρχρωση (πανάδα), στο πρόσωπο κυρίως, εφόσον όµως εκτεθούµε στον ήλιο. Γι’ αυτό και πάντα µετά τη συνεδρία πρέπει να φοράµε αντηλιακό. Επίσης, αν επιλέξουµε αυτή τη µέθοδο, πρέπει να απευθυνθούµε σε έναν καλά εκπαιδευµένο χειριστή (κατά προτίµηση γιατρό).

2. Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές;

Μπικίνι και µασχάλες. Ειδικά η περιοχή του αιδοίου είναι πιο επιρρεπής σε θυλακίτιδες, αποστήµατα κ.λπ. Η µασχάλη είναι επίσης ευαίσθητη. Έτσι, βάζοντας αποσµητικό µετά το ξύρισµα, είναι πολύ πιθανό να δηµιουργήσουµε ιδραδενίτιδες. Αποφράσσονται δηλαδή οι ιδρωτοποιοί αδένες και µπορεί να εξελιχθούν σε αποστήµατα. Σχεδόν πάντα βέβαια το πρόβληµα περιορίζεται στην περιοχή που έχει αποτριχωθεί. Αν το τσούξιµο, ο πόνος και η κοκκινίλα δεν υποχωρούν, καλό είναι να απευθυνθούµε σε δερµατολόγο.

3. Πρέπει ή δεν πρέπει να βάζουµε κρέµα µετά την αποτρίχωση;

Αν κάνουµε αποτρίχωση µε ξυράφι ή κερί, είναι καλύτερα να µην χρησιµοποιούµε τίποτα µέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισµός.

4. Τι θεραπεία ακολουθείται για την αντιµετώπιση των προβληµάτων από αποτρίχωση;

Κατά περίπτωση, είτε τοπικά σκευάσµατα ή αντιβίωση από το στόµα. Το απόστηµα χρειάζεται διάνοιξη, παροχέτευση και αντιβίωση από το στόµα.

5. Μετά την αποθεραπεία µπορούµε να εφαρµόσουµε την ίδια µέθοδο που µας δηµιούργησε το πρόβληµα;

Εφόσον το δηµιούργησε µία ή δύο φορές, θα το ξανακάνει είτε ήπια είτε πιο σοβαρά, οπότε καλό είναι να αλλάξουµε µέθοδο.

6. Ποια µέθοδος είναι τελικά η προτιµότερη;

Η καλύτερη προτεινόµενη µέθοδος είναι το λέιζερ.

Της ∆ήµητρας Βγενοπούλου
Με τη συνεργασία της Πηνελόπης Τυµπανίδου, ∆ερµατολόγου – Αφροδισιολόγου, ∆ιδάκτορα του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου

Καίγεται σπίτι στο Πλατάνι Αχαΐας Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αχαΐα


Καίγονται Αργυρά και Σελλά στην Πάτρα από newsview
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αχαΐα. Εντολή εκκένωσης στο Κάτω Καστρίτσι και το Πλατάνι, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες που έχουν φτάσει στο χωριό. Αναζωπυρώθηκε και το μέτωπο στο χωριό Πλατάνι. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Αχαΐα, με τη φωτιά να έχει μπει στο χωριό Κάτω Καστρίτσι και να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες.
Αυτή την ώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες σπίτι στο Πλατάνι.
Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στο Πλατάνι, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια. Αυτή την ώρα καίγεται η αυλή από μία οικία στο Πλατάνι.
Έρχονται προς ενίσχυση πυροσβεστικά οχήματα από την μονάδα του Αράξου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται και από τα μέσα του στρατού.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σύμφωνα με το patrastimes.gr, κηρύσσει τις περιοχές που μαίνεται η πυρκαγιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αναμένεται να ζητήσει βοήθεια για την κατάσβεσή της βοήθεια από ξένα κράτη.
Με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου ζητείται από τους φοιτητές βρίσκονται στο χώρο του Ιδρύματος να αποχωρήσουν, ενώ οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο χώρο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους αν χρειαστεί. Επίσης πριν από λίγο απομάκρυναν τα άλογα από τον Ιππικό Όμιλο στο Πλατάνι.
Περικυκλωμένο από τις φλόγες και το χωριό Πλατάνι, με το μέτωπο που βρισκόταν στάσιμο να έχει αναζωπυρωθεί και να κινείται απειλητικά προς το χωριό. Οι κάτοικοι ενημερώνονται για εκκένωση του οικισμού.

Επίθεση σε μετανάστη από φασίστες

..Τέσσερις μέρες μετά τον εμπρησμό της κατάληψης Δράκα, στην κεντρικότερη πλατεία του νησιού δέχεται επίθεση ένας μετανάστης. Αυτοκίνητο με 4 χρυσαυγίτες, η ώρα 9μμ, σταματάει και ξεκινάει ο ξυλοδαρμός του μετανάστη. Σε χρόνο ρεκόρ μπαίνουν στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται. 
Δεν μπορούμε να μην συνδέσουμε το γεγονός του εμπρισμού με την εν λόγω επίθεση, όταν βλέπουμε τέτοια σύμπτωση στις ώρες των δύο επιθέσεων, καθώς και τον τόπο δράσης στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.
Τα φασισταριά έχουν αρχίσει να δρούν απροκάλυπτα σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους.
draka.squat.gr

Οι Βούλγαροι δεν πάνε διακοπές


Το 52% των Βούλγαρων πολιτών δεν σχεδιάζει να κάνει φέτος καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το βουλγαρικό Εθνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Δημόσιας Γνώμης.

Ωστόσο, σύμφωνα την έρευνα το ποσοστό των πολιτών που σχεδιάζει να πάει θερινές διακοπές αυτό το καλοκαίρι έχει αυξηθεί κατά τέσσερις φορές συγκριτικά με το καλοκαίρι του 1993, από 11% σε 48% και βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο ποσοστό της προ κρίσης εποχής του 2007.

Το 21% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει πρόθεση να ξοδέψει περίπου 200 έως 500 λέβα για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, το 11% δηλώνει ότι μπορεί να διαθέσει έως 1.000 λέβα για τις διακοπές και μόλις το 4% σκοπεύει να ξοδέψει πάνω από 1.000 λέβα.

Οι Βούλγαροι πολίτες ηλικίας έως 29 ετών σε ποσοστό 77% προγραμματίζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι, ποσοστό αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με το 2011.

Οι κάτοικοι της βουλγαρικής πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων πηγαίνουν πιο συχνά διακοπές σε σύγκριση με τους κατοίκους των μικρών πόλεων και των χωριών, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

Το 24% των ερωτηθέντων προτιμά παραθαλάσσιο θέρετρο ως προορισμό διακοπών, το 11% επιλέγει ορεινό προορισμό και το 6% προτιμά να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές σε ένα χωριό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ...

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ


ΑΙ ΣΙΧΤΊΡ ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΛΙΟ ΒΛΑΚΑ ΣΚΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΆΝΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΩ ΓΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΑΓΕΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ?

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ, Ο ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ!!!

ΦΘΑΝΕΙ   Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΙΟΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
ΦΕΥΓΟΥΝ ΛΙΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΣ...
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ...
ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΠΙΣΩ;
ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ
 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,  ΠΩΣ,
 Ο κ.ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟ, ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟ.
ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ  ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.
ΘΥΜΑΜΑΙ,  ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ  ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ...
ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ...ΒΑΡΑ ΜΑΣ...
ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΜΑΣ [ΠΕΡΝΟΥΣΕΣ...
ΚΑΛΥΠΤΕ ΟΛΑ ΤΑ...ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ..
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ...ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΕΜΕΝΑ.
ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ...ΕΙΠΡΑΚΤΟΡΑ,  ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
ΚΑΛΥΠΤΕ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
"ΕΛΑ ΒΡΕ...ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ", ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ!
ΕΙΧΕ ΤΟΝ..."ΩΡΑΙΟ" ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΙΣΩ.
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ,  ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ... ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΚΕΡΒΕΡΟΥΣ, ΑΔΙΚΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΟΚ...ΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!
ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΕΥΘΑΡΣΩΣ.
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ  ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΕ  ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥΣ...
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΛΑΜΟΞ, ΠΟΥ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΙΛΙΚΙΑ
 ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕ!


ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.

Η ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ,
 ΘΑΝΑΣΗ
 ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ!!!


ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

Υ.Γ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,
 ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΧΥΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ  ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΦΑΠΑΞ...
ΑΙΣΧΟΣ!!!
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τα ταξικά συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στο να μην περάσει η λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ενέργειας συνολικά αφορά όλους τους εργαζόμενους Παλεύουμε:
Ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση  (για να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ, κανένα λιγνιτωρυχείο,  να μην διαχωριστούν πλήρως τα δίχτυα στην Μεταφορά και την Διανομή). Για την μείωση κατά 30% της τιμής του ρεύματος. Καμιά διακοπή ρεύματος για χρέος σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση του τέλους για τις ΑΠΕ. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για κατοχύρωση της ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή της, για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Σε αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα φωτιά. Συνεχίζοντας τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις, στους χώρους δουλειάς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 6.45 πμ στελέχη της Γραμματείας Ενέργειας του ΠΑΜΕ, μαζί με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Τρόφιμα-Γάλα-Ποτά, την Ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο, την Ομοσπονδία εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα, με στελέχη από το χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών, θα μιλήσουν με τους εργαζόμενους στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής στη Μεγαλόπολη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

2o Master Class Τοποστρατηγική & ΑΟΖ-φωτογραφίες,Γαύδος 13-16/7/12

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ17-7-2012

ΕΧΘΕΣ  Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία της Επιτροπής Ανέργων του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΙΚΑ με βασικό αίτημα να σφραγιστούν τα βιβλιάρια σε όλους τους άνεργους που δεν έχουν γιατρό. Άνεργοι και άνεργες που δραστηριοποιούνται στην Επιτροπή μαζεύτηκαν στις 11 το πρωί έξω από το ΙΚΑ και μοίρασαν υλικό συζητώντας με εργαζόμενους και άνεργους. Ήταν η πρώτη μιας σειράς δραστηριοτήτων της επιτροπής ανέργων της πόλης μας που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Η θέση των άνεργων είναι στον αγώνα, στο ταξικό κίνημα και όχι στην άκρη. Να μην περάσουν οι λογικές της ατομικής ευθύνης και λύσης.
Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης της επιτροπής: προσλήψεις στους τομείς υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας με πλήρη δικαιώματα και όχι με 625 ευρώ μεικτά σαν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας – ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος - απλοποίηση των προϋποθέσεων για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας και χορήγησή του για όλο το διάστημα της ανεργίας στο ύψος του 80% του κατώτερου μισθού των 1400 ευρώ που διεκδικεί το ΠΑΜΕ - μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ με απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος – επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του – δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων – πλήρης απαλλαγή των ανέργων από την φορολογία για εισόδημα μέχρι 20,000 ευρώ – δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους. Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, Υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Αναδρομική κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι της ΔΕΗ).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου