Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής στο νησί του Παπαδιαμάντη

ASKHSH SKIATHOSΆσκηση μεγάλης κλίμακας διοργανώθηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου σήμερα το πρωί. Στην άσκηση συμμετείχαν πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Δασαρχείο, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δ. Σκιάθου, η Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου κι εθελοντικές ομάδες του νησιού.  
Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά εντός του βιοτόπου των Κουκουναριών, η οποία λόγω του πευκοδάσους και των πολύ ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις σε έκταση 1500 τμ, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τον βιότοπο, που αποτελεί μνημόνιο φυσικού πλούτου NATURA, με το μοναδικό δάσος κωνοφόρων, όσο και τους πολίτες που βρίσκονται στην  περιοχή.
Σύμφωνα με το σενάριο, άμεσα έσπευσαν υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύσεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου. Ταυτόχρονα, από την πλευρά της θάλασσας το Λ.Σ. με πλωτό σκάφος συνέδραμε στην απομάκρυνση του κόσμου, που είχε εγκλωβιστεί στην παραλία, ενώ η εκκένωση της περιοχής ολοκληρώθηκε από ξηράς με λεωφορεία που διέθεσε ο  Δ. Σκιάθου.
Το σημείο επιλέχθηκε, από τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, πυραγό Λιακόπουλο Γεώργιο,  ώστε να δοθεί βαρύτητα στην εκκένωση χώρου  και την βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger