Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

«Σκόπελος» για υποψήφιους της Μαγνησίας Μαθηματικά και Αρχαία

Πανελλαδικές εξετάσεις
«Σκόπελο» αποτέλεσαν για τους υποψήφιους και της Μαγνησίας, τα θέματα των Μαθηματικών και των Αρχαίων Ελληνικών, κατεύθυνσης, στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τα θέματα των μαθηματικών χαρακτηρίζονται από τους υποψήφιους δύσκολα, αν και δεν υπήρχαν ασάφειες.
Στα Αρχαία Ελληνικά, στο γνωστό κείμενο, οι ερμηνευτικές ερωτήσεις ήταν απλές, σαφείς και βασισμένες σε σχόλια του βιβλίου. Το άγνωστο κείμενο προερχόταν από τον Θουκυδίδη και η μετάφρασή του είχε δύσκολα σημεία. Οι δε γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις, δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία, σύμφωνα πάντα με τους υποψήφιους.
Στη Μαγνησία σε σύνολο 1553 μαθητών το παρών στις εξετάσεις έδωσαν σήμερα 1508 μαθητές απουσίαζαν 45,ενώ το ποσοστό αποχής διαμορφώθηκε στο 2,9%. Ακόμη, συμμετείχαν και 13 μαθητές σε σύνολο 22 από την Ομάδα Β’ των ΕΠΑΛ της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Πνίγηκε ηλικιωμένος


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Στύρων Ευβοίας, κοντά στο λιμάνι ένας 74χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του 74χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Νέων Στύρων.

ΔΗΚΕΣ .ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ !


ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΕΛΗ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ

Αγαπητοί φίλοι,

τα συλλυπητήρια μου.

Φιλικά.ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ

«Το Έθνος να λυπάστε, αν ....

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών
Οργάνων του Δήμου


Πληροφορίες: Σπυριδούλα Καρβέλη
Τηλέφωνο: 2424350103
Φαξ: 2424023230
Σκόπελος : 28.05.2012
Αριθ. Πρωτ. : 4004
ΠΡΟΣ
:
τον Δήμαρχο
τους Δημοτικούς Συμβούλους
τους Προέδρους των Κοινοτήτων
ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)
Καλείστε να προσέλθετε στη Δημόσια Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 30η του μηνός Μαΐου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00’’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
  ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο.
Περί εκμίσθωσης τμήματος δημοτικού ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσης για τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) από Τραπεζικό Οργανισμό της Ελλάδας. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. 3708/17.05.2012 του Γραφείου Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου).
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
2ο.
Συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ».
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου
3ο.
Αποδοχή των όρων της υπ’ αριθ. 1874/17-04-2012 και κωδικό 053 ανοικτής πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και έγκριση της υποβολής φακέλου-αίτησης για την επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ».
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου
4ο.
Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών, για το έτος 2012. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. 3965/28.05.2012 του Γραφείου Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας)
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
5ο.
Περί απαλλαγής υπολόγου, ορισθέντος με την υπ’ αριθμ. 30/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χρηματικού εντάλματος προπληρωμής 12-Α/09-02-2012 για τη συμμετοχή του Δήμου σε Τουριστικές Εκθέσεις του Εξωτερικού.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΣΚΟΥΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ !

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όσοι νομίζουν ότι οι πολίτες “ξέδωσαν” και τώρα θα “λογικευτούν”, θα αιφνιδιαστούν και πάλι!

Γράφει ο Μαγια, μέσω "press-gr"

Οι εκλογές του Ιουνίου, δεν είναι δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, όπως ασυστόλως ψευδόμενοι ισχυρίζονται οι Τροικανοί μετά των εγχώριων οικονομικών και πολιτικών υπεργολάβων τους. Οι ψηφοφόροι σε λιγότερο από έναν μήνα θα αποφασίσουν για τη...
 διακυβέρνηση της χώρας από μια ακηδεμόνευτη Αριστερά που ενεργεί προς όφελος των λαϊκών δυνάμεων και της νέας γενιάς ή για τη διαιώνιση του κυβερνητισμού, της τραπεζοκρατίας και της διακυβέρνησης της χώρας από τις καθεστωτικές δυνάμεις, όπως εύστοχα έχει επισημάνει η Λούκα Κατσέλη.
Καγκελαρία, Μπαρόζο, τραπεζίτες και κερδοσκόποι δίνουν μάχη για να «διορθώσουν» την ψήφο της 6ης Μαΐου. Δεν τους βγήκε το πρώτο σχέδιο και τώρα επανέρχονται απροκάλυπτα, τρομοκρατώντας τους Έλληνες.
Η Διαπλοκή έχει πανικοβληθεί από τη δυναμική εξουσίας που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήνει παγίδες, χαλκεύει “πληροφορίες”, κινδυνολογεί αδίστακτα, ψαρεύει “πρόθυμους” και ψηφοθηρεί με κάθε τρόπο, κυρίως υπέρ του Σαμαρά.
Μόνη επιλογή για το καταρρέον κατεστημένο απέμεινε η ΝΔ, δεδομένου ότι, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά εξαφάνισης από τον πολιτικό χάρτη.
«Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει «γη και ύδωρ» σε όποιον βρει μπροστά του – ακόμη και στην… Ντόρα! Γνωρίζει ότι το βράδυ των εκλογών ή θα γίνει πρωθυπουργός ή θα… καρατομηθεί πολιτικά επιτόπου, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος. Η μάχη θα είναι ανελέητη», σημειώνει στο Εθνος ο Γ. Δελαστίκ.
Είναι προφανές πως αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ, τότε θα σχηματιστεί κατά βάση αντιμνημονιακή κυβέρνηση – άρα το πολιτικό και οικονομικό τοπίο θα ανατραπεί εκ βάθρων.
Συνεπως έχουμε μια πραγματική μάχη εξουσίας.
Στις 17 Ιουνίου ο λαός θα ολοκληρώσει την εντολή της 6ης Μαΐου. Όσοι νομίζουν ότι οι πολίτες “ξέδωσαν” και τώρα θα “λογικευτούν” θα αιφνιδιαστούν και πάλι!!!

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΝΑΤΕ?


ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΘΥΜΊΣΟΥΜΕ ΕΜΕΊΣ .....

ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΗ ΣΤΟ SKOPELOS NEWS ΣΤΟ BLOG ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΩΝ


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΊ

ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΎΛΙΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ?


ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΖΕΨΗ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΑ !

Η ΞΕΦΤΊΛΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ !


ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS ΤΩΡΑ NOW


Χωριάτικη σαλάτα: Το πλήρες καλοκαιρινό και θρεπτικό γεύμα απο την ταβέρνα του Ηλία!

«Μόνο σαλάτα θα φας; Και θα χορτάσεις; Η σαλάτα είναι ορεκτικό...»... Μπορεί πριν κάποια χρόνια η σαλάτα να αποτελούσε συνοδευτικό πιάτο, σήμερα όμως, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα! Η χωριάτικη σαλάτα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και αγαπημένα πιάτα μας, το οποίο βρίσκεται καθημερινά στα τραπέζια των Ελλήνων και όχι μόνο.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, το γεγονός ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα επιλέγουν συχνά μια χωριάτικη σαλάτα ως κυρίως γεύμα.

Ας δούμε τώρα αναλυτικά πόσο θρεπτική και επαρκής για την κάλυψη των αναγκών μας είναι αυτή η «διάσημη» χωριάτικη σαλάτα.

Η ντομάτα είναι το βασικότερο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας. Έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Παρέχει επίσης στον οργανισμό ικανοποιητικές ποσότητες και άλλων βιταμινών, όπως βιταμίνη Α. Γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση είναι και το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους άνδρες, αφού η πρόσληψή του έχει σχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Δεύτερο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας είναι το αγγούρι. Η περιεκτικότητα του σε νερό αγγίζει το 97% και γι’ αυτό κατατάσσεται στα λαχανικά με τις λιγότερες θερμίδες. Η διατροφική αξία του αγγουριού είναι φτωχή. Από βιταμίνες και μέταλλα περιέχει κάποια ποσότητα βιταμίνης Κ και ελάχιστο κάλιο. Η αυξημένη περιεκτικότητά του σε νερό, βοηθά στην αναπλήρωση των χαμένων υγρών του σώματος.

Οι πιπεριές, εκτός από την πλούσια γεύση τους, είναι και πλούσιες σε βιταμίνη C. Επίσης περιέχουν καροτενοειδή, βιταμίνη Β6, μαγγάνιο, και βιταμίνη Α. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιέχονται σε ένα λαχανικό με ελάχιστες θερμίδες. Γνωρίζατε ότι μια ωμή πιπεριά περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι;

Το ξερό κρεμμύδι δεν θα μπορούσε να λείπει από την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα. Το κρεμμύδι έχει αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση. Έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση του συντελεί πιθανώς στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από τον καρκίνο.

Τροφή- φάρμακο αποτελεί το ελαιόλαδο! Είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και Κ, ενώ περιέχει ακόμη Β και C. Το υψηλότερο ποσοστό από τις βιταμίνες αυτές το κατέχει η Α και Ε. Η βιταμίνη Ε έχει πιθανή αντικαρκινική δράση, καθώς θεωρείται και ως απαραίτητος παράγοντας για τη διατήρηση της κανονικής αναπαραγωγικής ικανότητας του οργανισμού. Επίσης συμβάλλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης. Μπορεί τα οφέλη του ελαιολάδου να είναι πολλά, χρειάζεται προσοχή όμως στην ποσότητα, καθώς πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε θερμίδες.

Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και συναγωνίζονται με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Οι μαύρες ελιές είναι πλουσιότερες σε συνολικές τοκοφερόλες σε σχέση με τις πράσινες και είναι οι μόνες που εμπεριέχουν β-τοκοφερόλες και α-τοκοτριενόλες. Τα ιχνοστοιχεία των ελιών είναι κάλιο, ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος και μαγνήσιο. Οι ελιές συντηρούνται σε άλμη με αποτέλεσμα να περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.

Η φέτα ανήκει στην ομάδα κρέατος. Περιέχει πρωτεΐνες μεγάλης θρεπτικής αξίας και ασβέστιο. Είναι πλούσια επίσης σε βιταμίνες, κυρίως της ομάδας Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και Β12. Εκτός από το ασβέστιο, άλλα ιχνοστοιχεία που περιέχει είναι φώσφορος, φθόριο και ψευδάργυρος. Η φέτα, όπως και τα περισσότερα τυριά έχουν αρκετό λίπος. Αν δεν θέλουμε λοιπόν να ανεβάσουμε πολύ τις θερμίδες τις σαλάτας μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ποσότητα του τυριού που θα καταναλώσουμε. Επίσης η φέτα είναι ένα αρκετά αλμυρό τυρί και για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να αποφύγουμε να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι στη σαλάτα.

Την τελευταία πινελιά γεύσης και αρώματος στη χωριάτικη σαλάτα θα δώσει η, πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχειά, ρίγανη.

Τέλος, ένα είδος από την ομάδα αμύλου (ψωμί, παξιμάδι, φρυγανιά, κρουτόν) είναι αυτό που λείπει ώστε η σαλάτα μας να μετατραπεί σε ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα που θα μας εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χωρίς όμως να μας προκαλεί αίσθημα βάρους ή δυσφορία.
Και για να είμαστε και ειλικρινής στην ταβέρνα του Ηλία θα δοκιμάσετε την καλύτερη χωριάτικη σαλάτα 

ΒΑΛΤΕ ΚΟΡΟΜΛΙΕΣ 20 ΕΥΡΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΟ ΚΙΛΟ!


ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ 6900 ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ

ενημέρωση από δράσεις ενάντια σε χαράτσια+διακοπές ρεύματος

δράσεις σε ΔΕΗ και εφορία ενάντια στα χαράτσια και κάλεσμα για νέες δράσεις
αναδημοσίευση από http://syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr/


Την εβδομάδα που μας πέρασε η συνέλευσή μας πραγματοποίησε 2 δράσεις.
Το πρωί της Τρίτης 22/5 περίπου 20 άτομα βρεθήκαμε έξω από την ΙΖ’ Εφορία στην οδό Δαμάρεως στην γειτονιά του Αγ.Αρτεμίου στο Παγκράτι. Εκεί αφού μοιράσαμε ενημερωτικές προκηρύξεις στον (πολύ) κόσμο που μπαινοέβγαινε απ’ το κτίριο, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τον τοπικό έφορο στον 4ο όροφο του κτιρίου. Εκεί μας περίμενε μια αναπάντεχη έκπληξη! Μόλις φτάσαμε στον 4ο όροφο ένας κύριος μας ρώτησε «ποιοι είμαστε και πού πάμε». Εμείς του απαντήσαμε ότι ψάχνουμε τον διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος για να μας ενημερώσει υπεύθυνα γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το χαράτσι και την εμπλοκή των εφοριών σ’ αυτό. Αμέσως μας απάντησε ότι ο ίδιος είναι ο διευθυντής και με επιθετικό τόνο έκανε την ερώτηση «και ποιοι είστε εσείς;». Με ψυχραιμία απαντήσαμε ότι είμαστε συνέλευση κατοίκων που δρα εδώ και 8 μήνες ενάντια στις διακοπές του ρεύματος και τα επιβαλλόμενα χαράτσια. Ο εν λόγω κύριος ονόματι Ανδρούτσος μας απάντησε ότι δεν μας αναγνωρίζει (!!!), ότι δεν εμπλέκται σε «κομματικές αντιπαραθέσεις», και ότι αν θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι να υποβάλλουμε γραπτό ερώτημα και θα μας…απαντήσει. Του εξηγήσαμε ότι ούτε είμαστε ούτε έχουμε σχέση με κομματικές παρατάξεις και ότι ο λόγος που ήρθαμε είναι ότι οι πληροφορίες που δίνονται κατά μόνας στους πολίτες είναι εντελώς συγκεχυμένες. Αμέσως η ένταση ανέβηκε και, όπως πάντα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα βρίσκεται ένας πρόθυμος ο οποίος θεωρεί ότι την λύση την δίνει…η αστυνομία. Έτσι, μια υπάλληλος, υφισταμένη του διευθυντή, ανέλαβε τον ρόλο του ρουφιάνου αναζητώντας τους «κρυμμένους» αστυνομικούς στο κτίριο ώστε να προστρέξουν προς βοήθεια. Και όταν τα όργανα κατέφθασαν, ο κύριος διευθυντάς κλείστηκε παρέα μ’ αυτούς στο γραφείο του!!! Δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία ούτε την υπομονή μας. Διεκδικήσαμε το δικαίωμά μας να ενημερωθούμε και δεν αποχωρίσαμε μέχρι να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Μετά από 10 λεπτά, ο κυρ διευθυντάς βγήκε συνοδευόμενος από τα αστυνομικά όργανα και άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες. Λόγω του επιθετικής και απαξιωτικής του συμπεριφοράς άκουσε τα εξ αμάξης από τους συγκεντρωμένους αλλά και από περαστικούς που έμαθαν τα συμβάντα. Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να μας οδηγήσει στο γραφείο του υποδιευθυντή, κ.Σταθόπουλο, ο οποίος φάνηκε πιο πρόθυμος να μας απαντήσει. Αφού απαιτήσαμε η κουβέντα μας να γίνει χωρίς την παρουσία της αστυνομίας, κάτι που καταφέραμε, οι ερωτήσεις άρχισαν πέφτουν βροχή.
Μέσα από τις ερωτο-απαντήσεις μας έγιναν ξεκάθαρα τα παρακάτω:
  1. Τα ανεξόφλητα χαράτσια (και μόνο αυτά) του 2011 μεταφέρθηκαν στην εφορία ως ανεξόφλητες οφειλές προς το Δημόσιο. Η διαδικασία αυτή έγινε αυτόματα μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΔΕΗ και των εφοριών.
  2. Οι τοπικές εφορίες είναι υπεύθυνες να ελέγξουν αν αυτά τα χρέη ισχύουν και ποιοι είναι οι οφειλέτες. Σ’ αυτό προκύπτει ένα τεράστιο κώλυμα αφού συχνά υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του ονόματος που φαίνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μεταξύ των ιδιοκτητών του ακινήτου. Και μόνο αυτό το κώλυμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που «πέφτει στις πλάτες των εφοριών».
  3. Εφόσον οι εφορίες βεβαιώσουν τα χρέη οφείλουν να ενημερώσουν τους οφειλέτες γι’ αυτά. Ο οφειλέτης έχει δικαίωμα να κάνει διακανονισμό για το χρέος του που αφορά το τέλος ακινήτων, το γνωστό χαράτσι.
  4. Σε περίπτωση μακροχρόνιων οφειλών, η εφορία και συγκεκριμένα το δικαστικό της τμήμα στέλνει μηνυτήρια αναφορά στον οφειλέτη. Σε επόμενο στάδιο, στέλνει εντολή κατάσχεσης ή παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί μισθοδοσίας δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, συντάξεις, επιδόματα κτλ. Τέλος, μας έγινε σαφές το εξής κωμικοτραγικό: για μισθούς ή επιδόματα μεγαλύτερα των 1000 ευρώ, η δέσμευση μπορεί να γίνει σε ποσό τέτοιο ούτως ώστε ο μισθός ή το επίδομα να φτάσει στα 1000 ευρώ. Σε περίπτωση, όμως, που το επίδομα ή ο μισθός είναι μικρότερος των 1000 ευρώ, τότε δεν υπάρχει όριο στο ποσό που μπορεί να δεσμεύσει το ελληνικό κράτος από τον λογαριασμό του οφειλέτη!
  5. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για εξαίρεση από το χαράτσι θα αργήσουν εξαιρετικά να εξεταστούν λόγω του πλήθους τους αλλά και της «υποστελέχωσης» και των συγχωνεύσεων των εφοριών. Μέχρι τότε, οι αιτούμενοι υποχρεούνται να πληρώνουν κανονικά το χαράτσι και αν ποτέ δικαιωθούν θααααα….τους επιστραφεί.
  6. Τα χαράτσια του 2012 θα εισπραχθούν και πάλι μέσω της ΔΕΗ!

Μετά από όλα αυτά αποχωρήσαμε με ακόμα πιο σίγουρη την πεποίθησή μας ότι η δράση μας όχι μόνο δεν μπορεί να «χαλαρώσει» αλλά πρέπει να «αλώσει» και το πεδίο των εφοριών θέτοντας πιο επικτακτικά την πλήρη κατάργηση των χαρατσιών που μας επιβάλλουν.

Το πρωί της Πέμπτης 24/5 περίπου 30 άτομα βρεθήκαμε έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου απαιτώντας την ενεργοποίηση των διακανονισμών για όσους και όσες οφείλουμε την αξία του ρεύματος. η καλή μέρα, όμως, απ’ το πρωί φαίνεται! Εκεί αντικρίσαμε μια τεράστια ουρά από περίπου 50 άτομα τα οποία στέκονταν έξω από το κτίριο περιμένοντας να μπει ένας-ένας λόγω των καινούργιων «εγκαταστάσεων ασφαλείας» με ηλεκτρονικές πόρτες που επιβάλλουν την είσοδο μόνο σε έναν άνθρωπο τη φορά. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις μπήκαν μετά από μια σειρά δυναμικών παρεμβάσεων της Συνέλευσής μας στο εν λόγω υποκατάστημα όπου πολλές φορές η τοπική διευθύντρια κ.Σακελλαρίου σε συνεννόηση με τις αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησε να μας απαγορεύσει την είσοδο στο κτίριο! Η αφόρητη κατάσταση που δημιουργεί το σύστημα αυτό φάνηκε άμεσα αφού πολλοί άνθρωποι έχασαν την υπομονή τους περιμένοντας και, επιπλέον, στρέφονταν ο ένας εναντίον του άλλου. Εμείς ως Συνέλευση προσπαθήσαμε να θέσουμε το ζήτημα της συλλογικής αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού κάτι που δεν βρήκε πολλά ευήκοα ώτα. Παρόλα αυτά, αφού καταφέραμε να μπούμε ένας-ένας στο κτίριο αντιληφθήκαμε ότι ήταν άδειο αφού μέχρι να μπει ένας άνθρωπος μέσα έχει προλάβει να εξυπηρετηθεί ένας άλλος. Έτσι, καταλάβαμε τον πραγματικό σκοπό αυτών των συστημάτων: η αποφυγή οποιασδήποτε επικοινωνίας ή λεκτικής συναλλαγής μεταξύ των καταναλωτών μέσα στο κτίριο της ΔΕΗ! Στο αίτημά μας να ανοίξει η πλαϊνή πόρτα αφού δεν υπήρχε ούτε καν η πρόβλεψη για έξοδο κινδύνου, πήραμε τις γνωστές απαξιωτικές απαντήσεις από την υπάλληλο ασφαλείας μαζί με την διευθύντρια του υποκαταστήματος. Γρήγορα, έκαναν την εμφάνισή τους και τα αστυνομικά όργανα από το κοντινό αστυνομικό τμήμα τα οποία ρώτησαν τι συμβαίνει. Εμείς τους απαντήσαμε ότι το κτίριο δεν διαθέτει καν έξοδο κινδύνου και ότι εγείρονται σοβαρά ζητήματα υπευθυνότητας από την διευθύντρια. Η απάντηση των αστυνομικών ήταν πράγματι αποστομωτική: « αν έχετε να καταγγείλετε κάτι, ελάτε στο τμήμα». Αντιλαμβανόμενοι την κοροϊδία και έχοντας χάσει ήδη αρκετή ώρα από τον στόχο της δράσης μας, την ενεργοποίηση των διακανονισμών, «εξήλθαμε ησύχως» του κτιρίου προσπαθώντας να συζητήσουμε με τις πολύβουες ουρές έξω από την ΔΕΗ.

Εδώ το κάλεσμα για τις επόμενες δράσεις της Συνέλευσης μας.
http://syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr/2012/05/28/522/

Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει κρατώντας την ελληνική σημαία...

Από το "press-gr"
Ανέβηκε στην ταράτσα σχολείου και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.
Ο λόγος για έναν 40χρονο από το Καψοχώρι Ημαθίας ο οποίος τυλίχτηκε με την ελληνική σημαία και φώναζε ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας του ότι είναι άνεργος.
Χάρη στην...
 επέμβαση αστυνομικού οργάνου της περιοχής το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.
Δείτε τι δήλωσε ο 40χρονος αμέσως μετά το συμβάν, στο "press-gr"

Προς την ΔΕΥΑ Σκοπέλου έχουμε μήνυμα καταγγελία !


γιατί ρε ανεύθυνη έχετε ρημάξει με Σκαψίματα όλους τους δρόμους στην Σκόπελο ,και μετά δεν πιάνετε να κλείσετε καλά της τρύπες ,γιατί τόση ανευθυνότητα Αντώνη και κύριε φιδάκι σοβαρευτείτε γιατί θα αγριεψουμε άντε το κάνατε το νησί  μπου....λο
Αναγνώστης

Η Ελλάδα καμαρώνει και πάλι για τους αθλητές της


Η Ελλάδα καμαρώνει και πάλι για τους αθλητές της. O ελληνικός αθλητισμός απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι έλληνες βάζουν υψηλούς στόχους και τους κατακτούν.
Τα έξι μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, από τους Γρηγοριάδη (χρυσό), Σαμιλίδη (δύο χάλκινα) Δρυμωνάκο (δύο χάλκινα) και Νιαγκουάρα (χάλκινο), τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών στο Μονπελιέ της Γαλλίας, από τους Κοσμίδη (χρυσό) και Μάρα ( χάλκινο), τα τρία μετάλλια στο Πάγκοσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας της Λουκέρνης, από τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα ( χάλκινο), Χρήστου, Τζιάλα, Τσίλη, Παπαχρήστου (χάλκινο) και Τσιάβου, Γιαζητζίδου (χάλκινο), το χρυσό μετάλλιο του Ηλιάδη στο Τζούντο στο Grand Slam στη Μόσχα, αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο Beach Volley στο Satelitte στο Μπάντεν της Αυστρίας, από τους Κοτσιλιάνο και Ζουπάνη, αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται εκεί που του αξίζει, ψηλά. Κάνει τους Έλληνες υπερήφανους, τιμά και προβάλλει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας, για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν στο λαμπρό αυτό αποτέλεσμα.

Θέσεις εργασίας με επιχορήγηση για 50.000 ανέργους

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τοποθετηθούν 50.000 άνεργοι μέσω τεσσάρων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών, το πρόγραμμα προώθησης στην αγορά εργασίας 5.000 πτυχιούχων, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και το πρόγραμμα δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα:

- Με το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών θα απασχοληθούν και θα καταρτιστούν 10.000 άνεργοι οι οποίοι είναι δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας. Η συγκεκριμένη επιταγή χορηγείται στον επιδοτούμενο λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας. Στους ανέργους που ήδη επιδοτούνται χορηγείται κατά την πρώτη εμφάνισή τους στο δίμηνο που ακολουθεί την ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1398/Β/6.9.2010).

Η διάρκεια επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 24 μήνες για αμιγή απασχόληση και στους 30 μήνες για την κατάρτιση των ανέργων.

- Με το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών θα προσληφθούν 25.000 άνεργοι. Θα δοθεί έμφαση στους νέους έως 30 ετών και στις ειδικές ομάδες ανέργων, οι οποίες είναι:

1. Άνεργοι που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

2. Γυναίκες μακροχρόνια άνεργες άνω των 45 ετών και άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών.

3. Πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες.

4. Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης έχει ορισθεί στους 24 μήνες αλλά οι επιχειρήσεις θα δεσμευθούν να διατηρήσουν το προσωπικό για επιπλέον 12 μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

- Το πρόγραμμα προώθησης πτυχιούχων στην αγορά εργασίας αφορά την πρόσληψη 5.000 ατόμων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης και αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Οργανισμό το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για ανέργους έως 35 ετών που είναι πτυχιούχοι ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή κάτοχοι ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί όμως μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μην έχει προβεί σε μείωση προσωπικού τρεις μήνες πριν καταθέσει την αίτησή της.

Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι θα πρέπει:

1. Να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.

2. Να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

3. Να είναι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών.

4. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

5. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ, στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, και βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου.

- Σε νέους ηλικίας 16 - 24 ετών απευθύνεται το τέταρτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από το οποίο θα επωφεληθούν 10.000 άνεργοι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι νέοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Οι άνεργοι για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:

1. Να είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας ηλικίας 16 - 24 ετών και να μην έχουν ασφαλισθεί για περισσότερες από 150 ημέρες.

2. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

3. Να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διανομής και απασχόλησης στη χώρα μας.

4. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/Α/06.05.2010) επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που συνάπτουν με ανέργους ηλικίας 16 έως 24 ετών συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας έως 12 μήνες και βάσει των ως άνω συμβάσεων καταβάλλουν στους προσλαμβανόμενους το 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου, όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τους ασφαλίζουν στους κλάδους σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, δικαιούνται να επιχορηγηθούν για τις ασφαλιστικές εισφορές από τον ΟΑΕΔ. Επίσης σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο, μετά το πέρας της σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας είναι δυνατή η συνέχιση της επιχορήγησης εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας για επιπλέον χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου