Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΡΓΙΑ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ Πάνω από 900.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Στους 909.428 φτάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ τον Ιούνη του 2012, σημειώνοντας νέα άνοδο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, οπότε και οι άνεργοι ήταν 770.256 άτομα. Σημειώνεται, ότι από το σύνολο των ανέργων -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ- οι 126.935 δεν καταγράφονται ως άνεργοι, καθώς δηλώνουν ότι δεν αναζητούν εργασία, ενώ οι υπόλοιποι 782.493 εμφανίζονται να αναζητούν εργασία.
Την ίδια στιγμή που άνεργοι αυξάνονται, οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώνονται, καθώς από το σύνολο των ανέργων επιδοτούνται οι 187.678, αριθμός μειωμένος κατά 29.211 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Μάης 2012) και κατά 10.637 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν εργασία (782.493 άτομα) τα 333.417 (ποσοστό 42,6%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 449.076 (ποσοστό 57,39%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 36,82% των ανέργων που αναζητούν εργασία και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,40%.
Στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 493.850 άτομα (ποσοστό 63,11%). Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών σε 213.191 άτομα (ποσοστό 27,25%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών σε 75.452 άτομα (ποσοστό 9,64%).
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 366.997 άτομα (ποσοστό 46,9%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) ανήλθε σε 273.361 άτομα (ποσοστό 34,93%), στο επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήλθε σε 133.324 άτομα (ποσοστό 17,04%) και χωρίς εκπαίδευση σε 8.811 άτομα (ποσοστό 1,13%).

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πανελλαδικές παρεμβάσεις στο «Βερόπουλο»

Σε παρεμβάσεις σε καταστήματα σούπερ μάρκετ της επιχείρησης «Βερόπουλος» προχώρησαν το περασμένο Σάββατο, σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις της χώρας. Αφορμή για τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς αποτελεί η καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που φτάνουν και τους δύο μήνες. Μάλιστα, η απλήρωτη δουλειά έρχεται λίγο καιρό μετά την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε το επιχειρησιακό σωματείο με την εργοδοσία για μειώσεις στους μισθούς σε ποσοστό 12%.
Ηδη, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε καταστήματα της επιχείρησης, ενώ έχει σταλεί και επιστολή προς τον πρόεδρο και το ΔΣ της επιχείρησης για το ζήτημα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων. Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να μη δείχνουν καμία αναμονή, να οργανωθούν στα κλαδικά τους σωματεία γιατί μόνο η συλλογική και ενιαία δράση μέσα από τα σωματεία μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Νέα 48ωρη από σήμερα

Συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών
Νέα διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας έγινε χτες το πρωί από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στα πλαίσια 24ωρης απεργίας, ενώ από σήμερα συνεχίζουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9.30 σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να πάρει πίσω η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα που έχει επιβάλει από τις 18 Απρίλη και θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη, ενώ από την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να τεμαχίσει και να συρρικνώσει δραστικά το ναυπηγείο, προωθώντας την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του εμπορικού του τμήματος, το οποίο είναι κλειστό από το Σεπτέμβρη του 2010 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στα πλαίσια της χτεσινής κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλο χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ψάχνουν... φερέγγυους επιχειρηματίες
Ταυτόχρονα η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κάτω από το βάρος των εξελίξεων, τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και τις παρεμβάσεις της αγωνιστικής παράταξης αποφάσισε μεν απεργιακές κινητοποιήσεις, όμως εξακολουθεί να υπονομεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύσεις και ότι υπάρχουν και... φερέγγυοι επιχειρηματίες. Προβάλλει ως «μόνη λύση» τον «Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΕΦΟΝΑΒΙ)» υπό τον έλεγχο κάποιου «υγιή» επιχειρηματία, αποκρύβοντας ότι η πρόταση επί της ουσίας οδηγεί σε συγχώνευση ναυπηγείων, μείωση των θέσεων εργασίας και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο Θ. Κούτρας εκπροσωπώντας στη διοίκηση του σωματείου την παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ, σχολίασε σχετικά: «Για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζονται μαζικές κινητοποιήσεις που να στρέφονται στην καρδιά αυτής της πολιτικής. Δεν μπορεί μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες να παραμένει στο έλεος. Η εργοδοσία έχει πάρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο και τα αποτελέσματα είναι οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι και να καταστρέφονται τα ναυπηγεία και οι υποδομές τους. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πάνω από 4 δισ. για τα υποβρύχια τα οποία τώρα καταστρέφονται. Προτείνουμε μαζικές κινητοποιήσεις, έκτακτη γενική συνέλευση και απεργία διαρκείας. Σήμερα αν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα ναυπηγεία, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στις επιχειρήσεις του κλάδου, δεν συντονίσουν τα βήματά τους, δεν μπορεί να δοθεί λύση. Μαραζώνει ολόκληρη η ναυπηγική βιομηχανία».

Διαλύονται κοινωνικές δομές και παροχές

Την πόρτα διάπλατα στους ιδιώτες ανοίγει η δημοτική αρχή Περάματος, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική και έχοντας επί της ουσίας διαλύσει κάθε κοινωνική δομή και υπηρεσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού τα ΚΑΠΗ έκλεισαν από τη μία το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τις ώρες που ο καύσωνας ήταν στην κορύφωσή του να μην υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα ανοιχτή για την προστασία δημοτών. Να σημειωθεί ότι στη μία και μόνη αίθουσα που διαθέτει το δημαρχείο, αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα.
Στο μεταξύ, στον αέρα είναι και πάλι η μισθοδοσία των μόνιμων εργαζομένων του Δήμου Περάματος, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί από τις 13 του μήνα. Στα πλαίσια της παύσης πληρωμών που έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή του δημάρχου Π. Ζουμπούλη (ΝΔ), οι εργαζόμενοι κάθε μήνα όπως και τώρα δίνουν μάχη για να πληρωθούν. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση και στη συνέχεια παρέμβαση στο γραφείο δημάρχου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ Κάλεσμα δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Εργαζόμενοι και καταναλωτές μετρούν ήδη πολλαπλά προβλήματα από την ιδιωτικοποίηση που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '90
Οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για «ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουν τη δική τους συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα που χτυπιούνται από την σημερινή πολιτική, προκειμένου να απαντήσουν αποτελεσματικά στην επίθεση που δέχονται, ανέδειξε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στη χτεσινή συγκέντρωση-συζήτηση με τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πειραιώς. Η παρέμβαση αυτή ήταν μέρος των δραστηριοτήτων του ΠΑΜΕ ενάντια στο πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλά και άλλων επιχειρήσεων - τομέων στρατηγικής σημασίας στους ιδιώτες. Ξεπούλημα που αποτελεί αιχμή του δόρατος της νέας κυβέρνησης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Μειώθηκαν οι εργαζόμενοι - υποβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες
Η πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που ξεκίνησε επισήμως στα τέλη της δεκαετίας του '90, συνάδει με τη μείωση του προσωπικού και την απαξίωση τομέων της επιχείρησης. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια εργαζομένων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
-- «Το 1987 υπήρχαν 615 εργαζόμενοι και σήμερα απασχολούνται περίπου 180 εδώ».
-- «Παλιά έβλεπες στρατό ολόκληρο να βγαίνει για δουλειά. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της διανομής έχει δοθεί σε εργολάβους».
-- «Το εστιατόριο μέχρι τώρα το δούλευαν συμβασιούχοι. Στην αρχή ήταν δέκα, μετά έγιναν πέντε και στο τέλος έμειναν τρεις. Πήραν κι αυτοί σύνταξη και τώρα θέλουν να το δώσουν σε εργολάβο».
Τη συζήτηση άνοιξε ο Ηλίας Μαστρολέων, στέλεχος του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής στη ΔΕΗ, εξηγώντας την κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με τη διοίκηση η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και η οποία αποδέχεται τους νόμους που επιβάλλουν μεσοσταθμική μείωση του «μισθολογικού κόστους» κατά 35% σε σχέση με το 2009, διευκολύνουν τις απολύσεις. Αναφερόμενος στις μονάδες της ΔΕΗ που δε λειτουργούν σημείωσε ότι έτσι δημιουργείται πεδίο δράσης για τους ιδιώτες και, ταυτόχρονα, οι κλειστές μονάδες αποτελούν το άλλοθι για απολύσεις, όπως προβλέπεται στη σύμβαση. Ακόμα επισήμανε τις συνέπειες της πολιτικής αυτής σε βάρος του λαού καθώς οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται ενώ υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα έχει πολλαπλασιαστεί ο χρόνος για την αποκατάσταση της βλάβης.
Ο Δ. Κουμπούρης εξαρχής υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για τους εργαζόμενους χωρίς σύγκρουση. Επισήμανε την ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι η καπιταλιστική κρίση είναι αντικειμενική και πως η εργατική τάξη πρέπει να δημιουργήσει τη δική της συμμαχία. Το κεφάλαιο, συνέχισε, έχει συμμάχους τις κυβερνήσεις του, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ΕΕ. Αρα ο εργαζόμενος πρέπει να απαντήσει συμμαχώντας με όσους χτυπιούνται από αυτή την πολιτική. Με τους φτωχούς αγρότες και τους μικρομεσαίους. Στόχος αυτής της συμμαχίας είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στις πολιτικές που προωθούνται και η δημιουργία των όρων για να αποτινάξουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Απαραίτητος όρος αυτής της συμμαχίας αποτελεί η ρήξη με τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και η σύγκρουση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Αναλαμβάνει δράση για την οργάνωση της πάλης

Σύσκεψη την Πέμπτη στις 10 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ
Απαιτεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1500 ευρώ για τους ανέργους και δωρεάν σίτιση από την Εστία Ναυτικών.
Η ενίσχυση του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών κανένα αντίκρισμα δεν έχει για τους ναυτεργάτες, ο αριθμός των ανέργων εκτοξεύεται... (φωτ. από σύσκεψη της Επιτροπής Ανέργων)
Το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού εκπέμπει η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, καθώς οι άνεργοι ναυτεργάτες είναι πλέον πάνω από 10.000. Αναλαμβάνει δράση και καλεί όλους τους ναυτεργάτες, ανέργους και σπουδαστές, στη σύσκεψη που διοργανώνει την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 10 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, από κοινού με την Ενωση Μηχανικών, τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και την ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε χτες στον υπουργό Ναυτιλίας, τα πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς θέτει ως αιτήματα άμεσης προτεραιότητας «να δοθεί τώρα σε όλους τους ανέργους έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ από το Κεφάλαιο Ανεργίας και Ασφάλισης Ναυτεργατών (ΚΑΑΝ)», «να εξασφαλιστεί άμεσα δωρεάν σίτιση των ανέργων από την Εστία Ναυτικών, να αξιοποιηθεί η υποδομή της και να ενισχυθεί οικονομικά από πρόσθετους πόρους».Στην ανοιχτή επιστολή η Επιτροπή τονίζει ότι «σε μία χώρα όπου οι Ελληνες εφοπλιστές είναι κυρίαρχοι στη κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας με αμύθητα κέρδη από τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων, πάνω από 10.000 άνεργοι ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».
Οι εφοπλιστές πλουτίζουν - οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται
Οπως σημειώνεται τον Ιούνη, δηλαδή τη θερινή - τουριστική περίοδο, ακόμα και τα μαγειρεμένα στοιχεία του ΓΕΝΕ έδειχναν 3.270 εγγεγραμμένους ανέργους, όταν τον Αύγουστο του 2008 ήταν 478! Από τους 3.270 μόλις οι 968 κατάφεραν να πάρουν το επίδομα ανεργίας της ντροπής των 235 ευρώ για τους άγαμους και 294 ευρώ για τους έγγαμους. Το πρόβλημα γίνεται τραγικό αν προστεθεί ότι, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΓΕΝΕ, μόλις το ένα τρίτο των ανέργων καταγράφεται στις λίστες του!
Αναφέρει στοιχεία για τη σφαγή που έχει γίνει σε βάρος των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με χαρακτηριστικό ότι από 87.000 που ήταν οι ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα στα καράβια μετά τις 11 μειώσεις των οργανικών συνθέσεων σήμερα ανέρχονται στους 16.800. Οι 70.000 ναυτεργάτες που διώχθηκαν αντικαταστάθηκαν από τους εφοπλιστές από χαμηλόμισθους ανασφάλιστους ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα. Μόνο στην ακτοπλοΐα, με τη μείωση του ακτοπλοϊκού στόλου από τους εφοπλιστές, στο όνομα του κερδών τους, υπολογίζεται ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν χαθεί 1.900 θέσεις εργασίας. Επιπτώσεις έχουν και οι νησιώτες, αφού από τα 83 ακτοπλοϊκά πλοία που ήταν δρομολογημένα το καλοκαίρι του 2008 σήμερα έχουν απομείνει 54!
«Την ώρα - τονίζει - που οι άνεργοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, την ώρα που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φορολογία, ούτε για τα κέρδη, ούτε για τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι νόμιμες οι περίφημες "οφ σορ" εταιρείες για να κρύβουν τα κέρδη τους, απολαμβάνουν 56 νόμιμες φοροαπαλλαγές με το ν.27/1975 και συνεχίζουν τη λεηλασία του ΝΑΤ, η συγκυβέρνηση έρχεται με επίδειξη θράσους και καλεί τους ανέργους να πληρώσουν εξοντωτικό φόρο». Επισημαίνει ότι η εικόνα της ναυτιλίας είναι αποκαλυπτική για «τη βαριά και αγιάτρευτη αρρώστια ενός σάπιου συστήματος, αποδεικνύει τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα».
Στο μεταξύ, σε χτεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο υπουργός ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια για τα μέτρα που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση υπέρ της ναυτιλίας, δηλαδή των εφοπλιστών, και προανήγγειλε ειδικά για τους ακτοπλόους εφοπλιστές νέες ενισχύσεις.

Δουλεύουν με τρομοκρατία και λάσπη

Η ... «διαλλακτικότητα» εκείνων που κατηγορούν τους απεργούς χαλυβουργούς για αδιαλλαξία επιβεβαιώθηκε και χτες. Ετσι, παίρνοντας σβάρνα τα τηλεπαράθυρα, οι μεν απεργοσπάστες έχυναν και χτες τόνους λάσπης ενάντια στους απεργούς βρίζοντας χυδαία τον ηρωισμό με τον οποίο αποκρούουν εδώ και μήνες τις απαιτήσεις σύσσωμης της πλουτοκρατίας να δουλεύουν οι εργάτες για ένα κομμάτι ψωμί μες στη φωτιά και στο σίδερο, βρίζοντας χυδαία την έμπρακτη αλληλεγγύη που με κάθε θυσία προσφέρει απλόχερα ο λαός από κάθε μεριά της χώρας. Η δε κυβέρνηση, από τη μια πλευρά φορά τη μάσκα του «διαπραγματευτή» κι από την άλλη αφήνει στελέχη της όπως ο βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, να εκτοξεύει απειλές και ωμούς εκβιασμούς. Χτες το πρωί, στον πάντα πρόθυμο για τέτοιες απειλές ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός βουλευτής καλούσε ξανά σε παρέμβαση της αστυνομίας, όπως έκανε και την περασμένη βδομάδα. Αυτή είναι η διαλλακτικότητά τους: να εκβιάζουν, να λένε ψέματα, να συκοφαντούν. Θαυμάστε τους!

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ετοιμάζει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και επιδόματα

Νέο «μαχαίρι» σε κοινωνικές παροχές αποφασίστηκε στη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Εργασίας και Οικονομίας
Η περικοπή συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων φέρεται να είναι για μία ακόμα φορά ένα από τα βασικά εργαλεία και της σημερινής τρικομματικής συγκυβέρνησης για να εξοικονομήσει πόρους σε όφελος του κεφαλαίου. Αυτό βεβαιώνει και η χτεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για το διάστημα 2013-2014.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας που χαρακτηρίζεται ως «αρσιβαρίστας της εθνικής προσπάθειας» (σ.σ. για το νέο χτύπημα σε μισθούς και συντάξεις θα προσθέταμε εμείς), θα αναλάβει να «εξοικονομήσει», μέσα από περικοπές, ποσό ίσο με 3,5-4 δισ. ευρώ. Τα 2 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από το πετσόκομμα των κοινωνικών επιδομάτων (αναπηρίας, οικογενειακά, πολυτέκνων και άλλα) και το υπόλοιπο 1,5-2 δισ. ευρώ από την επιβολή πλαφόν στο συνολικό ποσό της σύνταξης που λαμβάνει κάποιος.
Για τα κοινωνικά επιδόματα αρκεί να υπενθυμίσουμε τη θέση που είχε διατυπώσει το Μάρτη του 2012 η ΝΔ, η οποία ζητούσε «να διαμορφωθούν ενιαίοι κανόνες παροχών και αυστηρά κριτήρια ορισμού των δικαιούχων, έτσι ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθύνονται σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη». Θέση ευθυγραμμισμένη με την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία ζητά την αντικατάσταση των διαφόρων επιδομάτων από ένα το οποίο θα δίνεται με βάση το εισόδημα και θα έχει ως στόχο το φτωχότερο 20% του πληθυσμού. Ακόμα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Εργασίας πριν λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα αναφέρθηκε στην «εξοικονόμηση πόρων» μέσα από την «ορθολογική» διαχείριση των προνοιακών επιδομάτων, δηλαδή από το πετσόκομμά τους.
Σχετικά με το πλαφόν στις συντάξεις, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε «ανώτατο όριο που μπορεί να λαμβάνει κανείς σωρευτικά από διαφορετικές πηγές συντάξεων», πράγμα που θα οδηγήσει σαφώς σε μειώσεις των αποδιδόμενων συντάξεων. Και αυτό γιατί, ενώ μέχρι τώρα το ανώτατο πλαφόν έχει τεθεί για τις κύριες συντάξεις στις οποίες συνυπολογίζονται μόνο τα οικογενειακά επιδόματα, τώρα ανακοινώνεται ότι θα θεσμοθετηθεί νέο ανώτατο όριο στο οποίο θα αθροίζονται η κύρια και οι επικουρικές, αλλά και πιθανώς και από άλλες συντάξεις (π.χ. χηρείας). Χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι το πλαφόν, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ, ερευνητικό ίδρυμα που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) είναι τα 2.400 ευρώ. Με δεδομένο ότι το σημερινό πλαφόν για την κύρια σύνταξη και τα οικογενειακά επιδόματα στο ΙΚΑ είναι τα 2.730 ευρώ, γίνεται αντιληπτό τι πετσόκομμα θα πέσει.
Συνεχίζονται οι «διάλογοι»
Στο μεταξύ, ο προγραμματισμένος για σήμερα «διάλογος» της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες αναβλήθηκε, χωρίς να έχει ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. Ωστόσο, την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστεί ο παράλληλος «διάλογος» που έχει ξεκινήσει μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» και του υπουργείου Εργασίας.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Σύσκεψη σήμερα για την οργάνωση της πάλης

Απέναντι στους «διαλόγους» με τους οποίους εργοδοτικές οργανώσεις και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις αναζητούν νέα μέτρα για την προστασία της «ανταγωνιστικότητας», οι αγωνιστικές συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, απαντάνε με τη δική τους κοινωνική συμμαχία. Γι' αυτό την ίδια μέρα και ώρα, στα γραφεία του ΠΑΜΕ, διοργανώνουν τη δική τους σύσκεψη όπου θα συζητήσουν πώς οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα θα οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που ρημάζει τη ζωή τους. Σε ανακοίνωσή της ενόψει της σύσκεψης η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει πως οι «διάλογοι» των εταίρων κινούνται στη γραμμή των βιομηχάνων για μείωση του «μέσου κόστους εργασίας» με τις ευλογίες της ΓΣΕΕ και των παρατάξεων που συνθέτουν την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).
«Στον αντίποδα αυτού του μετώπου που μπολιάζει το συνδικαλιστικό κίνημα με το δηλητήριο της συνεργασίας των τάξεων, της κοινωνικής συνοχής και πάντα καταλήγει σε μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και των μεγαλεμπόρων θα γίνει σύσκεψη και συζήτηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ... Θα συζητήσουν αιτήματα που να προστατεύουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων από τη βάρβαρη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών μέσα και έξω από τη Βουλή. Η συζήτηση θα γίνει στα γραφεία του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η συζήτηση των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων, 17 Ιούλη στις 2 μ.μ. και τα αποτελέσματά της θα είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ποια πολιτική θα απαλλάξει την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Με τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες του λαού καμία συζήτηση».

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών που στελεχώνουν την ΕΛ.ΑΣ.


Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Ετσι, η ΕΛ.ΑΣ. αποκτά τη νέα της ιεραρχία.
Ειδικότερα, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
* Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ως Υπαρχηγός του Σώματος
 * Δημήτριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος
 * Παναγιώτης ΦΛΗΡΗΣ, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
 * Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος
 * Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας
Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων Γενικών και Ειδικών καθηκόντων του Σώματος, ως ακολούθως;
* Ιωάννης ΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Δημήτριος ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή
 * Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, από Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στον Κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής/Α.Ε.Α. ως Προϊστάμενος
 * Εμμανουήλ ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Βασίλειος ΧΑΛΑΤΣΗΣ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ, από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Ιωάννης ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, στον Κλάδο Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος
 * Τρύφων ΚΟΥΚΙΟΣ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Ανδρέας ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ, από τη Διεύθυνση Τροχαίας/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος
 * Παρασκευάς ΜΑΡΑΠΙΔΗΣ, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Δημήτριος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Δημήτριος ΜΠΑΛΗΣ, από την Αστυνομική Ακαδημία στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος
 * Ευθύμιος ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Ηλίας ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Ιωάννης ΣΙΑΜΟΣ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
 * Γεώργιος ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
 * Στέφανος ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ, από τη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων/Α.Ε.Α. στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διευθυντής
 * Χρήστος ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
 * Αθανάσιος ΜΑΤΣΙΚΑΣ, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Λειτουργιών/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής
 * Σταυρούλα ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (Υγειονομικός), από το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής
Κρίσεις Ταξιάρχων
Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω δώδεκα (12) Ταξιάρχους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:
* Ανδρέα ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗ
 * Παρασκευά ΜΑΡΑΠΙΔΗ
 * Δημήτριο ΠΑΠΑΔΑΚΗ
 * Δημήτριο ΜΠΑΛΗ
 * Ευθύμιο ΛΥΓΙΔΑΚΗ
 * Ηλία ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ
 * Ιωάννη ΣΙΑΜΟ
 * Γεώργιο ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ
 * Στέφανο ΚΟΖΥΡΑΚΗ
 * Χρήστο ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ
 * Αθανάσιο ΜΑΤΣΙΚΑ
 * Σταυρούδα ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (Υγειονομικός)
 * Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω:
 * Βάϊο ΧΟΝΔΡΟ
 * Αναστάσιο ΛΑΣΚΑΡΗ
 * Ευάγγελο ΒΕΝΕΤΗ
 * Απόστολο ΚΑΣΚΑΝΗ
 * Δημήτριο ΣΟΦΙΟ
 * Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ
 * Παναγιώτη ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ
 * Αλκιβιάδη ΤΖΟΪΤΗ
 * Γεώργιο ΝΙΤΣΑ
 * Κωνσταντίνο ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ
 * Ανδρέα ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ
 * Αντώνιο ΔΟΥΚΙΑΝΤΖΑΚΗ
 * Ηλία ΣΤΕΦΑΝΗ
 * Γεώργιο ΣΤΑΥΡΑΚΑ
 * Δημήτριο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ
 * Νικόλαο ΜΑΡΚΟΥ
 * Παντελή ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ
 * Γεώργιο ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗ
 * Αλέξανδρο ΔΕΝΕΚΟ
 * Ιωάννη ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
 * Ιωακείμ ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ
 * Κωνσταντίνο ΚΟΝΤΕΛΑ
 * Αθηναγόρα ΠΑΖΑΡΛΗ
 * Ηλία ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ
 * Παναγιώτη ΑΛΕΙΦΕΡΗ
 * Βασίλειο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
 * Γεώργιο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ
 * Στέφανο ΚΑΒΒΑΔΙΑ (Υγειονομικός)
 * Γεώργιο ΒΥΝΑΚΟ (Υγειονομικός)
Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω είκοσι εννέα (29) Ταξιάρχους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
* Χρήστο ΓΟΥΛΑ
 * Εμμανουήλ ΚΟΝΤΟΔΙΑΚΟ
 * Κωνσταντίνο ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 * Αθανάσιο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ
 * Θεοχάρη ΓΙΩΤΗ
 * Γεώργιο ΝΤΟΚΟΜΕ
 * Νικόλαο ΤΣΙΟΥΜΑΡΗ
 * Κωνσταντίνο ΚΟΤΡΩΤΣΟ
 * Κωνσταντίνο ΒΑΛΛΙΑΝΟ
 * Βασίλειο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ
 * Εμμανουήλ ΠΑΡΑΔΟΥΛΑΚΗ
 * Δημήτριο ΔΡΙΒΙΛΑ
 * Γεώργιο ΚΟΛΟΝΕΛΟ
 * Νικόλαο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ
 * Ιωσήφ ΚΑΜΠΑΝΑΚΗ
 * Πόπη ΡΑΝΤΖΟΥ
 * Εμμανουήλ ΛΟΥΠΕΪΔΗ
 * Αριστείδη ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ
 * Χρήστο ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ
 * Αριστείδη ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ
 * Ευθύμιο ΣΑΚΕΤΟ
 * Γεώργιο ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ
 * Συμεών ΟΦΕΪΔΗ
 * Σοφιανό ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ
 * Γεώργιο ΒΡΕΝΤΖΟ
 * Θουκυδίδη ΣΑΚΑΡΕΛΟ
 * Βασίλειο ΜΙΑΡΗ
 * Ηρακλή ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗ (Υγειονομικός)
 * Νικόλαο ΚΑΤΣΙΠΕΡΗ (Υγειονομικός)
Κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών
Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω σαράντα ένας (41) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:
* Κωνσταντίνος ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ
 * Ελευθέριος ΓΥΠΑΡΑΚΗΣ
 * Ιωάννης ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ
 * Αθανάσιος ΣΥΡΡΟΣ
 * Δημήτριος ΖΑΓΚΑΣ
 * Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΠΑΣ
 * Νικόλαος ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ
 * Βασίλειος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
 * Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ
 * Χρήστος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
 * Χαράλαμπος ΤΑΤΣΗΣ
 * Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
 * Νικόλαος ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ
 * Γεώργιος ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ
 * Ιωάννης ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
 * Θωμάς ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ
 * Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ
 * Αθανασία ΦΟΥΝΤΑ
 * Όλγα ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ
 * Ιωάννης ΟΡΦΑΝΟΣ
 * Αριστείδης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
 * Αθανάσιος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 * Παντελεήμονας ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ
 * Νικόλαος ΖΑΡΚΑΔΑΣ
 * Ηλίας ΒΑΝΑΚΑΣ
 * Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ
 * Γεώργιος ΔΡΟΣΑΚΗΣ
 * Κωνσταντίνος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
 * Ιωάννης ΚΟΚΚΩΝΗΣ
 * Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ
 * Φώτιος ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ
 * Κωνσταντίνος ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 * Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
 * Νικόλαος ΣΤΑΣΙΝΟΣ
 * Γεώργιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
 * Αντώνιος ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗΣ
 * Κωνσταντίνος ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
 * Δημήτριος ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
 * Ιωάννης ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ (Υγειονομικός)
 * Πλάτωνας ΖΑΦΕΙΡΗΣ (Υγειονομικός)
 * Ηλίας ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ (Υγειονομικός)
Κρίθηκαν ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους εξήντα (60) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
* Δημήτριος ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
 * Ιωάννης ΚΑΠΟΓΛΗΣ
 * Δημήτριος ΑΓΓΕΛΗΣ
 * Γεώργιος ΡΟΥΜΑΝΗΣ
 * Νικόλαος ΤΖΙΡΑΚΗΣ
 * Κωνσταντίνος ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
 * Σπύρος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 * Εμμανουήλ ΧΡΟΝΑΚΗΣ
 * Ιωάννης ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 * Παναγιώτης ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
 * Σωτήριος ΣΤΑΦΥΛΑΣ
 * Θεόδωρος ΛΟΥΛΑΣ
 * Παναγιώτης ΦΙΛΙΠΠΟΥ
 * Δημήτριος ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 * Χαράλαμπος ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
 * Νικόλαος ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ
 * Ελένη ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 * Παναγιώτης ΝΤΡΕΛΙΑΣ
 * Νικόλαος ΔΡΑΚΑΣ
 * Νικόλαος ΔΟΥΒΛΕΚΑΣ
 * Παναγιώτης ΛΟΥΚΑΣ
 * Νικόλαος ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ
 * Βασίλειος ΤΡΑΥΛΟΣ
 * Ιωάννης ΚΟΛΟΜΒΑΚΗΣ
 * Βασίλειος ΘΕΟΧΑΡΗΣ
 * Τίτος ΝΕΟΝΑΚΗΣ
 * Γεώργιος ΞΥΝΗΣ
 * Παύλος ΕΚΙΖΙΔΗΣ
 * Κωνσταντίνος ΦΑΝΟΣ
 * Αντώνιος ΜΑΛΛΕΛΙΔΗΣ
 * Γεώργιος ΚΑΦΟΥΚΑΣ
 * Ηλίας ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ
 * Σπυρίδωνας ΜΩΡΑΪΤΗΣ
 * Ευάγγελος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
 * Ιωάννης ΒΑΡΣΟΣ
 * Κυριάκος ΑΦΕΝΔΟΥΛΗΣ
 * Δημήτριος ΣΤΡΑΦΙΩΤΗΣ
 * Ιωάννης ΣΚΟΠΑΣ
 * Χρήστος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 * Αδάμ ΔΑΛΑΚΑΣ
 * Στέφανος ΜΑΝΔΑΛΟΣ
 * Γεώργιος ΒΛΑΖΑΚΗΣ
 * Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΑΣ
 * Δημήτριος ΚΑΤΣΙΚΑΣ
 * Σταύρος ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΟΣ
 * Χριστίνα ΜΑΡΤΥΡΗ
 * Δημήτριος ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ
 * Στυλιανός ΠΙΤΣΩΝΗΣ
 * Μάρκος ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ
 * Γεώργιος ΖΟΥΜΠΙΑΔΗΣ
 * Κωνσταντίνος ΚΛΟΥΚΙΝΙΩΤΗΣ
 * Γεώργιος ΚΟΚΚΑΛΗΣ
 * Ευάγγελος ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ
 * Βασίλειος ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
 * Σπυρίδων ΦΙΛΙΠΠΑΣ
 * Δημήτριος ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
 * Δημοσθένης ΡΑΠΤΗΣ
 * Νικόλαος ΠΟΛΥΖΟΣ (λόγω 35ετιας)
 * Βασίλειος ΤΟΛΙΟΣ (λόγω 35ετιας)
 * Κωνσταντίνος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (λόγω 35ετιας)

Στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας το έργο «Διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου με δεξαμενή νερού ύδρευσης» προϋπολογισμού 382.549,10 ευρώΚώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο που δίνει λύση σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης της Σκιάθου»
Ένα νέο έργο που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και συγκεκριμένα τη μείωση της συγκέντρωσης του υδραργύρου στο δίκτυο της πόλης της Σκιάθου σε επιτρεπτά όρια και βάση της σχετικής νομοθεσίας, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου.
Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του έργου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποφασίστηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο «Διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου με δεξαμενή νερού ύδρευσης» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι προϋπολογισμού 382.549,10 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες της Σκιάθου. Το έργο αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων επί 30 έτη και η υλοποίησή του δίνει λύση σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης του νησιού. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας»
Με την ένταξη του έργου, προχωρά άμεσα ο έλεγχος των τευχών δημοπράτησής του και η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι ο Δικαιούχος του έργου, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τη Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου που είναι ο Κύριος του έργου.
Το έργο περιλαμβάνει την διασύνδεση της γεώτρησης, η οποία βρίσκεται στη περιοχή Πλαγιά (Α. Αντώνιος), σε υψόμετρο εδάφους +210,63, έχει εξοπλισθεί με υποβρύχιο συγκρότημα άντλησης δυναμικότητας 50m3/hr και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2450 m από τη δεξαμενή νερού της Σκιάθου. Για μήκος περίπου 450m ανάντη της δεξαμενής έχει ήδη εγκατασταθεί αγωγός μεταφοράς από HDPE, διαμέτρου Φ140 ΡΝ16 (περιοχή Τσακαλάρ), ενώ η κατασκευή του υπολειπόμενου τμήματος αγωγού μήκους 2000m περιλαμβάνεται στην παρούσα εργολαβία και διέρχεται από την περιοχή Αρκουδόρεμα. H όδευση του αγωγού γίνεται στο μεγαλύτερο τμήμα του επί υφιστάμενου χωματόδρομου και οδού με σκυρόδεμα. Για τμήμα μήκους 300 m περίπου θα απαιτηθούν εκχερσώσεις και διαμορφώσεις δεδομένου ότι δεν υπάρχει διανοιγμένη οδός και η πρόσβαση είναι δυσχερής λόγω της κλίσης του εδάφους και της φυτοκάλυψης.
Θα εγκατασταθεί αγωγός από PE 3ης γενιάς ονομαστικής διατομής Φ140 ΡΝ16. Ο αγωγός στο ένα του άκρο θα συνδεθεί σε υφιστάμενο αγωγό από ΡΕ διατομής επίσης Φ140, 16 ατμ, οποίος έχει τοποθετηθεί έως την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης της Σκιάθου όγκου 1500m3. Στο ανάντι άκρο ο αγωγός θα συνδεθεί με τον πέρας του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού του αντλητικού της γεώτρησης διατομής 4’’.
Στο πρόβλημα της εμφάνισης υδραργύρου άνω των επιτρεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία ορίων στο νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης, αναμένεται με την υλοποίηση της πράξης να επιτευχθεί η μείωση της συγκέντρωσής του σε επιτρεπτά βάση της ΚΥΑ ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/2007 (Φ.Ε.Κ. 630/Β΄/2007) όρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΜΕ- Συνάντηση με υπουργό εργασίας για την προστασία των ανέργων17/7/2012
Προς
Τον Υπουργό Εργασίας Κον Βρούτση.

Κύριε Υπουργέ
Η οικονομική καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Σε αρκετούς κλάδους έχουμε μεγάλη μείωση παραγωγής, με καταστροφικές συνέπειες.
Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι πετιούνται στο δρόμο. Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Έφτασε στο 1.500.000 των εργαζομένων. Από αυτούς επιδοτούνται οι 187.678 από τους 782.493 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, με το ευτελές επίδομα ανεργίας των 360€. Να προσθέσουμε επίσης ότι χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Η απόγνωση για την πλειοψηφία των ανέργων αλλά και των απλήρωτων έχει φτάσει στο ΖΕΝΙΘ.
Για τα παραπάνω Συνδικάτα της Αττικής που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, θα σας επισκεφτούν την Πέμπτη το απόγευμα στις 7,30μ.μ. για να σας θέσουν το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους κλάδους, την ανεργία και τα αιτήματα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Για τυχόν αλλαγή στην ώρα της συνάντησης που θα σας διευκολύνει επικοινωνήστε με το ΠΑΜΕ στο τηλέφωνο 210. 3301842.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

ΑΠΟ ΑΓΝΩΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΛΟΓΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


Σαμπάνια 28.000 ευρώ ...με αστακοσαλάτες, καραβιδόψιχες σε πάρτυ με Ρέμο στη Μύκονο!

Από το "Παπατζήδες"

Στην Ελλάδα που ματώνει... Στην Ελλάδα που μετρά καθημερινά νεκρούς αυτόχειρες.
Στην Ελλάδα με 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.
Στην Ελλάδα που φορολογούν τα 2000 ευρώ!
Στο αυτόνομο φορολογικό και προφανώς ασύδοτο κρατίδιο της Μυκόνου... δόθηκε ένα ακόμα πάρτι του Ρέμου στο...
Nammos στην Ψαρού, που πριν τρία χρόνια σε αντίστοιχο πάρτι είχε οργιάσει η φοροδιαφυγή. Και ακόμα δεν ξέρουμε τι παίχτηκε τότε.

Δείτε σχετικό θέμα χωρίς άλλα δικά μας σχόλια .
Ετσι ακριβώς έστησαν τον Αντώνη Ρέμο χθες βράδυ στη σκηνή που στήθηκε στην παραλία του Nammos στην Ψαρρού. Ο Αντώνης βγήκε μετά από ένα υπέρτατα ακριβό μενού που συμπεριλάμβανε αστακοσαλάτες, καραβιδόψιχες και american rib eye steak. Στο μενού αν ήθελες -ή άντεχες ή ήσουν ψυχοπαθής- είχε και ένα μπουκάλι σαμπάνια εξάλιτρο με 28.000 ευρώ.Το πρόγραμμα άνοιξε μία κοπελιά με βιολί και μετά ένα ωραίο κορίτσι από την Κύπρο που μου τη στήστισε ο Νίκος Χαλκούσης αλλά το κοντινό ηχείο έσβησε πολλά από τη μνήμη μου. Ο Αντώνης βγήκε με τρελά πυροτεχνήματα που έσκαγαν από πίσω σκάφη. Η φωνή του καμπάνα και τα σουξέ ατελείωτα. Το έχουμε ξαναπεί πως το παιδί αυτό έχει τροφοδοτήσει τα δεύτερα προγράμματα του 98% των μπουζουκιών εδώ και χρόνια. Το κοινό του το πιστό εκεί. Παλιοί καλοί φίλοι που τον ακολουθούν δεκαετίες τώρα. Εκατοντάδες γυναίκες με φανταχτερά τσέτια χόρευαν άρυθμα και.. ρυθμικά πάνω στα τραπέζια που ήταν στημένα σαν αυτά των μπουζουκιών αλλά σε άμμο. Εκεί που ζουρλάθηκαν εντελώς ήταν όταν άρχισαν τα τούρκικα και βγήκαν χορεύτριες belly dancers. Η Τουρκία rules στο Nammos γενικά και ευτυχώς για το Ζαννή Φραντζέσκο που διατηρεί αυτό το υπέρτατο χλιδοστέκι της παραλίας που ελκύει όλους τους κροίσους που περνούν από τη Μύκονο. Φυσικά ο Ρέμος έκλεισε με τις μπαλάντες του και αποθεώθηκε. Στη μπουζούκεια σκηνή Σαν τον Αντώνη Δεν Υπάρχει.. Πάει για legend αν και πολύ νέος ακόμα..
 http://christinapoliti.wordpress.com/

Διώξεις για υπερκοστολόγηση έργου

Την πειθαρχική δίωξη όσων υπαλλήλων εμπλέκονται στην υπόθεση με τους λαμθασμένους υπολογισμούς του κόστους κατασκευής της προβλήτας Ι κατά την περίοδο 2007 - 2009 αποφάσισε το ΔΣ του ΟΛΠ.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ, διέταξε άμεση επιθεώρηση και ΕΔΕ, ενώ ανέθεσε σε Ελεγκτική Επιτροπή και Εμπειρογνώμονες την ακριβή αποτύπωση των διαφορών.

Οι ανάδοχες εταιρίες αποδέχθηκαν τις απαιτήσεις του ΟΛΠ ύψους 6.785.627 πλέον τόκων και ΦΠΑ, τις οποίες και συμφώνησαν με ιδιωτικό συμφωνητικό να καταβάλουν» επισημαίνει η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ως ανώτατο πειθαρχικό όργανο αποφάσισε: (α) την αποστολή του συνολικού φακέλου της πειθαρχικής έρευνας στην Εισαγγελία, (β) την επιβολή πειθαρχικών ποινών σε στελέχη του ΟΛΠ για βαρεία αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, (γ) την πρόσληψη με προσκλήσεις ενδιαφέροντος Συμβούλων Συντονισμού Έργων και Ποιοτικού Ελέγχου Έργων και (δ) τον οικονομικό επανέλεγχο όλων των Σποραδικών Έργων της τελευταίας δεκαετίας (2002-2012).

Βολές κατά Αγοραστού και Κοπάνα (αλήθεια που είναι αυτός ο κοπάνας?)

Από τον Δ. Αλεξόπουλο που τονίζει ότι δεν παραιτείται απ΄ τη θέση του…

Εμμένει στη θέση του να μην παραιτηθεί από τη θέση του αντιμπεριφερειάρχη που τον εξέλεξε ο λαός, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, που σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα», έριξε βέλη τόσο στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που τον κατηγόρησε για μεθοδεύσεις σε βάρος του, όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, που χαρακτήρισε «εργαλείο» του περιφερειάρχη.

Για την γεώτρηση ιδιοκτησίας του στα Λεχώνια τόνισε ότι κάποιοι θορυβήθηκαν που θα εκδικαστεί τον προσεχή Νοέμβριο και εξέφρασε την επιθυμία να έχει βγει απόφαση πριν τις εκλογές του 2014.

Όλα ξεκίνησαν πριν 1,5 χρόνο, που είχε ξεσπάσει πολιτική θύελλα, όταν ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Αλεξόπουλος είχε ζητήσει να τακτοποιηθεί η οφειλή από τον πρώην Δήμο Αρτέμιδας, από τη γεώτρηση που έδινε για χρήση στους οικισμούς.

Τότε έγινε η πολιτική του εκδίωξη από την ομάδα πλειοψηφίας και το αίτημα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, να παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης, κάτι που δεν έγινε και ο ίδιος παραμένει στο πόστο του.

«Ο περιφερειάρχης που εκλέξαμε, θέλει να κάνει κουμάντο με τους κολλητούς του και όχι με τους αιρετούς. Οι αντιπεριφερειάρχες, όπως και ο περιφερειάρχης, έχουν εκλεγεί από το λαό.

Συνεπώς αυτό είναι παράνομο, κάτι ο περιφερειάρχης γνωρίζει όταν αφαίρεσε τις αρμοδιότητές μου», τόνισε ο Δημ. Αλεξόπουλος.

Αναφορικά με την κριτική του αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα προς το πρόσωπό του, ο Δημ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Κοπάνας απλά είναι ένα «εργαλείο» του κ. Αγοραστού, που θέλει να κάνει κουμάντο μ’ αυτόν στο Ν. Μαγνησίας».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, ο λαός κρίνει, εκλογές θα έχουμε σε δύο χρόνια και «θα δείξει αν όλες οι μεθοδεύσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ευοδωθούν ή θα αποβούν σε βάρος του».

Διευκρινίζοντας τον όρο μεθοδεύσεις, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι ο περιφερειάρχης αφαίρεσε τις αρμοδιότητές του, ως μη όφειλε, ενώ κάνει δηλώσεις σε βάρος του λέγοντας ότι παίρνει τον μισθό του χωρίς να προσφέρει τίποτα.

«Όλη αυτή η μεθόδευση είναι για να με εξαναγκάσει σε παραίτηση και αυτό δεν το κάνω», ήταν η δήλωση του κ. Αλεξόπουλου.
«Έχω εκλεγεί για τέσσερα χρόνια, όπως έχουν εκλεγεί ο περιφερειάρχης και οι άλλοι αντιπεριφερειάρχες.

Δεν μπορώ εγώ να επιβάλω την παραίτηση του περιφερειάρχη ή κάποιου αντιπεριφερειάρχη, αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει μια σύγκρουση», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε φασίζουσα τη μεθόδευση του κ. Αγοραστού στο πρόσωπό του.


Σχετικά με το θέμα της γεώτρησης, ο κ. Αλεξόπουλος, τόνισε ότι, από 8 Μαρτίου του 2011, που υπέβαλε την αίτηση αποζημίωσης, ο Δήμος Βόλου συνεχίζει να κάνει χρήση της γεώτρησης που βρίσκεται σε κτήμα ιδιοκτησίας του, χωρίς να του έχει απαντήσει.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

 
 
Σημαντική πτώση παρουσιάζει σταδιακά από σήμερα η θερμοκρασία - 6 με 8 βαθμούς -  σχεδόν σε όλη τη χωρα εκτός από τα νοτιοανατολικά. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Διαβάστε εδώ τα έκτακτα δελτία  θυελλωδών ανέμων που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα, Τρίτη 17 Ιουλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραικό μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΗ !


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΛΙΜΑΝΗ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ.........

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ερευνούμε μια σοβαρή καταγγελία με τα κότερα για μια μεγάλη κομπίνα !


Μείνετε συντονισμένη μαζεύουμε κάποια ντοκουμέντα και συμπληρώνουμε στοιχεία και απόδειξης τα όποια θα στείλουμε και στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης κλπ  .....

Και άλλο ρουσφέτι μοσχοβολάει από τον δήμο Σκοπέλου?


πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συμβούλου σε νομικά θέματα στο ΔήμοΛήψη Αρχείου Σκοπέλου.

Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στις Σποράδες προσοχή λοιπόν !


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις έξι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Μικρή τελικά η συμμετοχή στο (πούστικο)γκέι φεστιβάλ της Σκιάθου

Από το διαγωνισμό «Μίστερ Κούρος»
Στο προσκήνιο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η Σκιάθος, καθώς από την Πέμπτη 12 Ιουλίου, φιλοξένησε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ «Gay Culture», που ολοκληρώθηκε χθες 15 Ιουλίου.
Επιχειρηματίες και κάτοικοι περίμεναν διακαώς αυτές τις μέρες, καθώς θεωρούσαν πως το φεστιβάλ θα έδινε μια οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία, σε μια περίοδο που το έχει ανάγκη όσο ποτέ. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες όμως, το νησί δεν κατάφερε να προσελκύσει «πλήθος γκέι», παρά τις αρχικές φιλοδοξίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες που άφησαν εντέχνως να διαρρεύσουν, για 5.000 συμμετοχές στο γκέι φεστιβάλ, που αποδείχτηκαν ανυπόστατες. Η διοργάνωση του γκέι φεστιβάλ δεν έφερε χιλιάδες τουρίστες-γκέι στο νησί, παρόλο που η πληρότητα κατέγραψε ικανοποιητικά ποσοστά. Αυτό αποδεικνύει πως «ο τουρισμός της Σκιάθου αυτό το τριήμερο ήταν σε ικανοποιητικό βαθμό, όπως θα ήταν και αν δεν φιλοξενούσε το γκέι φεστιβάλ. Οι κρατήσεις κινήθηκαν σε νορμάλ επίπεδα. Έτσι κι αλλιώς, μετά τις εκλογές, οι κρατήσεις αυξήθηκαν, ενώ και οι ξενοδόχοι, ζώντας στην αβεβαιότητα, μείωσαν αισθητά τις τιμές», ανέφερε στη «ΘτΔ» γνωστός tour operator, που δραστηριοποιείται στο νησί της Σκιάθου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Σκιάθος, όπως και κάθε τουριστικός προορισμός, φιλοξενεί γκέι ζευγάρια. Δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε παράξενο. Έρχονται πολλές κρατήσεις με δύο αντρικά ονόματα για το δωμάτιο, που ενδεχομένως να πρόκειται για γκέι ζευγάρια». Σχετικά με τους γκέι, επισκέπτης του νησιού λέει: «Προσωπικά δεν είδα πλήθος γκέι, όχι μόνο εγώ, αλλά και κανείς άλλος που εγώ να γνωρίζω. Κάτι μικροεκδηλώσεις έγιναν, που ζήτημα να μάζεψαν καμιά εικοσαριά γκέι». Εξάλλου και διάφοροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, υποστήριξαν πως «δεν είδαμε γκέι. Το νησί είχε κόσμο, όπως πάντα στα μέσα Ιουλίου. Τίποτα διαφορετικό από άλλες χρονιές. Όσους γκέι είχε το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο μέσα Ιουλίου πέρσι, τόσους είχε και φέτος». Παρόλα αυτά show μόδας από γνωστούς Έλληνες και ξένους σχεδιαστές μόδας όπως οι aussieBum, MED, Modus Vivendi, Nikos Apostolopoulos και Τόλης Σκουλαριώτης, 15 θεματικά parties, διάσημοι DJ’s ηλεκτρονικής μουσικής, drag queen shows αλλά και η ανάδειξη του Έλληνα «Μίστερ Κούρου 2012» στην παραλία της μεγάλης Μπανάνας και το ομώνυμο beach bar έλαβαν χώρα στη Σκιάθο, απλώς χωρίς… γκέι! Ανάμεσα στους γκέι που φιλοξενήθηκαν αυτές τις μέρες στο νησί, πολλοί ήταν και εκείνοι που ήταν προσκεκλημένοι, με την ιδιότητα του μοντέλου, ώστε να συμμετάσχουν στα παραπάνω σόου που πραγματοποιήθηκαν.
Σοφία Μαυραντζά

Μοιραίες διακοπές για 25χρονο από την Λάρισα


Την τελευταία του πνοή άφησε  το πρωί της Δευτέρας ένας 25χρονος Λαρισαίος στον Αγιόκαμπο όπου έκανε τις διακοπές του.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε νεκρός από τους συγγενείς του στις 9:00 το πρωί σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου