Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών


Τα διαμερίσματα όπου διέμεναν αλλοδαποί παραθεριστές στη Χαλκιδική είχαν βάλει στο «μάτι» δύο 19χρονοι διαρρήκτες, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το πρωί από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δύο νεαροί δράστες έπεσαν σε αστυνομικό «μπλόκο» την ώρα που κινούνταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών - Παλιουρίου Χαλκιδικής, στο ύψος της Κρυοπηγής. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του ενός ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, διάφορα χρηματικά ποσά (2.000 δολαρίων Η.Π.Α., 2.120 ευρώ και 4.890 δηνάρια Σερβίας), καθώς επίσης διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, κατά το προηγούμενο βράδυ, είχαν παραβιάσει δύο διαμερίσματα στη Χανιώτη Χαλκιδικής, όπου διέμεναν ισάριθμοι τουρίστες από τη Σερβία, αρπάζοντας τα χρήματα και τα υπόλοιπα αντικείμενα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο 10 και 11 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και της Μαγνησίας,


Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο 10 και 11 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και της Μαγνησίας, με αιχμή του δόρατος την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΞΗΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ (33.063,01€). ΓΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΠΣ


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?
Είδος: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥΛήψη Αρχείου

Αιφνίδια παραίτηση Ν. Νικολόπουλου
Σαν βόμβα έσκασε λίγες μόνον ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και από τους βασικούς βουλευτές που βρέθηκαν κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νικολόπουλος με την ενέργειά του προκαλεί σοβαρά ερωτήματα ως προς την πορεία αυτής της κυβέρνησης στα ζητήματα αιχμής, όπως είναι η επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα του τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Αν η πρώτη παραίτηση κυβερνητικού στελέχους, αυτή του Γιώργου Βερνίκου αφορούσε τυπικά νομικά ζητήματα, η παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου έχει σαφή πολιτικά αίτια, τουλάχιστον όπως η ενέργεια αυτή εμφανίζεται από τις δηλώσεις του και την επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στο Μαξίμου.

«Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:


Ραδιενεργά απόβλητα στη Χαλυβουργία Βόλου;

alt
Επερώτηση με αφορμή τις εξαιρετικά ανησυχητικές πληροφορίες, σχετικά με ραδιενεργό φορτίο το οποίο εντόπισαν οι αρχές της Σαρδηνίας σε πλοίο που μετέφερε απόβλητα από τη «Χαλυβουργία Βόλου» προς καύση, κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, προς τους κ.κ. Αγοραστό και Κοπάνα.
Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάκης στην επερώτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA στις 27 Ιουνίου, αλλά και σε ιταλικές εφημερίδες, πρόκειται για το πλοίο «Eilsum», το οποίο ξεκίνησε από τη «Χαλυβουργία» με προορισμό εταιρεία της Σαρδηνίας, για την παράδοση φορτίου επικίνδυνων αποβλήτων για περαιτέρω επεξεργασία και διαχείριση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης και του ελέγχου χτύπησε τρεις φορές ο συναγερμός ραδιενέργειας και το Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ραδιενεργού στοιχείου Καίσιο - 137. Το πλοίο – το οποίο υποτίθεται ότι είχε περάσει από σχετικούς ελέγχους και στην Ελλάδα – τέθηκε σε καραντίνα και επέστρεψε στον Βόλο την Πέμπτη 5 Ιουλίου. 
Η εταιρία, στην οποία ανήκει και το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι πραγματοποιεί «αυστηρούς ελέγχους με ανιχνευτές τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία ραδιενέργειας τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στο τελικό προϊόν», όπως όμως σημειώνει ο κ. Πουλάκης «η πραγματικότητα και το πρόσφατο εξόχως ανησυχητικό συμβάν φαίνεται να τη διαψεύδει».
Ο κ. Πουλάκης στην επερώτησή του τονίζει ότι «η πιθανότητα ύπαρξης ραδιενεργών αποβλήτων στη “Χαλυβουργία Βόλου” συνιστά μείζον θέμα για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της Μαγνησίας και την προστασία του περιβάλλοντος» και ζητάει από τους κ.κ. Αγοραστό και Κοπάνα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βασιμότητα των ως άνω πληροφοριών και τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα, ζητά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενημερωθούν και να επιληφθούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, ΥΠΕΚΑ και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κ.λπ.).
Tο πλήρες κείμενο της επερώτησης του κ. Πουλάκη έχει ως εξής:

Βόλος, 9/7/2012
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : (1) τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστό και
(2) τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Σποράδων, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Οικονομίας, Προστασίας Καταναλωτή (και ως αρμόδιο για τη Μαγνησία), κ. Αργ. Κοπάνα

Θέμα : Ραδιενεργά απόβλητα στη Χαλυβουργία Βόλου.
 Εξαιρετικά ανησυχητικές πληροφορίες, σχετικά με ραδιενεργό φορτίο το οποίο εντόπισαν οι αρχές της Σαρδηνίας σε πλοίο που μετέφερε απόβλητα από τη "Χαλυβουργία Βόλου" προς καύση, έχουν έρθει στη δημοσιότητα από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA στις 27 Ιουνίου, αλλά και τις ιταλικές εφημερίδες "Ουνιόνε Σάρντα" και "Λα Νουόβα Σαρντένια".
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλοίο "Eilsum”, το οποίο ξεκίνησε από τη "Χαλυβουργία" με προορισμό την εταιρεία "Portovesme Ltd" (Όμιλος Glencore), που βρίσκεται στην επαρχία Καρμπόνια - Ιγκλέσιας της Σαρδηνίας. Με την εν λόγω εταιρεία ο ελληνικός Όμιλος έχει συμβόλαιο για τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς τα επικίνδυνα απόβλητα οδηγούνται σε εγκαταστάσεις του εξωτερικού για επεξεργασία. Κάθε φορτίο αποβλήτων που οδηγείται σε αυτού του είδους τις εταιρείες προς ειδική επεξεργασία, ελέγχεται από ειδικά μηχανήματα μέτρησης ραδιενέργειας.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης και του ελέγχου χτύπησε τρεις φορές ο συναγερμός ραδιενέργειας. Οι υπεύθυνοι της ιταλικής εταιρείας κάλεσαν ειδικούς από το Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του ραδιενεργού στοιχείου Καίσιο - 137.
Το πρακτορείο ANSA στα δημοσιεύματά του αναφέρει ότι το πλοίο "Eilsum” φέρεται να είχε περάσει από ελέγχους στην Ελλάδα, όμως, κατά τον έλεγχο της ιταλικής εταιρείας χτύπησε ο συναγερμός της ραδιενέργειας. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι τα επίπεδα του Καισίου - 137 ήταν δύο με τρεις φορές πάνω από το κατώτερο όριο.
Οι υπεύθυνοι της ιταλικής εταιρείας έθεσαν αμέσως σε καραντίνα το πλοίο και ανέστειλαν το συμβόλαιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει με τη "Χαλυβουργία". Το πλοίο "Eilsum” με το υπόλοιπο φορτίο, το οποίο μετά τον συναγερμό ραδιενέργειας που χτύπησε δεν εξετάστηκε, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από εντολή που έδωσε ο νομάρχης του Κάλιαρι, ενώ τα πέντε σακιά τα οποία ξεφορτώθηκαν, στα οποία εντοπίστηκε Καίσιο - 137, παραμένουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για περαιτέρω έρευνα. Το πλοίο επέστρεψε στον Βόλο την Πέμπτη 5 Ιουλίου.
Παρά το γεγονός ότι η "Χαλυβουργία Ελλάδος", στην οποία ανήκει και το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, αλλά και οι εγκαταστάσεις της στον Νομό Μαγνησίας, στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι "Η εταιρεία εφαρμόζει προηγμένα συστήματα ελέγχου και χρησιμοποιεί τις πλέον αποτελεσματικές τεχνολογίες (Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές), ώστε να ελαχιστοποιείται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και να διασφαλίζεται η μέγιστη προστασία του προσωπικού των εργοστασίων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.», με πρακτικές οι οποίες – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνουν : «Αυστηρούς ελέγχους με ανιχνευτές τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία ραδιενέργειας τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στο τελικό προϊόν», η πραγματικότητα και το πρόσφατο εξόχως ανησυχητικό συμβάν φαίνεται να τη διαψεύδει.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η πιθανότητα ύπαρξης ραδιενεργών αποβλήτων στη «Χαλυβουργία Βόλου» συνιστά μείζον θέμα για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της Μαγνησίας και την προστασία του περιβάλλοντος, του οποίου πρέπει άμεσα να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και όλοι οι άλλοι συναρμόδιοι φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ΥΠΕΚΑ).

Στη βάση αυτή, ερωτάσθε :
1. Έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το ως άνω περιστατικό; Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πλοίο με το ραδιενεργό φορτίο; Ισχύει ότι έχει επιστρέψει στο λιμάνι του Βόλου;
2. Έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε έλεγχο των όρων λειτουργίας της «Χαλυβουργίας Βόλου», σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ. ΙΙ Γ δ.; Τι προέκυψε από τον έλεγχο;
3. Έχει ενημερωθεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) και το ΥΠΕΚΑ; Αν ναι, έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εκ μέρους τους ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών;
4. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για τον έλεγχο των ανωτέρω πληροφοριών και την εξασφάλιση της υγείας και της ζωής των πολιτών της Μαγνησίας και της προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής έναντι της απειλής τους από ενδεχόμενα ραδιενεργά απόβλητα της «Χαλυβουργίας Βόλου»;

Με τιμή,
ο ερωτών περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής της παράταξης
«Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας»
Κων/νος Πουλάκης

Λάρισα: Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Ανοικτή θα παραμείνει από σήμερα έως και την Τετάρτη η κλιματιζόμενη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, λόγω του σημερινού καύσωνα αλλά και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται και τις επόμενες ημέρες, κατόπιν εντολής της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου.

Η κλιματιζόμενη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παραμένει ανοικτή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες που πλήττονται περισσότερο λόγω ζέστης.

Ανάλογα με την πρόγνωση του καιρού θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις για τη διάθεση της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κοινό και τις επόμενες ημέρες.

Με γνώμονα την προστασία του κοινού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων εξαιτίας του καύσωνα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, ανακοινώνει προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα. Πιο συγκεκριμένα:

Συμπτώματα

Κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών ακόμα και καύσωνας, ιδιαίτερα στις πόλεις, που το φαινόμενο επιτείνεται από την ρύπανση του περιβάλλοντος, Όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει ορισμένα όρια με τη συνέργεια διαφόρων άλλων παραγόντων όπως (υγρασία, άπνοια κ.α.), είναι δυνατόν να έχουμε δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία μας, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι αυτός της θερμοπληξίας.

Τα πρώτα συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν με την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από το επιθυμητό όριο είναι: έντονη δίψα, ξηρότητα του στόματος και του δέρματος, ατονία, έντονος πονοκέφαλος, καταβολή, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετοί ταχυπαλμία. Στις σοβαρότερες περιπτώσεις (θερμοπληξία) έχουμε αυξημένη θερμοκρασία του σώματος έως 40ο βαθμούς, εμετούς, σπασμούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης.

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος της εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου. Σε ακόμη βαρύτερες καταστάσεις ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει κωματώδη κατάσταση και θάνατο.

Στα άτομα που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα και μέχρι να μεταφερθούν όσο το δυνατόν συντομότερα στα πλησιέστερα νοσηλευτικά ιδρύματα πρέπει να γίνει:

• μεταφορά σε σκιερό μέρος-αφαίρεση ρούχων,
• προσπάθεια μείωσης της θερμοκρασίας του σώματος με τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στο πρόσωπο, μασχάλες, βουβώνες, κλπ. ,
• εντριβές των άκρων με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω για την βελτίωση της κυκλοφορίας,
• χορήγηση άφθονων υγρών με μικρές ποσότητες αλατιού .

Προληπτικά μέτρα


1. Η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να προτιμάμε σκιερά και δροσερά μέρη.

2. Η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας κάτω από ηλιακή ακτινοβολία., ιδιαίτερα σε μέρη που μαζί με την υψηλή θερμοκρασία υπάρχει και πολύ υγρασία,

3. Η χρησιμοποίηση ανοιχτόχρωμων και ευρύχωρων ενδυμάτων καπέλων και σκουρόχρωμων γυαλιών.

4. Η κατανάλωση άφθονων υγρών, κυρίως νερού, φυσικών χυμών και φρούτων.
5. Η αποφυγή αναψυκτικών και οινοπνευματωδών ποτών.
6. Η διατροφή να περιλαμβάνει συχνά μικρά ελαφρά γεύματα, κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως και περιορισμό των λιπαρών ουσιών.
7. Συχνή ενυδάτωση του δέρματος άφθονο δροσερό νερό.
8. Οι χώροι εργασίας και τα διάφορα ιδρύματα πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες.

Μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, που είναι:

1. Τα μικρά παιδιά τα βρέφη και κυρίως τα νεογνά (να ντύνονται ελαφρά με ελεύθερα τα άκρα, και να χορηγούνται εκτός το γάλα επιπλέον υγρά).
2. Τα κατακεκλιμένα άτομα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
3. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
4. Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως: καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.

Όσοι κάνουν χρήση διουρητικών, αντιχολινεργικών, ψυχοφαρμάκων, αντισυλληπτικών, ορμονούχων σκευασμάτων συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων, κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.

Προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης στο skopelos news!

Προσπάθεια φίμωσης του πλουραλισμού και της ελεύθερης πληροφόρησης για την Σκόπελο και για τους εκατομμύρια αναγνώστες μας σε όλον  τον κόσμο αυτό που γίνετε από κάποια δημόσια αρχή στην Σκόπελο  δεν θα το αφήσουμε έτσι ....εμείς είμαστε επιφυλακτική για την έκβαση αυτής της κατάστασης ,τα μεγάλα συμφέροντα με τους προστάτες τους στην Σκόπελο δεν μπορούν να αντέξουν την κριτική μας 

ζητάμε την υποστήριξη όλου του κόσμου και σας παρακαλούμε να είσαστε σε συνεχή παρακολουθήσει του skopelos news για τυχόν έκτακτα περιστατικά.....

«Γιατί τόσοι νεκροί;»

Την ανευθυνότητα των ρωσικών Αρχών καταγγέλλει ο Τύπος

Ο ρωσικός Τύπος καταγγέλλει σήμερα την ανικανότητα των αρχών να αντιμετωπίσουν μία σειρά φυσικών καταστροφών, θέτοντας στο στόχαστρο ειδικά τις τοπικές αρχές μετά από το θάνατο 177 ανθρώπων στη Μαύρη Θάλασσα από τη θεομηνία.

Γεγονός σπάνιο στη Ρωσία, τόσο ο κυβερνητικός, όσο και ο αντιπολιτευτικός Τύπος καταγγέλλουν ομόφωνα τις τοπικές αρχές.

«Η τραγωδία του Κριμσκ...αποτελεί την τέλεια απόδειξη των συνεπειών στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η αμέλεια και το να αφήνεις τα πράγματα στην τύχη», γράφει η Izvestia.

Η οικονομική εφημερίδα Vedomosti τονίζει ότι οι αρχές γνώριζαν τους κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων, αφού η περιοχή υπέστη τις ίδιες καταστροφές το 2002, οπότε 200 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Η καταστροφή «δείχνει την ίδια αναποτελεσματικότητα των αρχών να υπερασπισθούν τον πληθυσμό, τόσο από τις φυσικές καταστροφές, όσο και από το κοινό έγκλημα», γράφει η Vedomosti καταδικάζοντας «την ανικανότητα και την ανευθυνότητα των πολιτικών αξιωματούχων».

«Γιατί τόσοι νεκροί;», είναι ο τίτλος της Komsomolskaia Pravda, ενώ για την Moskovski Komsomolets: «Θα μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει και να αποφύγουμε την καταστροφή του Κριμσκ». «Και το ακόμη τρομακτικότερο: οι κάτοικοι οποιασδήποτε μεγάλης ή μικρής πόλης, οποιασδήποτε "προβληματικής" περιοχής της χώρας μπορούν να ζήσουν μία ανάλογη κατάσταση» και δεν χρησιμεύει σε τίποτε να περιμένει κανείς την αρωγή της πολιτείας, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά τις φυσικές καταστροφές» προειδοποιεί η Moskovski Komsomolets.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ Αλεξάντρ Τκάτσεφ εξέφρασε «μεγάλη έκπληξη για τις φυσικές καταστροφές», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

«Πρόκειται για μία καταστροφή ισοδύναμη με έναν σεισμό...τι μπορούμε να κάνουμε; Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτε εδώ, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα», είπε.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/380970/giati-tosoi-nekroi/ 

Οι αρετές του Έλληνα...

Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.
Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς,
τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς,
τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.
Για τους Έλληνες είπε: θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.
Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
- Έχεις δίκιο, Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
#
Κι έτσι κι έγινε:
Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος,
αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος,
κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο.

Βρετανικές ειδικές δυνάμεις διείσδυσαν στην Συρία - Οι ΗΠΑ μιλούν για "επικείμενη επίθεση"


Βρετανικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στην Συρία από το τουρκικό έδαφος αναφέρουν βρετανικές, ισραηλινές και γαλλικές πηγές και μάλιστα ενεπλάκησαν σε μάχες με τον συριακό Στρατό. Η βρετανική μονάδα εισήλθε 10 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος, πραγματοποίησε αποστολές επιθετικής αναγνώρισης, αιχμαλώτισε Σύρους στρατιώτες και επέστρεψε στην Τουρκία.
Η εξέλιξη θεωρείτι προεόρτιο αεροπορικής προσβολής από του δυτικούς, την ίδια ώρα που χθες αργά το βράδυ η Χ.Κλίνοτν ζήτησε από τον Άσαντ για άλλη μία φορά να παραιτηθεί "Για να μην καταστραφεί η χώρα από την επικείμενη επίθεση". Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τέτοια ορολογία και επιβεβαιώνουν εμμέσως ότι πρόκειται να υπάρξει επίθεση.
Ανάλογη αποστολή είχαν εκτελέσει πριν μερικούς μήνες και οι Γάλλοι, αλλά κατέληξε άδοξα στην σύλληψη όλης της ομάδας της Λεγεώνας των Ξένων που συμετείχε στην αποστολή. Οι Γαλλοι παραδόθηκαν στην πατρίδα τους μετά από μεσολάβηση της Ρωσίας..
Την ίδια στιγμή η Ρωσία με διαρροές πηγών της προειδοποιιεί ότι αν υπάρξει επίθεση κατά της Συρίας θα διακόψει το εμπάργκο προηγμένων όπλων που έχει επιβάλει στο Ιράν και θα παραδώσει άμεσα τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU2 που έχει παραγγείλει και των οποίων την παράδοση έχει ματαιώσει.

Στις χθεσινές ασκήσεις οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε μαζικές εκτοξεύσεις πάσης φύσεως βλημάτων και έδωσαν στην δημσιότητα βίντεο με την εξαπόλυση αντιπλοϊκών βλημάτων (SS.N-2 Styx κλπ) από χερσαίες και θαλάσσιες πλατφόρμες. 
Οι ασκήσεις πραγματοποιηθήκαν το διήμερο του σαββατοκύριακου παρουσία του υπουργού Άμυνας της χώρας Dawud Abdallah Rahijia. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την απώθηση ξαφνικής εισβολής η οποία θα εκδηλωνόταν από την θάλασσα.  Ακολουθεί το βίντεο της συριακής τηλεόραση

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 20 ετών, μία 28χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 47χρονος Έλληνας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 25χρονος Αλβανός είχε τοποθετήσει ποσότητες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 10 γρ. στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου, χρησιμοποιώντας το ως χώρο προσωρινής αποθήκευσης ναρκωτικών. Οι ποσότητες είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί από αστυνομικούς.

Ο 25χρονος, μαζί με τον 20χρονο αδελφό του και την 28χρονη υπήκοο Ρουμανίας, από κοινού, διακινούσαν και πουλούσαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη και κοκαΐνη) στην ευρύτερη περιοχή.

Η 28χρονη αλλοδαπή το μεσημέρι του Σαββάτου πώλησε στον 47χρονο Έλληνα ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 3,8 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 80 ευρώ. Ο 47χρονος ακινητοποιήθηκε λίγο μετά την αγορά των ναρκωτικών και συνελήφθη.

Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 25χρονου και της 28χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 6,4 γραμμαρίων
• τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων
• το χρηματικό ποσό των 1.545 ευρώ και
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• είκοσι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 100,4 γραμμαρίων
• μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• τρία κινητά τηλέφωνα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• είκοσι έξι συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 120,6 γραμμαρίων
• τρεις συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων
• επτά κινητά τηλέφωνα
• το χρηματικό ποσό των 1.545 ευρώ και
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης από την κατοχή των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: flashnews.gr

ΦΟΡΟ-ΕΠΙΔΡΟΜΗ 2012 Αντιλαϊκή σκυτάλη στη «νέα» συγκυβέρνηση

Ασήκωτα χαράτσια και φόροι με τα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας. Απειλούν με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων. Νέα επιδρομή με χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία και στο πετρέλαιο θέρμανσης
Με τις μαζικές αποστολές των φετινών πολυεκκαθαριστικών της Εφορίας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα συνολικά, στο κάθε ξεχωριστό λαϊκό σπίτι, συνεχίζεται η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, πολιτική που σήμερα έχει αναλάβει να εφαρμόσει η «νέα» συγκυβέρνηση. Ασήκωτοι φόροι και άλλα χαράτσια μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητα του λαού, διαμορφώνουν την πραγματικότητα από την επόμενη κιόλας μέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Η καταλήστευση που εξελίσσεται τις μέρες αυτές αποτελεί την αδιάλειπτη συνέχεια των εφαρμοστικών και άλλων νόμων που ψήφισαν οι ταγοί της εξουσίας του κεφαλαίου στην αμέσως προηγούμενη περίοδο. Ερχονται τώρα να τους περπατήσουν στην πράξη, να διαμορφώσουν συνθήκες απόγνωσης στα λαϊκά νοικοκυριά, να συμπληρώσουν από την πλευρά του κράτους των καπιταλιστών, την καταλήστευση του ανθρώπινου μόχθου που συντελείται στο εργοστάσιο, στο γραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Με εκβιασμούς και απειλές για κατάσχεση του μισθού και της σύνταξης επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να μαζέψει από τα λαϊκά στρώματα τα κάθε είδους ληξιπρόθεσμα χαράτσια και τα άλλα εμφανιζόμενα χρέη προς την Εφορία. Με το νομικό πλέγμα που θεσμοθέτησαν μπορούν να ενεργοποιούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για εμφανιζόμενες οφειλές που ξεκινούν μόλις από τα 300 ευρώ, και οι οποίες δεν έχουν μπει σε κάποια «ρύθμιση», όπως για παράδειγμα αυτή για τα «ληξιπρόθεσμα χρέη». Απειλούν με κατασχέσεις απευθείας στις μισθοδοσίες των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων. Το μέτρο, που αναμένεται να προσλάβει διαστάσεις, είναι «καρπός» της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Και την τελευταία δεκάρα που αρπάζουν από το λαϊκό εισόδημα την προορίζουν για τους μεγαλοδανειστές του αστικού κράτους, κάτι που «μεταφράζεται» σε νέα προνόμια, τρανταχτές φοροαπαλλαγές κ.ά. για τα μονοπώλια, τις μερίδες της πλουτοκρατίας.
Ληστεία του Λαού
Στις φετινές δηλώσεις εισοδήματος - πέρα και πάνω από τη ληστεία που συντελείται με το ΦΠΑ και τους άλλους φόρους στη λαϊκή κατανάλωση - πάντα σύμφωνα με τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων:
Το κουτσουρεμένο επίσημο αφορολόγητο (στα 5.000 από 12.000 ευρώ) ισχύει για το σύνολο των μισθών και συντάξεων που καταβλήθηκαν στο 12μηνο του 2011. Το διέλυσαν με διαδοχικούς νόμους, αρχικά από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ και στη συνέχεια από τα 8.000 στα 5.000 ευρώ. Η παρακράτηση φόρου για το α' εξάμηνο του 2011 έχει υπολογιστεί με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και για το β' εξάμηνο με 8.000 ευρώ. Με την εκκαθάριση των δηλώσεων θα το μαζέψουν αναδρομικά με βάση το ισχύον σήμερα (5.000 ευρώ). Ερχονται από φέτος να φορολογήσουν τη φτώχεια, εισοδήματα από 357 ευρώ το μήνα! Για εισόδημα στα 12.000 ευρώ (857 ευρώ το μήνα) που μέχρι πέρυσι ήταν αφορολόγητο βάζουν φόρο 700 ευρώ!.. Μισθωτός με 2 προστατευόμενα παιδιά και εισόδημα στα 15.000 ευρώ - αφορολόγητο μέχρι πέρσι - θα τους πληρώσει για πρώτη φορά 840 ευρώ! Για 3 παιδιά και για εισόδημα στα 23.500 ευρώ, επίσης για πρώτη φορά φέτος, επιβάλλουν φόρο που φτάνει στα 2.595 ευρώ!
Ταυτόχρονα ισχύουν και θα υπολογιστούν με την εκκαθάριση τα διογκωμένα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης. Από φέτος οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρους ακόμα και για ανύπαρκτα εισοδήματα. Με το κόλπο των «τεκμηρίων», ο καθένας υπολογίζεται ότι έχει εισόδημα 3.000. Αν ζει σε σπίτι 80 τετραγωνικών για κάθε τετραγωνικό υπολογίζεται άλλο τεκμήριο 40 ευρώ στο τετραγωνικό, δηλαδή για ολόκληρο το σπίτι 3.200. Αυτός ο φορολογούμενος, ακόμα και αν δεν είχε δεκάρα εισόδημα πέρσι, θα κληθεί να πληρώσει φόρο με βάση τα δύο τεκμήρια, δηλαδή τις 3.000 και τα 3.200 ευρώ, άρα για 6.200, που με συντελεστή 10% σημαίνει φόρο 620 ευρώ.
Εχουν πετσοκόψει και τις «ελαφρύνσεις» για τις δαπάνες των νοικοκυριών, όπως για νοίκια, τόκους στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια παιδιών κ.ά. Η επιπλέον κλοπή θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά της Εφορίας:
Νοίκια: Μέχρι τώρα έδιναν «έκπτωση φόρου» στα 240 ευρώ. Τώρα κι αυτό το καρατομούν στα 100 ευρώ, μαζεύοντας δηλαδή πρόσθετα χαράτσια από 140 ευρώ από κάθε λαϊκό νοικοκυριό που μένει στο νοίκι. (Επιπλέον για εκείνα τα λαϊκά νοικοκυριά που παίρνουν το όποιο ευτελές επίδομα για νοίκι, καταργούν ολοκληρωτικά κάθε «ελάφρυνση» για τη δαπάνη, δηλαδή σε σχέση με τις περσινές δηλώσεις σ' αυτές τις περιπτώσεις αρπάζουν 240 ευρώ)...
Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζουν και τις δαπάνες για τα φροντιστήρια των παιδιών, όπου η παρεχόμενη έκπτωση μπορεί να φτάσει το πολύ στα 100 ευρώ, από 240 ευρώ μέχρι πέρσι. Ετσι, από κάθε λαϊκή οικογένεια που μένει στο νοίκι και με 1 παιδί στο φροντιστήριο - και μόνο από αυτές τις 2 κατηγορίες δαπανών - αρπάζουν από 280 ευρώ (140 ευρώ για τη δαπάνη ενοικίου και άλλα τόσα για τα δίδακτρα).
Τόκοι στεγαστικών δανείων: Πετσοκόβουν στο μισό την έκπτωση φόρου στο 10% από 20% για τα δάνεια μετά το 2003 και έναντι έκπτωσης για ολόκληρο το ποσό από το εισόδημα για τα παλαιότερα δάνεια, που ίσχυε στις περσινές δηλώσεις.
Περικόπηκε (στα 2.000 από 2.400 ευρώ) η μείωση φόρου που προκύπτει για τους φορολογούμενους με αναπηρία πάνω από 67% και δίνεται με τη μορφή προσαύξησης του αφορολόγητου.
Αναγκάζουν οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά να μαζεύουν μεγαλύτερης αξίας αποδείξεις, στο 25% του εισοδήματος. Ετσι, όχι μόνο καταργούν κάθε επιστροφή φόρου, αλλά βάζουν και ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα! Για παράδειγμα, αν η απαιτούμενη αξία των αποδείξεων είναι 6.000 ευρώ και η προσκομιζόμενη στα 4.000 ευρώ, πάνω στη «διαφορά» (2.000 ευρώ) επιβάλλουν και πρόστιμο 10%, δηλαδή 200 ευρώ! Εν προκειμένω βάζουν χαράτσια πάνω σε ανύπαρκτες καταναλώσεις, για τα παραγόμενα εμπορεύματα των καπιταλιστών που τους έχουν ξεμείνει απούλητα στο ράφι!
Και το χαράτσι...
Μαζί με τα εκκαθαριστικά της Εφορίας θα στείλουν τα χαρατσόχαρτα με το «τέλος αλληλεγγύης» που αφορά στα λαϊκά εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρσι (μέσα στο 2011). Από την 1η Γενάρη φέτος (εισοδήματα 2012) μαζεύουν το συγκεκριμένο χαράτσι μήνα με το μήνα απευθείας από τις μισθοδοσίες των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων. Φέτος δηλαδή το συγκεντρώνουν εις τριπλούν: Τις δόσεις που τρέχουν για τα εισοδήματα του 2010, το χαράτσι που θα στείλουν για το 2011 μαζί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, ταυτόχρονα με τη μήνα - το μήνα παρακράτηση που διενεργούν για το 2012 πέρα και πάνω από τη μηνιάτικη παρακράτηση για το φόρο εισοδήματος. Το λεγόμενο «τέλος αλληλεγγύης» υπολογίζεται με συντελεστή 1% στην κλίμακα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ και με 2% στα εισοδήματα από 20.000 μέχρι 50.000 ευρώ και το υπολογίζουν πάνω στο μεγαλύτερο εισόδημα που προκύπτει, τεκμαρτό ή πραγματικό. Αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, πέρα από το φόρο, πέρα και από το «τέλος αλληλεγγύης», χαρατσώνονται και με το διογκωμένο «τέλος επιτηδεύματος». Για το 2012 (στις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200 χιλιάδες) φτάνει στα 500 ευρώ (από 300 ευρώ το 2011) και στα 400 ευρώ (από 300) για τους επαγγελματίες με έδρα σε μικρότερες πόλεις.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση στις πρώτες παρτίδες που αφορούν σε περίπου 1,4 εκατ. φορολογικών δηλώσεων, από τα οποία προκύπτουν τα παρακάτω:
-- Καθένας από τους περίπου 936.000 παραλήπτες των πρώτων εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρώνει κατά μέσο όρο πρόσθετο φόρο από 1.500 ευρώ, που μπορεί να πληρωθεί μέχρι και σε τρεις μηνιάτικες δόσεις.Για λόγους διαχείρισης, προκειμένου να καταφέρουν να μαζέψουν και την επόμενη σοδειά με τα χαράτσια -όπως αυτά πάνω στη λαϊκή κατοικία που μέχρι τώρα μάζευαν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ- εξετάζουν την πληρωμή τους σε περισσότερες δόσεις.
-- Οι 2 στους 3 (67%) φορολογούμενοι παραλαμβάνουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, έναντι 2 στους 10 (20%) που είχε διαμορφωθεί η αναλογία στις περσινές δηλώσεις.
-- Ο καθαρός φόρος (μετά τις τυχόν επιστροφές που φέτος έχουν εξαϋλωθεί) φτάνει στα 1,4 δισ. ευρώ, ποσό που ήδη έχει ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ που βεβαιώθηκαν πέρσι στο σύνολο της εκκαθάρισης και που αφορούσε σε 5,7 εκατ. φορολογικές δηλώσεις.
Μόνο η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης απομένει προκειμένου αμέσως μετά να μαζέψουν και τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, αυτά που μέχρι τώρα άρπαζαν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ακόμα, από τον Οκτώβρη φέτος, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, κλιμακώνουν παραπέρα την επίθεσή τους με την εξίσωση του συντελεστή των ειδικών φόρων κατανάλωσης ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών με το πετρέλαιο κίνησης. Μετά τις τρανταχτές ανατιμήσεις των ειδικών φόρων από τα 21 ευρώ (για το 2010) στα 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο (2011) κλιμακώνουν με την εκτόξευση στα 412 ευρώ (!) από το φθινόπωρο του 2012.

Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Γενικευμένος πόλεμος κατά των λαϊκών συμφερόντων

MotionTeam
Διαρκή φτώχεια, θυσίες δίχως τέλος και ζωή κόλαση, επιφυλάσσει για το λαό το σχέδιο εξόδου από την κρίση που υλοποιεί για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τις προγραμματικές δηλώσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή.
Αν και, όπως αναμενόταν, ο Αντ. Σαμαράς ανέδειξε σε ύψιστη προτεραιότητα τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, τα λουκέτα σε δεκάδες φορείς του Δημοσίου και την εκποίηση των «φιλέτων» της ακίνητης περιουσίας, ωστόσο την ίδια στιγμή έγινε φανερό ότι πρόκειται για ένα μόνο από τα μέτωπα του γενικευμένου πολέμου κατά των λαϊκών συμφερόντων που σχεδιάζει να εξαπολύσει τους επόμενους μήνες.
Στο επίκεντρο, παρά την απατηλή εικόνα που καλλιεργείται, θα βρεθούν οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές σε Εργασιακό και Ασφαλιστικό, που υπηρετούν τη στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης», δηλαδή της παραπέρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
«Είμαστε μια χώρα που πρέπει να γίνει φιλική για επενδύσεις. Γιατί μόνον αυτές δημιουργούν θέσεις εργασίας, που είναι το "νούμερο ένα" μεγάλο ζητούμενο σήμερα...», τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που υλοποιεί η νέα συγκυβέρνηση. «Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα» και οι προτεραιότητες που παρουσίασε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός καταδεικνύουν ακριβώς την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη «προσέλκυση των επενδύσεων». Δηλαδή «γην και ύδωρ» στα μονοπώλια, πράγμα που σημαίνει δωρεάν φιλέτα γης και υποδομές, μόνιμη φοροασυλία και απαλλαγή από τις εργοδοτικές εισφορές, φτηνή εργατική δύναμη, κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διάλυση του λεγόμενου κοινωνικού κράτους, «ασφάλεια» στο κεφάλαιο έναντι του εργατικού - λαϊκού κινήματος... Αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά ο πρωθυπουργός παρουσίαζε ως πρότυπο «επένδυσης» το εργασιακό κάτεργο της κινεζικής «Cosco» στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τις πρώτες εξαγγελίες της συγκυβέρνησης είναι η δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), που εγγυώνται «ιδανικές συνθήκες» για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο η ανάδειξη του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε πρώτη προτεραιότητα υπηρετεί συγκεκριμένους στόχους: Πρώτον, να στείλει το μήνυμα στην εγχώρια πλουτοκρατία και τους ξένους συμμάχους της (τρόικα) ότι είναι αποφασισμένη να φέρει σε πέρας την αποστολή της, να υλοποιήσει δηλαδή το σύνολο των δεσμεύσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί. Δεύτερον, επιδιώκει να καλλιεργήσει σύγχυση και αυταπάτες στο λαό ότι τάχα αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των πάντων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα «γλυτώσουν» οι μισθοί και οι συντάξεις από νέα σφαγή. «Δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα ή απαξιώνονται»... δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας να διασφαλίσει την ανοχή, αν όχι τη συναίνεση, των λαϊκών στρωμάτων στο γενικευμένο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.
Πράγματι αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, τα πάντα, από τα νερά μέχρι την ηλεκτρική ενέργεια, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, θα δοθούν στα μονοπώλια, με καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του λαού.
Συγκεκριμένα, στο πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων, που όπως καυχήθηκε ξεπερνά τις «άμεσες συμβατικές μας υποχρεώσεις» έναντι των δανειστών, περιλαμβάνονται: Το λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), παραγωγικά τμήματα της ΔΕΗ (δηλαδή μονάδες, ορυχεία κλπ), εταιρείες υδάτων (όλες), συμβάσεις παραχώρησης σε λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια. Εννοείται ότι θα προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο.
Παράλληλα δίνονται τα «φιλέτα» της ακίνητης περιουσίας με πρώτο και καλύτερο το Ελληνικό, ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία «επενδυτικού σχήματος ειδικού σκοπού» που θα αναλάβει να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία «που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο»!
Προχωρά επίσης το κλείσιμο ή η συγχώνευση δεκάδων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που θα επιλεγούν από τον κατάλογο εκατοντάδων τέτοιων οργανισμών που έχει καταρτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου. Το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε το παραμικρό για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 φέτος και κατά επιπλέον 135.000 την τριετία 2013-2015, διαψεύδοντας τις «διαρροές» των προηγούμενων ημερών ότι τάχα θα εξέφραζε την αντίθεσή του στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Επιταχύνεται η σφαγή μισθών και συντάξεων
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει το παραμικρό για τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και τις άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, επιδιώκοντας προφανώς να παρατείνει την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων στη νέα συγκυβέρνηση. Ομως την ίδια στιγμή διαμήνυσε στο κεφάλαιο ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές» που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η δραστική μείωση των μισθών και το σάρωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα επιταχυνθούν. «Οι διαρθρωτικές αλλαγές που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι πρωτίστως δικός μας στόχος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Οσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει και εξαπατήσει το λαό δηλώνοντας ότι ισχύει τάχα το προεκλογικό ψέμα «όχι νέα μείωση μισθών και συντάξεων όχι νέοι φόροι», που για ευνόητους λόγους συμπεριέλαβαν στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να προχωρήσει σε νέα σφαγή των μισθών και των συντάξεων. Φρόντισε να το υπενθυμίσει για λογαριασμό των δανειστών και εταίρων αλλά και της εγχώριας πλουτοκρατίας ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) X. Ράιχενμπαχ. «Ηδη έχει γίνει το πρώτο βήμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μία σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους, η οποία πρέπει θα συνεχιστεί για να γίνουν οι όροι ανταγωνιστικότητας ακόμη καλύτεροι τα προσεχή χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα.
Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, που μετά από τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας την Παρασκευή, δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να πετύχουμε το στόχο της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής». Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, όπως η καταβαράθρωση του μέσου μισθού στα επίπεδα του κατώτατου μισθού των 500-400 ευρώ, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο κατώτατος μισθός να πάει ακόμα πιο κάτω, ώστε να προσεγγίσει τα επίπεδα των γειτονικών χωρών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Το μόνο που φαίνεται να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει με καθυστέρηση κάποιων μηνών όσα προβλέπονται στο νέο μνημόνιο.
Η μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους αποτελεί τη σημαντικότερη «διαρθρωτική αλλαγή» στη στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης», που διασφαλίζει ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει με την ένταση της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και εξαθλίωση του λαού.
Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που μεταξύ άλλων σημαίνει νέες περικοπές στο ύψος του εφάπαξ, αλλά και νέα μείωση των συντάξεων προκειμένου, εκτός των άλλων, να καλυφθούν οι απώλειες από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών («μη μισθολογικό κόστος») κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Παράλληλα με βάση το νέο μνημόνιο μέχρι το 2015 θα πρέπει να «εξοικονομηθούν» 2 δισ. ευρώ από κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, που σημαίνει νέα άγρια επίθεση στα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός βαφτίζει τις δαπάνες για τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα ως «σπατάλη», ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού. Το επόμενο διάστημα όμως θα παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα βάρβαρων περικοπών κοινωνικών δαπανών στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. για τη διετία 2013-2014.
Πριν καν ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Χ. Ράιχενμπαχ δήλωνε ενθουσιασμένος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ: «Υπάρχει καθαρή αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να δράσει, και υπάρχει η βούληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε βαθμό που δεν έχω ξαναδεί ως τώρα στην Ελλάδα».
Η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο νέα δεινά και βάσανα έχουν να περιμένουν και γι' αυτό δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αναμονή και ανοχή. Μπορούν να τους αντιμετωπίσουν μόνο με τη δύναμη της οργάνωσης, αλληλεγγύης και μαζικής αντεπίθεσης, παραμερίζοντας τα κάθε είδους χρεοκοπημένα ιδεολογήματα περί μονόδρομου της ΕΕ και του καπιταλισμού. Αμεσα πρέπει να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, στα χωριά, για να βγουν με τις δικές τους δυνάμεις, από το τούνελ του ευρωμονόδρομου της εξαθλίωσης. Εντείνοντας τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Π. Κ

Aποκρατικοποιήσεις ΤΩΡΑ! STOP στο σπάταλο κράτος!

Εύβοια: Πατέρας βρήκε το παιδί του νεκρό

Είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι
Το τραγικό συμβάν έγινε στην Αμάρυνθο Εύβοιας το πρωί της Κυριακής. Ο άτυχος πατέρας αναζητούσε τον 40χρονο γιο του, που είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το «LamiaReport.gr», όταν ανέβηκε στην ταράτσα της μονοκατοικίας και άνοιξε το δώμα πάγωσε. Το παιδί του ήταν νεκρό, καθισμένο σε μια καρέκλα και...

 δίπλα του η κυνηγετική καραμπίνα με την οποία, όπως όλα δείχνουν, είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και διερευνά τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν τον 40χρονο στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.

Καύσωνας διαρκείαςΣτο «κόκκινο» βρίσκεται ο υδράργυρος, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται τουλάχιστον για τις επόμενες έξι με επτά ημέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο, για την οποία οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα είναι πιο θερμή από τις προηγούμενες χρονιές. Σε πολλές πόλεις της χώρας θα επικρατεί «ασφυξία», καθώς το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα αποπνικτικό.


(Δορυφορική φωτογραφία της Ελλάδας. Πηγή:EMY)

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται από την ΕΜΥ:

1) στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται από την Τρίτη (10-7-2012) να φθάσει τους 39° και πιθανόν από την Τετάρτη (11-7-12) τους 40° Κελσίου

2) στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη (10-7-12) το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39° και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40°, χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να φθάσει και τους 41° Κελσίου

3) στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Πέμπτη (12-7-12) η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37° Κελσίου και κατά περιόδους τους 38° με 39° βαθμούς Κελσίου

4) στην Ήπειρο τους 37° με 38° και μεσοβδόμαδα κατά τόπους τους 39° Κελσίου

5) στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες τους 36° με 37° Κελσίου

6) στα νησιά του Αιγαίου οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 35° με 36° Κελσίου και μόνο στη Νότια Κρήτη από την Τρίτη (10-7-2012) κατά τόπους και κατά διαστήματα η θερμοκρασία θα φθάνει τους 38° με 39° Κελσίου.

Δορυφορική εικόνα από την Ανατολική Μεσόγειο
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

« Έναρξη θερινών εκπτώσεων»Ευκαιρία για τόνωση της αγοράς, δίνοντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές  τη δυνατότητα να προμηθευτούν  χρήσιμα προϊόντα σε πολύ καλές τιμές, αποτελούν οι θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.
Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου, η Αντιπεριφερέρεια Λάρισας (Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, θέλοντας να συμβάλει στη σωστή διαχείριση του θεσμού των εκπτώσεων, αλλά και στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


«Επιτρέπεται σε κάθε εμπορική επιχείρηση η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές, λόγω τέλους εποχής «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» από 16-07-2012 έως 31-08-2012 για όλη την επικράτεια.

Οι εκπτώσεις μπορούν να αφορούν το σύνολο των ειδών εμπορίου της Εμπορικής Επιχείρησης που τις διενεργεί.

Η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Προαιρετικά μπορούν να αναφέρουν και το ποσοστό έκπτωσης.

Οι καταναλωτές πριν καταλήξουν στις αγορές τους να κάνουν έρευνα αγοράς, να απαιτούν την ύπαρξη πινακίδων, όπου θα αναγράφεται η αρχική και η νέα τιμή, να ζητούν απόδειξη λιανικής πώλησης.

Να καταγγέλλουν στην Υπηρεσία μας κάθε περίπτωση που κατά την άποψή τους θεωρείται ότι οι εκπτώσεις  δεν είναι πραγματικές ή που με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρείται παραπλάνηση,  στα τηλέφωνα: 2413506377 & 2413506380 -1.   

Στόχος είναι να αποφευχθούν αθέμιτες πρακτικές ώστε, αφενός να διασφαλιστεί το υγιές εμπόριο και η ομαλή λειτουργία της αγοράς κι αφετέρου να προστατευθούν οι καταναλωτές».

Σε σχετική της δήλωση η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της  οικονομικής κρίσης. Tο εισόδημά όλων μας έχει περιοριστεί  σημαντικά  με φυσικό επακόλουθο να έχει συρρικνωθεί  και η αγοραστική μας δύναμη.  Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσουν οι καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους με χρήσιμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Χρειάζεται, όμως  και προσοχή ώστε οι αγορές να γίνονται σε αντιστοιχία με την οικονομική  δυνατότητα του καθενός και τις ανάγκες του.  
 Βεβαίως, συστήνουμε για άλλη μία φορά στους καταναλωτές να επιλέγουν τα τοπικά καταστήματα και προϊόντα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και τόνωση της εγχώριας οικονομίας».

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


1 / 3
Κώστας Αγοραστός: «Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί σημαντική δομή. Η συνέχισή του είναι απαραίτητη»Συνάντηση με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Αικατερίνη Σπανού και τα μέλη του συλλόγου τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς παρά την τρίμηνη παράταση των συμβάσεών τους, από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη συνέχισή του το φθινόπωρο. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από προηγούμενα έτη τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί σημαντική κοινωνικο-υποστηρικτική δομή και αποτελεί θεσμό που έχει προσφέρει πολλά μέχρι σήμερα. Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση και ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας χρειάζονται φροντίδα και στήριξη το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα ώστε να υπάρξει διέξοδος που θα ανακουφίσει τόσο τους περίπου 300 εργαζόμενους του Προγράμματος στη Θεσσαλία, όσο και τους τρεισήμισι με τέσσερις χιλιάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό και θα θέσει το θέμα στην συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ. προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι, τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τόνισε δε ότι παρά το ότι το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ καθώς δεν ανήκει στις επιλέξιμες δαπάνες, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πώς αυτό το καθεστώς θα μπορούσε να αλλάξει.
Η κα Σπανού και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη στήριξη και τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα του συλλόγου τους, τόνισαν δε ότι αν δεν πληρωθούν έγκαιρα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές συνδιαλλαγές τους με το κράτος (δηλαδή πληρωμή φόρων, τελών κ.α)

Χαλάρωσε ρε μην σου φύγει κάνα καλτσόν ποιος νομίζεις πως εισε?

Χαλάρωσε ρε μην σου φύγει κάνα καλτσόν ποιος νομίζεις πως εισε?
άντε γιατί αρκετά σε ανεχτικά με τόσο καιρό και κάναμε την πάπια σε πολλές μαλακίες σου

«Κάηκε» ο Βόλος! [φωτο]

alt
Την επιστροφή της στην Football League μετά από πέντε χρόνια (σεζόν 2006-07) πανηγυρίζει από χθες το απόγευμα η Νίκη Βόλου μετά την ισοπαλία με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στην τελευταία αγωνιστική της Football League 2. 
Τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι παίκτες του βολιώτικου συλλόγου το γιόρτασαν με την ψυχή τους μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. 

Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας πέρασαν μία σεζόν γεμάτη δυσκολίες και αρκετές προσπάθειες, οι οποίες στο τέλος επιβραβεύτηκαν με το «εισιτήριο» της ανόδου. 

Έτσι, όπως ήταν φυσικό έγιναν ένα «κουβάρι» με τους οπαδούς της Νίκης Βόλου. Η άνοδος στην μεγαλύτερη κατηγορία συνέπεσε χρονικά και με την επίσημη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στον δικηγόρο Ανδρέα Πάτστη, κάτι που σκορπίζει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας.
Τέλος, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στην ομάδα της Τσαριτσάνης που αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την άνοδο στην football league. 
alt
alt

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου