Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σκοπέλου, Γιώργος Αναγνώστου, κάνει λόγο για «μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνησηΕντονο προβληματισμό προκαλεί στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Σκοπέλου η μάλλον συγκρατημένη στάση των ελλήνων τουριστών, οι οποίοι δεν εκδηλώνουν ακόμη σαφείς προθέσεις σε σχέση με τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εν αντιθέσει προς το παρελθόν, η τουριστική κίνηση του νησιού επικεντρώνεται, την δεδομένη χρονική στιγμή, σε μεγάλο ποσοστό στους ξένους επισκέπτες, αρκετοί μάλιστα από τους οποίους, επιλέγουν την Σκόπελο για την τέλεση των γάμων τους. Το παράδειγμα μεγαλοστελεχών ξένης διαφημιστικής εταιρείας, που μετέβησαν πρόσφατα με ελικόπτερο στην Σκόπελο, προκειμένου να τελέσουν με κάθε επισημότητα τους γάμους τους, αποτελεί αναμφίβολα σημαντική στιγμή στην τουριστική πορεία της Σκοπέλου, που ευχή όλων, είναι να ακολουθήσει ανοδική πορεία στο εγγύς μέλλον.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σκοπέλου, Γιώργος Αναγνώστου, κάνει λόγο για «μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζει ότι «η πτώση ήταν ήδη ορατή από πέρυσι, αλλά φέτος το πρόβλημα εντείνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και της κατάργησης του κοινωνικού τουρισμού, στον οποίο βασίζονταν πολλοί επαγγελματίες του νησιού». Χρησιμοποιώντας την διάλεκτο των αριθμών, ο κ. Αναγνώστου επισημαίνει ότι «η κίνηση έχει μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου, σε σχέση με πέρυσι, διότι οι έλληνες τουρίστες είναι μέχρι στιγμής ελάχιστοι, σε σχέση με τους ξένους».
Οι ελπίδες των επαγγελματιών εναποτίθενται, όπως είναι προφανές, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, αλλά και στην εκπτωτική κάρτα διακοπών, που όπως όλα δείχνουν προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών ημεδαπών. Παρόλα ταύτα, ο προβληματισμός είναι έντονος, λόγω των μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών, που είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν μόνο από τις εισπράξεις της φουλ σεζόν. «Έχουμε μειώσει πάρα πολύ τις τιμές ως Σύλλογος αλλά η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, και κυρίως το υψηλό κόστος μετάβασης στα νησιά. δυσχεραίνει την εξέλιξη στον τουρισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνώστου.
Στην παρούσα φάση, η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών της Σκοπέλου είναι ξένοι και όπως τονίζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων «το νησί στηρίζονταν κατά κανόνα στον εσωτερικό τουρισμό. Η κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο, προσθέτει ο ίδιος, πρώτον διότι αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν εισπράξει ακόμη τα οφειλόμενα από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της προηγούμενης χρονιάς και παράλληλα αρκετοί συνάδελφοι βασίζονταν σε μεγάλο ποσοστό στον κοινωνικό τουρισμό».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, Παντελής Μπετσάνης, τονίζει από την πλευρά του ότι παρότι αρχίζει να παρατηρείται κινητικότητα στα καταστήματα του νησιού, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα παλαιότερων ετών. «Είναι ορατή η πτώση, αναφέρει ο κ. Μπετσάνης αλλά αναμένουμε τις πρώτες άδειες των ελλήνων τουριστών, για να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί». Ο ίδιος προσθέτει επίσης ότι «καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να επανέλθουν οι ακυρώσεις από τα γραφεία του εξωτερικού και όλοι είμαστε προβληματισμένοι, διότι έχει μειωθεί η δουλειά στις καφετέριες του νησιού, δεδομένου ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά τα οικονομικά δεδομένα του κόσμου». Η εκπτωτική κάρτα που έχει θεσπιστεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που θα κινηθεί προς την Σκόπελο, από την εγχώρια αγορά και παράλληλα θα τονώσει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες του νησιού.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Εντολή για γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών δέχθηκαν σήμερα το πρωί τα καταστήματαΕντολή για γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών δέχθηκαν σήμερα το πρωί τα καταστήματα της Αγριάς, από το ύψος του καταστήματος «Διόνυσος» μέχρι το ύψος του «Valis», μετά την καταγραφή των αυθαιρέτων κατοικιών που είχε γίνει με παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας πριν δύο χρόνια, ενώ παράλληλα οι καταστηματάρχες της παραλίας καλούνται να πληρώσουν το δεύτερο κομμάτι των διοικητικών προστίμων που ξεκινά από 1.000 ευρώ και φτάνει μέχρι τις 12.000 ευρώ.
Αναστατωμένοι οι καταστηματάρχες ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η τοιχοκόλληση των Πρωτόκολλων Κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί και σκοπό είχε τον αιφνιδιασμό τους.
Ωστόσο οι καταστηματάρχες της Αγριάς επισημαίνουν ότι στο παρελθόν, όταν ο Δήμος πραγματοποιούσε ετήσιους ελέγχους, δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι οι κατασκευές ήταν παράνομες και γι’ αυτό σήμερα απαιτούν την νομιμοποίηση των κατασκευών από τη χερσαία ζώνη, πράγμα που μπορεί να γίνει με την ανάπλαση της περιοχής.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών της Αγριάς κ. Φώτης Καραουλάκης, οι καταστηματάρχες της Αγριάς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους δικαστικά μέχρι να δικαιωθούν.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καραουλάκης πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να δώσει λύση στο πρόβλημα κι αποστασιοποιείται. «Πώς είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να μας μισθώνει τους χώρους και να μην λέει κανείς τίποτα; Τώρα ανακάλυψαν ότι όλο το παραλιακό μέτωπο και όλη η επαρχιακή οδός Βόλου - Τσαγκαράδας είναι μέσα στον αιγιαλό; Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια, δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι δίκαιο για πράγματα που δεν ευθυνόμαστε εμείς να πληρώνουμε».
Ωστόσο οι καταστηματάρχες μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση με σκοπό τον προσανατολισμό προς οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Εξαγωγικές προοπτικές για το δαμάσκηνο Σκοπέλου


Σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων MED, της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG, στα οποία εντάσσεται το πρόγραμμα AGRISLES σχετικά με την επεξεργασία και ανάπτυξη μιας διεθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα στα μεσογειακά νησιά, συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα AGRISLES αφορά στη σύνθεση και ανάπτυξη μιας διακρατικής στρατηγικής για την καινοτομία στη γεωργία, ανάμεσα στα νησιά της Μεσογείου. Εταίροι του προγράμματος είναι οργανισμοί και φορείς των μεσογειακών χωρών, με συναφή -με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής- αντικείμενο, προερχόμενοι από όλες της νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου.
Από την υλοποίηση του προγράμματος εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα για το δαμάσκηνο Σκοπέλου και τις δυνατότητες ανάπτυξης του. Συγκεκριμένα, το προϊόν κρίθηκε ότι διαθέτει σημαντικές εξαγωγικές προοπτικές, αρκεί να ικανοποιηθούν δύο βασικές προϋποθέσεις: η πιστοποίηση του, ως προϊόντος «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» και η δημιουργία μονάδας τυποποίησής του στο νησί.

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?

Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες

Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες, σε περίπτωση που η χώρα μας αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Διαβάστε περισσότερα
Με κλείσιμο των βρετανικών συνόρων στους Έλληνες μετανάστες σε περίπτωση που η Ελλαδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Κάμερον ανέφερε ότι οι υπουργοί έχουν εξετάσει ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στην Βρετανία να στερεί από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε., εάν η κρίση στην ευρωζώνη οδηγήσει σε πιέσεις και εντάσεις.
Σε εμφάνισή του πριν το υπουργικό συμβούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τα έκτακτα σχεδια για "οποιοδήποτε ενδεχόμενο".
Το χειρότερο σενάριο είναι το πώς θα καλυφθεί μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο θα πυροδοτήσει μία κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο χιλιάδων πολιτών της, που πιθανότατα θα αναζητήσουν καταφύγιο σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για να αποτρέψει μία εισροή Ελλήνων στην χώρα. «Θα είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι η χώρα ασφαλής, για να διατηρήσουμε ισχυρό το τραπεζκό μας σύστημα και την οικονομία μας εύρωστη. Ως πρωθυπουργός, σας λέω ότι αυτό είναι το πρωταρχικό σας καθήκον», τόνισε ο Κάμερον.
Σε ερώτηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για το αν θα περιορίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών να ταξιδέψουν στην Βρετανία, ο Κάμερον απάντησε ότι θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο.
"Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε. "Αλλά, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοια μέτρα, εάν υπάρξουν τετοιες πιέσεις. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο, να λαμβάνονται υπόψη τα ενδεχόμενα, να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα - υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο μας. Αλλά ελπίζω όλα αυτά να μην χρειαστούν", κατέληξε ο Κάμερον.
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση "εργάζεται σκληρά" για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ - Ολοι την Πέμπτη 5/7, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά

Ενα χρόνο μετά την απόρριψη της προηγούμενης αίτησής του, αύριο Πέμπτη 5 Ιούλη, στις 9 το πρωί, εκδικάζεται στον Πειραιά η νέα αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει ο Σάββας Ξηρός, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχεται να τον νοσηλεύσει για όσο καιρό χρειάζεται για ν' αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα στα μάτια, τα αυτιά και τα πόδια του.

Η δίκη θα ξεκινήσει το αργότερο στις 9.30, στο Α' Τριμελές (Σκουζέ 5 και Φίλωνος - Ακτή Μιαούλη, 2ος όροφος), ενώ συνήγοροι του Σάββα θα είναι ο Σπύρος Φυτράκης και η Αννυ Παπαρρούσου.

Η παρουσία όσο γίνεται περισσότερων αλληλέγγυων είναι απαραίτητη, προκειμένου να απαιτήσουμε να σταματήσει το διαρκές έγκλημα σε βάρος του πολυτραυματία αντάρτη πόλης, που εκδικητικά το αστικό κράτος τον καταδικάζει σε αργό θάνατο.
ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17227&pos=4&cat_id=48

Καταγγελία 18χρονης για βιασμό στη Σκιάθο

alt
Καταγγελία για βιασμό, έκανε χθες το πρωί μια 18χρονη τουρίστρια από τη Σουηδία, η οποία κάνει διακοπές στη Σκιάθο, σε βάρος πέντε νεαρών, ηλικίας 20 και 22 χρονών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Η νεαρή, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, γνώρισε τους Έλληνες σε μπαρ του νησιού, όπου διασκέδαζαν μαζί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως υποστήριξε, στην καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία, γύρω στις 8 το πρωί και ενώ αποφάσισαν να πάνε για ύπνο, τα πέντε αγόρια προθυμοποιήθηκαν να την πάνε στο ξενοδοχείο της και η ίδια δέχτηκε.

Ωστόσο, η αλλοδαπή ισχυρίστηκε ότι, αντί για το ξενοδοχείο, οι πέντε Έλληνες, την οδήγησαν στο δωμάτιο του ενός και την εξανάγκασαν να τους κάνει στοματικό έρωτα! Πάντως, δεν υπήρξε συνουσία, ούτε και κακοποίηση.
Μετά την καταγγελία της νεαρής, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων αγοριών από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Σκόπελος ¨¨Άι Νικόλα βοήθα τς Σκόπελο !


Σκόπελος ¨¨Άι Νικόλα βοήθα τς Σκόπελο !
γιατί πάμε κατά διάολ φέτος .....

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει την απόφαση Μαραβέγια για κατανομή πιστώσεων Leader η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου»


 
Σκάνδαλο χαρακτηρίζει η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου την  απόφαση του μέχρι πρότινος υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ναπ. Μαραβέγια, μόλις δύο ημέρες πριν τις εκλογές, ήτοι στις 15 Ιουνίου 2012, για την αυθαίρετη κατανομή πιστώσεων ύψους 13.400.000 ευρώ του Άξονα 4 του ΠΑΑ (Leader) σε «επιλεγμένους» φορείς, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως καμία ενημέρωση του συνόλου των ενδιαφερόμενων Αναπτυξιακών Εταιριών, μεταξύ των οποίων και η Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Λάρισας «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.», που υλοποιεί το πρόγραμμα Leader για το νομό Λάρισας..
Πρόκειται για  αδιάθετες πιστώσεις Δημόσιας Δαπάνης στα τοπικά προγράμματα και η  κατανομή πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και τεχνική σύσκεψη με τις Ομάδες Τοπικής Δράσης για τον καθορισμό χρήσιμων δεικτών βάσει των οποίων θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί η κατανομή (εντάξεις έργων, ποσοστά συμβατοποίησης και πληρωμών ανά Ο.Τ.Δ κλπ)
Επίσης, δεν προηγήθηκε έγγραφο της ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα με το οποίο να ζητείται να αποτυπωθούν εκ μέρους των Ομάδων Τοπικής Δράσης οι πιθανές ανάγκες για αύξηση της Δημόσιας Δαπάνης των Τοπικών τους Προγραμμάτων.
Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας εκτιμά ότι με την κατανομή των συγκεκριμένων πιστώσεων θα ήταν εφικτή η απορρόφηση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ, τα οποία θα δίδονταν εν συνεχεία για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στην περιοχή μας και κατ΄ επέκταση θα αποτελούσαν σημαντική «τονωτική» ένεση για την τοπική οικονομία.
Με σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη και τον συντοπίτη Αναπληρωτή Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξ. Χαρακόπουλο, η πρόεδρος της Ε.Δ.Π.  Leader- Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της για τη συγκεκριμένη απόφαση και  ζητά την άμεση ανάκληση της.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το οξύμωρο της υπουργικής απόφασης, πέραν του ότι ελήφθη  χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση – αξιολόγηση με τις εμπλεκόμενες ομάδες, είναι ότι δεν ελήφθη και κανένα απολύτως κριτήριο κατανομής, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα η πορεία των Αναπτυξιακών Εταιρών, το μέγεθος της περιοχής παρέμβασης, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος.
Αντίθετα, επιλέχθηκαν με «άγνωστα» κριτήρια και… κίνητρα, συγκεκριμένες και «επιλεγμένες» αναπτυξιακές εταιρίες.
Η κ. Καραλαριώτου στην επιστολή της θεωρεί τουλάχιστον  «άστοχη» την εξαίρεση της ομάδας μας από την κατανομή πιστώσεων και ζητά άμεσα ανάκληση ή τροποποίηση της απόφασης του πρώην υπουργού  κ. Μαραβέγια..
Πιο συγκεκριμένα, το ακριβές κείμενο της επιστολής της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, έχει ως εξής:
«Η εταιρεία μας με ιδιαίτερη έκπληξη έλαβε γνώση της δημοσιευθείσας στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β/1945/15-6-2012) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατανομή πιστώσεων του Άξονα 4 (LEADER)  του ΠΑΑ. 
Βαθύτατη εντύπωση μας προξένησε το γεγονός ότι μια τέτοια τόσο σοβαρή απόφαση δεν αποτέλεσε αντικείμενο  της απαιτούμενης  ελάχιστης  διαβούλευσης με τις εμπλεκόμενες ομάδες και αξιολόγησης τους,  καθώς και  ότι εκδόθηκε λίγες  μέρες προ των εκλογών.
Συγκεκριμένα  η μέχρι τώρα πρακτική που ακολουθούνταν όταν επρόκειτο για κατανομές πιστώσεων    ελάμβανε υπόψη κάποια κριτήρια όπως π.χ. το μέγεθος και τον  πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης, καθώς και την πρόοδο υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος .
Η εταιρεία μας υλοποιεί το πρόγραμμα LEADER για το Νομό Λάρισας και η περιοχή παρέμβασης της έχει έκταση 3.247,33 τ.χλμ.  και πληθυσμό 102.756 κατοίκους. Αποτελεί  ουσιαστικά μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση και πληθυσμό  περιοχές  εφαρμογής προγραμμάτων  LEADER όλης της χώρας και παρόλα αυτά δεν δόθηκαν πόροι σε αντίθεση με περιοχές πολύ μικρότερες σε έκταση και πληθυσμό οι οποίες  συμπεριλήφθηκαν στην κατανομή της ως άνω απόφασης. 
Το πρόγραμμα μας προβλέπει για το μέτρο 41 ποσό Δ.Δ.  5.705.000€.  Ήδη μέσα από τις δύο προκηρύξεις του, έχουν εγκριθεί ή συμβατοποιηθεί έργα συνολικής Δ.Δ. που ανέρχεται στο 50% του παραπάνω ποσού, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία  πληρωμών των παραπάνω έργων.  Εντός των ημερών θα  δημοσιευθεί και η 3η  προκήρυξη η οποία θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο ποσό.   
Διαπιστώνεται δηλαδή η ανάγκη κατανομής πρόσθετων πιστώσεων λόγω της παρατηρηθείσας ιδιαίτερης δυναμικής του προγράμματος  στην περιοχή μας  και της άκρως επιτυχημένης εφαρμογής του ως τώρα.
Θεωρούμε ως εκ τούτου τουλάχιστον άστοχη την εξαίρεση  της ομάδας μας από την κατανομή πιστώσεων,  για αυτό  και αιτούμαστε την ανάκληση ή τροποποίηση  της υπ’αριθμ. 8637/12-6-2012  αποφάσεως του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  προκειμένου να υποβληθούν αιτήματα κατανομής πιστώσεων από τις ενδιαφερόμενες ΟΤΔ  και να κατανεμηθούν οι πιστώσεις  αυτές με αντικειμενικά κριτήρια και με βάση τις ανάγκες του κάθε προγράμματος. Για την ομάδα μας εκτιμάται ότι είναι εφικτή η απορρόφηση πρόσθετης χρηματοδότησης  ύψους 1.800.000,00 ευρώ.

                                                                         Για  την «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α. Ε.»
                                                                      
                                                                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΠ LEADER
                                                 


 
                                                                        ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
                                                              ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ» 

Όλο θα και θα ο κύριος Κώστας Αγοραστός: για την εγκαταλείψει της Σκοπέλου τσιμουδια!


Όλο θα και θα ο κύριος  Κώστας Αγοραστός: για  την  εγκαταλείψει της Σκοπέλου τσιμουδια!
Και δεν μιλάμε βεβαία μόνο για εσάς  αλλά και για την επιλογή σας να τοποθετήσετε στης Σποράδες έναν άνθρωπο που δεν ξέρει και που είναι μιλάμε για τον κύριο κοπανά που την έχει κοπανήσει από τα νησιά .έχουμε πολλά προβλήματα όλοι στα νησιά και η φετινή χρόνια θα είναι το τέλος για πολλούς επαγγελματίες αφού τα λουκέτα μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο,  που είσαστε άραγε?
να πουμε  για το πρόγραμμα LEADER Αλιείας ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο και τελικώς χάθηκε για τη νησιωτική Μαγνησία?

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΚΑΜΒΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΦΩΤΟ!

Σκόπελος Ρε μαζέψετε τι είναι αυτά τα πράγματα κυκλοφορούσε το πρωί στην παράλια και γέλασαν όλος ο κόσμος και οι τουρίστες μαζί....Σκόπελος Ρε μαζέψετε τι είναι αυτά τα πράγματα κυκλοφορούσε το πρωί στην παράλια και γέλασαν όλος ο κόσμος και οι τουρίστες μαζί....
Ρε το βλήμα είχε βάλει το καπέλο στην ζώνη και κρεμόταν ανάμεσα στα σκέλια της  σαν να ήταν @@@ γούστα είναι αλλά μην το κάνεις έτσι προκλητικά ρε κορίτσι …. αχ συγγνώμη ρε αντράκι

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΠΑΡΠΟΥΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ 17 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ !
Αίσιο τέλος για 19χρονη στη Σκιάθο


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τρίτης, η μεταφορά μιας 19χρονης η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ειδικότερα, η ασθενής μεταφέρθηκε από το λιμάνι Κουκουναριές Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας με το σκάφος «ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ».

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΦΕΤΟΣ!!!!

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ

Αντίστροφη μέτρηση στον τουρισμό

* Μειώσεις τιμών καταλυμάτων, σε νησιά, μέχρι και 70%, παρουσιάζονται στο διαδίκτυο

Αρχές Ιουλίου και ενώ κάποτε αυτή την περίοδο ξεκινούσε η έντονη κίνηση Ελλήνων τουριστών στη χώρα για διακοπές, φέτος τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν, που φαίνεται να πέρασε ανεπιστρεπτί.
«Δεν έχει αρχίσει ακόμη η τουριστική κίνηση προς διάφορους προορισμούς της χώρας και ειδικά στα νησιά, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή …τρέχαμε και δεν φτάναμε, για να κλείσουμε εισιτήρια πλοίων και να κάνουμε κρατήσεις ξενοδοχείων για τις διακοπές των Λαρισαίων», υποστηρίζει υπεύθυνη τουριστικού γραφείου της πόλης μας, που βλέπει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές γίνονται για όλο και περισσότερους, άπιαστο όνειρο.
«Χλιαρή, ως ανησυχητικά μικρή...» εκτιμάται ότι είναι φέτος η τουριστική κίνηση και ένα μεγάλο μέρος της κατακόρυφης πτωτικής ζήτησης αποδίδεται στην κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού, οι δικαιούχοι του οποίου μετρούσαν ένα σημαντικό ποσοστό τουριστών στη χώρα.
Όπως μας πληροφορούν τουριστικοί πράκτορες της πόλης μας, παρατηρείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον ατόμων για διακοπές σε καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά αυτό σταματά απλά στην πληροφόρηση και δεν προχωρούν σε κρατήσεις καταλυμάτων.
Αναζητούν την οικονομική λύση, όμως είναι συγκρατημένοι όσο ποτέ άλλοτε, αφού πιθανόν να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε αυτή.
Όσον αφορά στο κόστος των καταλυμάτων στη χώρα, παρατηρείται ότι μεγάλα ξενοδοχεία έχουν μειώσει τις τιμές τους αλλά παραμένουν ακριβά, πόσο άλλωστε για άτομα που έχουν υποστεί μειώσεις μισθού και υποχρεώνονται να καταβάλλουν μια σειρά υψηλών φόρων.
Απ’ την άλλη μια μεγάλη κατηγορία καταλυμάτων στη χώρα και κυρίως αυτά που βρίσκονται στα νησιά, (ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο και ξενοδοχεία) παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου, να έχουν μειώσει τις τιμές τους ακόμη και κατά 70%.
Μέσω ιστοσελίδων, που αφορούν σε τουριστικά προϊόντα, δελεάζουν με προσφορές και διαβάζουμε μεταξύ άλλων, ότι οι μειώσεις τους, όπως αναφέρεται, ξεκινούν από 50% έως και 74%.
Μεταξύ αυτών παρουσιάζονται λοιπόν οι εξής τιμές: Λευκάδα: 196 ευρώ για ένα 4ήμερο, για 2 άτομα με ημιδιατροφή. Μια καταπληκτική προσφορά, μαγικές παραλίες, πολυτελές ξενοδοχείο, απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση σε μια προσφορά με τιμή απίστευτη!
Άνδρος: 58 ευρώ για ένα 3ήμερο, για 2 άτομα. Ένα καταπράσινο νησί, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων , γραφικό και σύγχρονο σας προσκαλεί για ένα μοναδικό τριήμερο.
Μύκονος: 79 ευρώ για ένα 3ήμερο, για 2 άτομα, στον μαγευτικό Ορνό.
Σαντορίνη, Οία: 148 ευρώ για 4ήμερο, για 2 άτομα, με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, με πλούσιο πρωινό.
Σαντορίνη: 89 ευρώ για ένα 4ήμερο για 2 άτομα στο Καμάρι
Μήλος: 84 ευρώ για ένα 4ήμερο για 2 άτομα στην Αγία Κυριακή.
Μια μοναδική προσφορά σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου, σε πανέμορφα δωμάτια με απίστευτη θέα.
Ναι μεν ορισμένες τουριστικές επιχειρήσεις τολμούν να προχωρούν σε μειώσεις τιμών που ποτέ πιθανόν να μην έκαναν στο παρελθόν, προσπαθώντας να προσελκύσουν κόσμο, αλλά όλα δείχνουν ότι οι Ελληνες αδυνατούν να ενισχύσουν τουριστικά τη χώρα πλέον, αφού το πορτοφόλι είναι μείον!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σκόπελος καταγγελία από άγγλο τουρίστα ,αλήθεια δήμαρχε το λιμενικό ταμείο Σκοπέλου διαλύθηκε?
Μπάνιο με σακούλες στα μούτρα τους κάνουν όπως μας κατήγγειλε άγγλος τουρίστας η κατάσταση είναι δραματική .το αναλάβατε κύριε δήμαρχε το λιμενικό ταμείο σκοπέλου για καλυτέρα και όχι για χειρότερα ,καλές είναι η βόλτες στα κότερα για χαιρετούρες και υποδοχές αλλά βαλτέ να καθαρίσουν καμία παράλια …

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου